może ktoś może polecić jakieś ciekawe okolice Pabianic (tak z umiarem, w promieniu do 70km
)
)
ale nie w zimę, odkąd wywaliłam się 3 razy zanim dojechałam do przystanku <gdzieś 200 m od klatki>
, i nie w wiatr
, ale w tym roku ruszam jak tylko go naprawie

kaskana napisał(a):Zofiówka

lubię też Prawde Okolice tych stawów są bardzo powalowane i przyjemnie się tam jeździ 

specjalized napisał(a):okolice tuszyna są w ogóle ciekawe bo jest to park krajobrazowy wzniesień łózkich czy jakoś tak, zofiówka jest naprawde ciekawalubię też Prawde Okolice tych stawów są bardzo powalowane i przyjemnie się tam jeździ
i jeszcze hmm..kurcze nie pamiętam dokładnie tych rejonów, jak mape znajde to Wam powiem 

Na krótkie, kilkugodzinne wycieczki proponuję lasy w okolicy wsi Róża.

specjalized napisał(a):okolice tuszyna są w ogóle ciekawe bo jest to park krajobrazowy wzniesień łózkich

ja_arek napisał(a):specjalized napisał(a):okolice tuszyna są w ogóle ciekawe bo jest to park krajobrazowy wzniesień łózkich
Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich jest dokładnie po drugiej, północnej stronie Łodzi. W okolicy tuszyna przebiega ciąg form marginalnych i pradolinny odcinek stąd takie urozmaicenie rzeźby. Są też dwa rezerwaty florystyczne Wolbórka i Molęda z lasami Łęgowymi i fragmentami olsu.
Sa projekty w Urzędzie Wojewódzkim na powołanie w tamtych obszarach Parków Krajobrazowych, ale ludzi ich nie chcą

a na deser chłodny browarek pod sosenkami

ewa napisał(a):No właśnie, ja nie wiem co robić w długi weekend

tez sobie popracuję, niestety. Jednakże chetnie dołaczę się do jakiejś grupki (jeśli tylko się wytworzy) w innym terminie. Najlepiej coby udać sie w jakieś piękne okoliczności przyrody.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników