PK & 3 run

Dla tych, którzy chcą pogadać o koszykówce, piłce nożnej i nie tylko...
Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Owieczka » 26 cze 2009, o 10:27

Oj Xan-coś unosisz się za bardzoObrazekI po co tyle nerwów?

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

Postprzez Xanadu » 27 cze 2009, o 05:53

Owieczko... nic na to nie poradzę, że dzieci dorabiają sobie jakieś pseudo-filozofie do swoich poczynań i starają się wciskać tu te bajery za jedynie słuszne i prawdziwe.
Do furii za to doprowadzają mnie szczeniaki na Bugaju, którym wydaje się, że jak mieszkają w okolicy - to ta ich okolica do nich należy i że to ja mam im ustępować miejsca, bo oni akurat sobie ćwiczą skoki na schodach czy przez murki (piesze czy na deskorolkach czy rowerach) mając w głębokim poważaniu fakt, że nie są tam sami.
Więc kiedy widzę, że jakiś nawiedzony maturzysta próbuje zalać tu ludzi potokami swojej nieopierzonej elokwencji - ponoszą mnie nieco emocje.
Jak nie mają co robić, niech się wezmą za naukę.
To im na pewno nie zaszkodzi.
Ani nikomu innemu.

mooleda
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez mooleda » 27 cze 2009, o 09:08

a ja myślę że masz problem ze sobą... czy uważasz że te "dzieciaki" powinny zaprzestac tego co naprawde kochaja ? moze zamiast tego powinny pojsc po piwo i maryśkę i posiedzieć pod twoją klatką (jeśli mieszkasz w bloku) i porobić trochę hałasu ? lepiej by było ? Moim zdaniem wszystkiemu są winne władze miasta... Co można robić na tej wsi jaką są Pabianice ? Iść na lewityn czy do Sin City i dostać w pysk ? Każdy ma młodych w głebokim poważaniu... najlepiej wszystkiego zabronić zamiast ruszyć tyłek i dać im jakieś możliwości żeby się wyszaleć... Niestety taka jest smutna prawda... Bo ile mozna jezdzic na rowerze na Różę ? Ile można siedzieć na ławce na lewitynie ? Zbliżają się wakacje i dla wielu z młodych ludzi będą albo oczekiwaniem na wyjazd z tej dziury albo najnudniejszym okresem w tym roku... Powiedz nam co Ty robiłeś jak byłeś/jesteś w ich wieku ? nosiłeś długie włosy ? słuchałeś Perfektu ? Taka była wtedy subkultura.. Teraz jest inna i Ty tego nie zmienisz...

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

Postprzez Xanadu » 27 cze 2009, o 09:51

Na pewno nie szwendałem się bez celu, nie piłem po bramach ani nie obijałem ludzi po nocach. W życiu z nikim się nie biłem, bo umiałem rozwiązywać swoje problemy normalnym trybem. Może nie byłem aniołkiem, ale nikt też przeze mnie nie płakał. Byłem normalnym chłopakiem, który słuchał Perfectu, ale włosy kończyły mi się na karku, czasem nawet krócej, miałem swoje środowisko i było ok. Nie szukałem nowej dziury... w tej dziurze. Umiałem sobie czas zorganizować. Wakacje spędzał na ogół w domu, ale dawałem radę - nie roznosiło mnie, nie ciąłem sobie żył, sznyty też jakoś nie zagościły na moich przedramionach... miałem zwyczajne życie. Wydaje Ci się, że jak ktoś dorastał 20 lat temu, to był albo punkiem czy innym subkulturowcem? Na jakim ty świecie żyjesz? Rozejrzyj się trochę szerzej, niż tylko poza stereotypy.

mooleda

Postprzez mooleda » 27 cze 2009, o 10:24

hmm... myślę że dyskusja z Tobą do niczego nie doprowadzi...

sonia

Postprzez sonia » 27 cze 2009, o 11:59

a ja mysle mooleda,ze nie potrafisz znalezc kontrargumentow ot to.
I jeśli miałabym urodzić się znów - to tylko w Polsce i tylko TU.

Mateusz

Postprzez Mateusz » 27 cze 2009, o 12:25

Tak czytam tę wasza dyskusje od jakiegoś czasu i uznałem że Xana po prostu nie da sie przekonac żadnymi argumentami na temat "Parkour to też sport".
Xan nie powinieneś porównywać Roberta (Shade'a) do dzieciaków które skaczą przed blokami ponieważ on reprezentuje wyższy poziom i nie miał nigdy na celu zniszczyć mienia. Jego celem jest rozwijanie swoich pasji...
Młodzież ma do wyboru Sport a łażenie po ulicach tudzież klubach. To że Robert wybrał sport to chyba dobrze prawda? Zawsze jednego mniej kibola :mrgreen:
Xanadu napisał(a):Jak nie mają co robić, niech się wezmą za naukę.

Jak skaczą to znaczy, że mają co robić, a to jest dobra alternatywa.
Dobrze, że do mojego sportu nic nie masz (przynajmniej ja nic o tym nie wiem) ;)
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

Owieczka

Postprzez Owieczka » 27 cze 2009, o 18:32

Oj! Pewnie gdyby Xan na prawdę chciał to by mógł się do każdego sportu przyczepić. :wink: "Ten typ chyba już tak ma i koniec" :mrgreen:

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

Postprzez Xanadu » 28 cze 2009, o 09:42

Mateusz napisał(a):(...) i uznałem że Xana po prostu nie da sie przekonac żadnymi argumentami na temat "Parkour to też sport".
Elegancka pointa. I na niej poprzestańmy :)
Zobaczmy to w telewizji.
Zobaczmy, jak się ścigają, konkurują, zdobywają nagrody prezydenta miasta, albo chociaż sołtysa z Wąchocka... wtedy uznam, że jest to sport.
Póki jednak...
Mateusz napisał(a):Dobrze, że do mojego sportu nic nie masz
A co trenujesz? :027: :D

Mateusz

Postprzez Mateusz » 28 cze 2009, o 12:36

Xanadu napisał(a):sołtysa z Wąchocka
W Wąchocku chyba burmistrz panuje ale nie dam głowy. Tymbardziej nie słyszałem nic o nagrodach Sołtysa w Wąchocku :twisted:

Xanadu napisał(a):A co trenujesz?

A może lepiej abyś nie wiedział bo zrobi się kolejna dyskusja :mrgreen:

A jaki Ty preferujesz alternatywny sport w którym nic się nie zniszczy :?: :027:
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

kpt_nemo

Postprzez kpt_nemo » 28 cze 2009, o 12:41

Tak poza tą kłótnią, czy się niszczy czy nie, to w filmie "Senność" była genialna scena tego waszego parkour-u jak Obuchowicz z jakimś gościem grali kieszonkowców i uciekali przez dworzec przed policją właśnie w takim stylu. ktoś widział może? :mrgreen:
Obrazek

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

Postprzez Xanadu » 28 cze 2009, o 23:00

Mateusz napisał(a):A jaki Ty preferujesz alternatywny sport w którym nic się nie zniszczy :?: :027:
Rower :) Kiedyś były jeszcze szachy błyskawiczne, ale to już dawne czasy.
I okazjonalnie browarek na trawce - styl zmienny (gatunkowo) - przy grillu i pokerku z ekipą z pracy ;) Komu się dłużej odbije, kto dłużej wysiedzi bez zmiany warty w wucecie :P
To są dopiero zawody! :D

kpt_nemo

Postprzez kpt_nemo » 28 cze 2009, o 23:02

Teraz powinna się odezwać kontr-ekipa, która stwierdzi, że rowerzyści spowalniają ruch samochodowy i zabieraja przestrzeń na drodze dla aut :mrgreen:
Obrazek

Darth_Shade
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Darth_Shade » 30 cze 2009, o 22:35

Dosłownym. Dosłownym tokiem myślenia.
Bo w poście ciężko jest się doszukiwać intonacji, ironii czy innych zawiłych i na ogół mocno nieprecyzyjnych uczuć. Tak czy owak, współczuję ci serdecznie polonistki, że trafiłeś na taką durnotę, która nie potrafiła wpoić Ci podstawowych zasad ortograficznych o pisanie 'nie' z przymiotnikami, czy rzeczowników z wielkich liter.
Chyba, że chciałeś zaszpanować dopiero co zdaną maturą - to gratuluję. Masz faktycznie czym się chwalić

hmm 2/5 postu na krytykę czegokolwiek (najczęściej ortografii) aby oczernić go w oczach innych forumowiczów co by doprowadziło do poparcia… ciekawa taktyka ;]

I żadne tłumaczenia, że nie ma stworzonego miejsca na te rekreacje do mnie nie przemówią.
Macie w głębokim poważaniu społeczeństwo i jego reguły więc wybacz, ale nie będę tolerował was jako "normalnych". Ani was, ani skejtów, ani tych na bmx'ach.
Nie macie gdzie się wyszaleć - stwórzcie sobie takie miejsce.

niestety takie miejsce służyło by tylko przez pewien czas do treningów ale nigdy nie ograniczalibyśmy się do tego…

nic na to nie poradzę, że dzieci dorabiają sobie jakieś pseudo-filozofie do swoich poczynań

nazywasz dzieckiem David’a Belle’a?? który ma ponad 40 lat?? Który stworzył parkour?? Który nadal go trenuje??

Czemu próbujesz udowodnić, że moje myślenie jest błędne ze względu na wiek?? (młodszy od ciebie). Jeśli mam 18 lat to na pewno nic nie wiem o tym co trenuje?? Musi mi to tłumaczyć jakiś stetryczały koleś mieszkający w blokach i wrzeszczący na dzieci skaczące mu przed klatką i „torujące” mu drogę??

że to ja mam im ustępować miejsca, bo oni akurat sobie ćwiczą skoki na schodach czy przez murki (piesze czy na deskorolkach czy rowerach) mając w głębokim poważaniu fakt, że nie są tam sami.

masz racje… wszyscy tacy są… od dzisiaj w definicji „traceur” powinno być nie kulturalne chamidło nie zwracające uwagi na innych

Jak nie mają co robić, niech się wezmą za naukę

Tu mi już opadły ręce… teraz już wiem, że „kompletnie” nie mam o czym rozmawiać z panem z takimi poglądami… „eh te dzieci w tych czasach… niech idą się uczyć…”

Na pewno nie szwendałem się bez celu, nie piłem po bramach ani nie obijałem ludzi po nocach. W życiu z nikim się nie biłem, bo umiałem rozwiązywać swoje problemy normalnym trybem. Może nie byłem aniołkiem, ale nikt też przeze mnie nie płakał.

ale przez nas płaczą „normalni ludzie”

Wydaje Ci się, że jak ktoś dorastał 20 lat temu, to był albo punkiem czy innym subkulturowcem? Na jakim ty świecie żyjesz? Rozejrzyj się trochę szerzej, niż tylko poza stereotypy.

to własnie ty spróbuj spojrzeć w druga stronę… nie tylko „normalni ludzie” są na tym świecie

Zobaczmy, jak się ścigają, konkurują, zdobywają nagrody prezydenta miasta, albo chociaż sołtysa z Wąchocka... wtedy uznam, że jest to sport.

Po pierwsze TVN i TVP już nie starczają?? Po drugie znajdź sobie definicje sportu i wyszukaj, że w sporcie „konieczna” jest konkurencja ;]

Rower Kiedyś były jeszcze szachy błyskawiczne, ale to już dawne czasy.
I okazjonalnie browarek na trawce - styl zmienny (gatunkowo) - przy grillu i pokerku z ekipą z pracy Komu się dłużej odbije, kto dłużej wysiedzi bez zmiany warty w wucecie
To są dopiero zawody!

A WIĘC MAMY ODPOWIEDŹ!!! Każdy powinien prowadzić taki tryb życia <jupi> :D świat byłby ładniejszy lepszy nie było by wojen… ahhhhhhhh jaka zasrana utopia :|
...In the Absence of Light, Darkness Prevails...

misssael

Postprzez misssael » 30 cze 2009, o 23:04

moim zdaniem kazdy ruch jest dobry ;) i takie grupy to juz zawsze cos.. ale wytłumacz to panom policjantom lub starszym pania lukających z okien ktore dzwonią jak opętane pod 997 za głupie siedzenie na ławce :/
w bezsensie sens jest jedynym awansem ;]

keczup

Postprzez keczup » 1 lip 2009, o 08:11

Super że sa ludzie którzy potrafia odejśc od kompa i poruszac sie na świezym powietrzu. tak trzymac.

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

PK & 3 run

Postprzez Xanadu » 22 lis 2009, o 18:44

Siedząc na Facebooku, można i na takie stronki trafić: http://www.skreccos.pl/

Poprzednia strona

Powrót do Życie sportowe