Rugby - Pabianice

Dla tych, którzy chcą pogadać o koszykówce, piłce nożnej i nie tylko...
PITER
Piaski - witamy w piaskownicy

Rugby - Pabianice

Postprzez PITER » 4 kwi 2008, o 14:06

Na początek witam wszystkich forumowiczów :)

Zapraszamy na treningi wszystkich zainteresowanych rugby. Nie ma dla nas znaczenia Twoje doświadczenie w sporcie (sami też się dopiero uczymy), warunki fizyczne, ani wiek. Miejsce na boisku jest dla każdego. Mamy nadzieję przekonać wszystkich zainteresowanych, że rugby to więcej niż sport !

Tel kontaktowy: 888 101 783 - Przemek
gg: 4366397

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 4 kwi 2008, o 14:27

Życzę powodzenia i rozwoju sekcji!
Tak z ciekawości:
Jesteście sekcją w jakims klubie?
Czy w Pabianicach jest boisko do rugby?
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

PITER

Postprzez PITER » 4 kwi 2008, o 15:31

Na razie jesteśmy tylko grupą pasjonatów którzy grają dla przyjemności. Gdyby udało się zabrać większą ilość ludzi przy pomocy Polskiego Związku Rugby (udzielają bardzo szerokiego wsparcia młodym drużynom ) moglibyśmy się oficjalnie zarejestrować. Treningi odbywają się na boisku za dawną "budowlanką" ( jako jedno z niewielu w Pabianicach ma w pełni trawiastą nawierzchnie)

BOLO
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez BOLO » 7 kwi 2008, o 12:45

PITER napisał(a):Nie ma dla nas znaczenia Twoje doświadczenie w sporcie (sami też się dopiero uczymy), warunki fizyczne, ani wiek.

a ja taki duży jestem... ciekawe ale czasu brak...może kiedyś??
ioo było was poznac ale albo jestem zbyt głupi aby was zrozumieć albo zbyt mądry aby was cokolwiek nauczyć

PITER

Postprzez PITER » 16 cze 2008, o 13:23

Witam
Odpowiadam na pojawiające się co jakiś czas pytanie : jeśli i chodzi o chętnych do gry w rugby, "nabór" nie skończył się , każdy chętny może przyjść na trening i spróbować czy mu to odpowiada. Potrzebujemy zarówno małych i szybkich , jak i większe "okazy" które mogłyby sformować pełen młyn. Także zapraszamy wszystkich - nie ma czego się bać.
Kilka poglądowych linków dla tych którzy niekoniecznie znają się na tym sporcie:

http://www.pzrugby.pl/przepisy.html - zasady gry
http://youtube.com/watch?v=YwAPmdUQwbw - najlepsi w rugby czyli nowa zelandia (All Blacks )
http://youtube.com/watch?v=8Pt7CFW5sXM& ... re=related - niewiarygodne przyłożenie ( niektórzy potrafią latać)
http://youtube.com/watch?v=odBhjElGaBY - kwiatki z rugby siedmioosobowego ( do tej odmiany rugby na razie dążymy)

darkknack

Postprzez darkknack » 16 cze 2008, o 14:51

a Gdzie Dokladnie Macie Te Treningi :) i na jakim Boisku

PITER

Postprzez PITER » 16 cze 2008, o 21:36

Treningi jak już pisałem kilka postów wcześniej są na boisku przy dawnej "budowlance", w każdą środę o godz. 17.00 i niedziele o godz 11.00

badszelong

Postprzez badszelong » 17 cze 2008, o 15:40

Witam! A czy taki zwykły koleś jak ja może przyjść na trening? Widziałem kilka meczy w TV ,
robiły wrażenie! Dlatego sam chciałem spróbować. Mogę wpaść- powiedzmy jutro?
Pozdr
Kto gorszy w dżudo, ten krwawi dużo!

PITER

Postprzez PITER » 17 cze 2008, o 16:03

Jak najbardziej, każdy potencjalny nowy zawodnik jest mile widziany, zapraszamy w środę na godz. 17.00 . Przyjdziesz i zobaczysz czy ci się to spodoba. Zapewniamy dobrą zabawę i sporo potu :)

badszelong

Postprzez badszelong » 18 cze 2008, o 21:05

Witam! Właśnie wróciłem z treningu i muszę to napisać. Było rewelacyjnie! Kondycja jeszcze nie ta, ale poza tym stwierdzam, że rugby rządzi! Zajebiaszcza inicjatywa!
Pozdrawiam!

kilas8

Postprzez kilas8 » 19 cze 2008, o 16:18

Witam ! Ciesze sie ze przyszedłeś badszelong . Mam nadzieję że rugby cię wciągnęło i zostaniesz z nami na dłużej . O kondycję się nie martw przyjdzie z czasem ,jak na pierwszy raz dobrze ci szło oby tak dalej !!! pozdrawiam

PITER

Postprzez PITER » 19 cze 2008, o 23:01

Fajnie, że są jeszcze w Pabianicach tacy ludzie jak Przemek, brawa dla ciebie za zapał i waleczność - i to podczas pierwszego treningu :grin:
Przypominam, że niedzielny trening jest przełożony na godz. 18.00, no i zapraszam do weekendowego oglądania półfinałów najlepszej europejskiej ligi rugby, czyli francuskiej "TOP 14" - obydwa mecze do obejrzenia na Eurosporcie 2. W sobotę 17.00 i w niedzielę o 15.00.

Keep the ball alive !!!

[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 ]
Witam
Na świeżo po wczorajszym treningu: w końcu coś się zaczyna dziać, mamy ludzi z których można stworzyć grającą ekipę i spróbować się w końcu z którąś z łódzkich drużyn. Jeśli frekwencja na treningach będzie się nadal zwiększać postaram się załatwić trenera z Polskiego Związku Rugby ( jest taka możliwość, człowiek przyjeżdza co kilka tygodni i daje wskazówki co do treningów). Żeby jednak nie było zbyt różowo - duuuużo pracy przed nami: trzeba poprawić technikę i opanowanie piłki ( szczególnie nasz nowy pełen zapału narybek :) ). Więcej ćwiczeń szarży i gry w kontakcie - jak się wszyscy przekonali nie jest to takie straszne jak się wydaje. No i to co się tyczy wszystkich - kondycja :) - czyli biegamy.
Pomimo tych uwaga brawka dla was chłopaki - pokazujecie że można robić coś więcej niż siedzieć z pilotem i piwkiem przed telewizorkiem.
Niedzielny trening z powodów "klimatycznych" tak jak tydzień temu robimy o godz. 18.00

Pozdrawiam

badszelong

Postprzez badszelong » 26 cze 2008, o 12:34

Nie ma co zwijac pierdół tylko grać! :) to już mój bodaj trzeci trening i jest rewelacyjnie! Chłopaki- rozniesiemy to miasto! Dzięki za pomysł! No i postaram się poprawić chwyt:P Wiem, że jeszcze dużo pracy przede mną... Póki co jest bezbłędnie!
Ciao. Widzimy się w sobotę na finale top14!

kilas8

Postprzez kilas8 » 26 cze 2008, o 13:31

Witam . W końcu mogliśmy zagrać mini meczyk pod koniec treningu to już coś ! Faktycznie dużo pracy przed nami ale z takim zapałem jaki wszyscy wykazują powinno być dobrze. Nie tylko ty musisz poprawić chwyt badszelong :P A co do siedzenia z piwkiem przed telewizorem to w sobotę finał ligi francuskiej Top 14 . Warto obejrzeć bo grają jedne z najlepszych drużyn w europie .

PITER

Postprzez PITER » 27 cze 2008, o 14:18

http://facet.wp.pl/kat,1007849,wid,1009 ... omosc.html

Artykuł na WP, który ładnie promuje rugby, coś powoli zaczyna się dziać w tym kierunku aby ta dyscyplina sportu stała się bardziej popularna w naszym kraju.
Nadal zapraszamy wszystkich chcących spróbować rugby - najbliższy trening: niedziela 18.00

ewa
Moderator
Moderator

Postprzez ewa » 27 cze 2008, o 22:26

Może jak byście się zgodzili, żeby o Was napisać, to by ktoś przyszedł?
Ogry są jak Photoshop, Photoshop ma warstwy i ogry mają warstwy...
Obrazek Obrazek

Nerlock

Postprzez Nerlock » 30 cze 2008, o 16:07

Witam wszystkich :-)

Wczoraj byłem pierwszy raz u chłopaków na treningu kurcze było super.
Można się super wyżyć i odstresować po ciężkim dniu w pracy :D teraz jeszcze pare osób i można wdeptać w murawe pare drużyn z okolicy :D:D:D

PITER

Postprzez PITER » 1 lip 2008, o 22:43

Kolejna zadowolona osoba :grin: - jednak coś się zaczyna ruszać, jeśli będzie taki postęp w pojawianiu się nowych to kto wie.....Co do wdeptywania innych w murawę - musimy się jeszcze sporo nauczyć, na razie to my pewnie będziemy wdeptywani. Co do nauki, jeśli wszystko pójdzie dobrze odwiedzi nas jutro na treningu Zbyszek z łódzkiej "Brygady Bałuty RC", mamy też zaproszenie na wspólne treningi z nimi w Łodzi. Pogadamy o wszystkim
jutro po treningu. Widzimy się jutro o 17.00

[ Dodano: Sob 05 Lip, 2008 ]
Najbliższy niedzielny trening o godz 18.00, no i panowie ubrać mi się ładnie, zdjęcia do gazety będą : :lol: - żeby mi wstydu nie było. Jeśli się uda to też odwiedzi nas Zbyszek z BBRC i udzieli kolejnych wskazówek odnośnie ćwiczeń, treningów itd...

[ Dodano: Sob 05 Lip, 2008 ]
Ruszyła w wersji testowej nasza strona www : www.rugbypabianice.za.pl

[ Dodano: Pon 07 Lip, 2008 ]
Kolejny update :) - środowy trening przełożony na wtorek o godz. 17.00

[ Dodano: Wto 22 Lip, 2008 ]
No i stało się zaistnieliśmy w lokalnej prasie :)
Jak widać na zdjęciach nie jesteśmy typami w stylu Pudziana (tak się większości ludzi bardzo błędnie kojarzy rugby) Wszyscy chętni śmiało zgłaszać się - zapewniamy darmowo sporo potu i dobrą zabawę :)

badszelong

Postprzez badszelong » 24 lip 2008, o 10:43

Chłopaki! Dzięki Wam pierwszy raz trafiłem na łamy gazety- i to nie do kroniki kryminalnej :mrgreen: Pozostaje wierzyć, że w P-cach jest więcej ludzi jak Piotrek, Dmitrij czy Stan i jest szansa na zrobienie drużyny na tej rugbowej pustyni! Damy radę, leśny ludzie;)

zygman

siemanko wszystkim!

Postprzez zygman » 31 lip 2008, o 11:17

sory za wczoraj ze nie wpadlem ale sami rozumiecie praca niestety mnie zatrzymala dluzej na delegacji. W niedziele będę mam nadzieje że będzie kilku nowych z takim zapałem jak wy:) PS: Do Huberta od czwartku już nie pal hehe...

Następna strona

Powrót do Życie sportowe