Flaga

Dla tych, którzy chcą pogadać o koszykówce, piłce nożnej i nie tylko...
blancos1910
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez blancos1910 » 16 lut 2009, o 14:38

Krebsik, a nie mówiłem ? ;]

Piaski :)

Thug Life

Postprzez Thug Life » 17 lut 2009, o 22:32

W
Kod: Zaznacz cały
...
byliście i
Kod: Zaznacz cały
...
widzieliście. :lol
Ostatnio edytowano 18 lut 2009, o 11:28 przez Thug Life, łącznie edytowano 1 raz
Żeby Być Kimś Trzeba Być Sobą Ale I To Nie Gwarantuje Ci Sukcesu

blancos1910

Postprzez blancos1910 » 18 lut 2009, o 10:42

Dobra zamknij sie już, bo nikt nie pisze a jakiś 14 letni łks-ak sie tylko odzywa... :/

Dmowski

Postprzez Dmowski » 10 maja 2009, o 09:43

krebsik napisał(a):2. Nie biją nikogo w 8 czy iluś, złapią jednego i mowią wybierz sobie z kim chcesz solówke.

W ośmiu to może i nie ale w 15! to i owszem, a dokładniej to w 3 samochody. Z czterema kolesiami to dałby sobie radę, zresztą nieraz to pokazał. No ale honor w waszym wykonaniu to jest piętnastu na jednego i chłopak spędził długi czas w szpitalu.
A na poprawę humoru:
http://www.youtube.com/watch?v=ZPAvBk9qjiU

prof_klos
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez prof_klos » 10 maja 2009, o 10:15

15 -> 1? :|
Nigdy się nie interesowałem piłką, nigdy nawet nie potrafiłem w nią grać, nie znałem zasad - nie mój temat. Ale mecze od czasu do czasu lubię obejrzeć przy piwie w domu, zwłaszcza gdy jest letni, ciepły wieczór a mamy Mundial czy Euro. :)

Tak się zawsze zastanawiałem, czemu w kibicowaniu rodzi się taka nienawiść? Przecież to jest jedno co Was łączy - piłka, pasja do piłki.

Kiedyś - jeszcze w podstawówce - chłopaki się mnie pytali "za kim jesteś?". Zrobiłem wielkie oczy i odpowiedziałem, że nie wiem o co chodzi. Nie znałem nawet żadnego zespołu, klubu piłkarskiego :)
Od tej pory wszyscy mieli mnie za analfabetę w dziedzinie :D
Jelcz - Potencjalny Wyrób Hutniczy! =)

Dmowski

Postprzez Dmowski » 10 maja 2009, o 11:13

No niestety 15 albo 14 na 1 już teraz tak dobrze nie pamiętam bo to ponad rok temu było albo i jeszcze dalej. W trzech czy czterech to może by mu siniaka nabili.
A ta cała otoczka nienawiści to debilizm. Mogliby swoje sprawy w lesie załatwiać po równo a nie pod blokami i jeszcze małolatów ganiać

prof_klos

Postprzez prof_klos » 10 maja 2009, o 11:17

Wiesz to też zależy jaki człowiek, jak drobny to i jeden, dwóch ludzi może go połamać na długie lata :/
Jelcz - Potencjalny Wyrób Hutniczy! =)

krebsik
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez krebsik » 10 maja 2009, o 15:24

Dmowski, nie pisz w WASZYM bo ja nienganiam ani nie kibicuje wiec mam to gdzies.
ekipa z bugaju tez jezdzi autami i tez szukaja 1 badz 2 zeby bylo szybko i latwo.
Debilizmem jest bicie niewinnych lub niszczenie czyjegos mienia tak jak to ostatnio zrobila ekipa z lodzi.
Żyję w bordowo-granatowych barwach.
VeB

epa

Postprzez epa » 12 maja 2009, o 00:18

prof_klos napisał(a):

Kiedyś - jeszcze w podstawówce - chłopaki się mnie pytali "za kim jesteś?". Zrobiłem wielkie oczy i odpowiedziałem, że nie wiem o co chodzi. Nie znałem nawet żadnego zespołu, klubu piłkarskiego :)
Od tej pory wszyscy mieli mnie za analfabetę w dziedzinie :D

Problem leży w debilizmie i patologi społecznej ale łatwo jest to zakończyć i zapewne za 2-3 lata skończy się taka samowola.
Przykład 1
Rozwiązania patologi która przenosi się na stadion jest np typ który przychodzi na mecz. Podstawową rolą jest monitoring i karty kibica ze zdjęciem na sektory dla najbardziej aktywnych kibiców na ŁKSie galera na Widzewie zegar.
Wchodzi typ i zaczyna się np awantura lub jakieś donsy między sobą.Wchodzi policja armaty wodne i gaz. Chuligan jest zadowolony pokrzyczał hwdp itd. Przychodzi drugi mecz czy to wyjazd czy u siebie. Bramki jak na zachodzie ze wchodzisz cały i pojedynczo a za tym ochrona czy policja. Pokazujesz kartę przechodzi przez czytnik jesteś wychwycony że na ostatnim meczu dymiłeś zapraszamy do radiowozu zakaz i sprawa w sądzie.
Jeżeli bałbyś się przyjść na mecz jest zdjęcie i tak jak z fotoradaru do domu dzielnicowy przynosi lub wezwanie na sprawę.
Oczywiście karty obowiązywałby też na trybunę itd. ale nie byłoby to już tak restrykcyjnie sprawdzane.
Odnośnie opraw race itd. co ma być itd. powinno być konsultowane zarządem a stowarzyszeniem kibica w tym przypadku spotyka się dwóch typów (rzeczników) i sobie omawia co i jak. Reguły też proste race wszystko ok ale nic nie może polecieć na murawe żadna raca bo koleś bedzie miał zakaz.Są grupy ultrasów tak zwanych którzy dają czy oprawe czy flagi własnie swoich osobą którzy wiedzą co i jak.
Ale aby to stworzyć musi być kumata osoba w zarządach i sponsorach.
Wtedy zniknełoby chuligaństwo ze stadionów i normalnie można byłoby przychodzić z rodzinami na mecze.

Przykład 2

Eliminacja chuligaństwa w mieście.

Kamery tak jak na stadionie patologia musi być monitorowana i kontrolowana aby nie stwarzać zagrożenia życia normalnym ludziom. Jak to zrobić proste system logistyczny jest tutaj potrzebny. Siedzi sobie parenaście osób i obserwuje miasto policja czy tam straż miejska dzieje się jakaś awantura czy idą podejrzane typy dzięki systemowi logistycznemu będą wiedzieć ile osób potrzebnych do akcji i jaki sprzęt.Dalej każdy pracownik policji czy straży wchodząc do pracy łaczy się ze swoim laptopem dzięki temu system operacyjny który monitoruje miasto widzi czy dany policjant pracuje czy akurat konsumuje bułę w kfc a jest potrzebny.Jednostki najblisze są kierowane odrazu a system nawigacyjny pozwala nam określić szybkośc pojazdu czy rzeczywiście śpieszą się na pomoc czy jest ściema i przyglądanie to pozwoliłoby eliminację patologi wśród władzy.
Takich typów w pce chuliganów co chcą rządzić jest ilu z 40 łatwo taki przypadek jest wyeliminować a wręcz utrudnić codzienne życie aby każdy swój dzień na wolności przeklinali o ile nie byliby za kratami.
Przykład spotykamy bandę kamera widzi skierowujemy radiowozy wylegitymowanie i zdjęcie specjalnymi aparatami jak np przed wejściami na stadion. Wprowadzenie do bazy a następnie każde pojawienie się osobnika kontrolowanie i meldowanie. Np. poszedł na dyskotekę idzie sobie tą ulicą. Patrol 123 wylegitymować utrudnic itd.

Nie może tak być że w państwie jakim jest Polska 20 lat niepodległości ludzie nadal boja się bandy debilów a policja budzi agresje wśród normalnych obywateli. Trzeba sprawić narzędzia takie aby to osoba z patologi wiedziała że jej sztuka walki wschodniej czy srakiej jest chu..a warte w normalnej rzeczywistości i pozostaje dzungla w przypadku naszego kraju lasy i tam ich miejsce.

Poprzednia strona

Powrót do Życie sportowe