sport pabianicki

keczup
Starówa - witaj starszy forumowiczu

sport pabianicki

Postprzez keczup » 11 lut 2007, o 20:46

Praktycznie takowego nie ma :lol: A jak juz jest to brak odpowiedniego zainteresowania nim. Koszykarki mamy jeszcze :wink: w pierwszej lidze a na mecze przychodzi około 120 osób :lol: . Rozgrywki zakładowe czy amatorskie sa bardzo słabo ogłaszane choc na te amatorskie zawsze ktos przyjdzie... choc czasem tez tylko kilka osób. Na finale rozgrywek zakładowych w siatke przyszło około 15 osób :lol: :lol: :lol: A nie bede juz rozwijał tego tematu... :?

Giuseppe Meazza
Piaski - witamy w piaskownicy

Re: sport pabianicki

Postprzez Giuseppe Meazza » 4 mar 2007, o 11:52

Jak czytam twoje wpisy to odnosze wrażenie że próbujesz na siłę się wykazać a tak naprawde chyba sprzed monitora nie wychodzisz.

Kogo niby miałyby interesować rozgrywki między zakładowe, a tym bardziej w siatkówkę, gdzie nie jest to sport cieszący sie największym zainteresowaniem ??
Równie dobrze mogę powiedzieć , dlaczego mało osób przychodzi oglądać zapasy na PTC gdzie mamy wcale nie najgorsze sukcesy.
Druga sprawa to piłka nożna. Dyscyplina najbardziej popularna w naszym kraju a ilu kibiców jest na meczach Włókniarza tudzież PTC ?? Ilość znikoma, pomijając oczywiście starszych panów których można spotkać na owych stadionach o "x" lat ... , tyle że z Pabianic kto ma ochote oglądać piłkę to raczej wybiera się do Łodzi na mecze Widzewa lub ŁKSu, i z tego co mi wiadomo jest to dosć duża ilość osób.

Chyba rozwiałem Twoje zaniepokojenie o kibiców amatorskich rozgrywek międzyzakładowych. Oczywiście współczuję Ci że czujesz sie niedowartościowany grając w takowych rozgrywkach, ponieważ nikt nie chce oglądać twoich popisów. Trzeba było zająć się sportem zawodowo a nie buczeć na forum w zasadzie bezpodstawnie.

keczup

Re: sport pabianicki

Postprzez keczup » 4 mar 2007, o 17:42

Giuseppe Meazza napisał(a):Jak czytam twoje wpisy to odnosze wrażenie że próbujesz na siłę się wykazać a tak naprawde chyba sprzed monitora nie wychodzisz..

cholera fakt... rozgryzłes mnie :mrgreen:

Przykład PTC faktycznie trafny. Też żałuje że ludzi sie nie interesuja sukcesami naszych zapasników.

Aha... nie mam powodów by czuc sie niedowartościowanym.

A watek był napisany troszke przesmiewczo bo kondycja pabianickiego sportu jest niestety... jaka jest... i to takie smianie sie przez zęby...a na peweno pamietasz jak kiedyś na wszelakich imprezach w Pabianicach były masy ludzi więc rozumiesz co miałem na mysli. Bardzo cieszy mnie Twój odzew w tym watku. Thx

Giuseppe Meazza

Postprzez Giuseppe Meazza » 4 mar 2007, o 20:52

Moim postem chciałem Cię sprowokować do konstruktywnego wpisu na temat sportu w Pabianicach, bo skąd niby mam wiedzieć co Ty sobie tam robisz albo gdzie niby chodzisz :wink: A zrobiłem to ponieważ sport w naszym mieście nie jest mi obojętny i zakładanie jeszcze tematu "prześmiewczego" chyba jednak mija się z celem, stąd wnioskuję że inni użytkownicy forum nie raczyli się wpisać.

Moim zdaniem liczba zainteresowanych poszczególnymi kategoriami sportu w naszym miescie jest tak słaba, ponieważ osoby odpowiadające za poszczególne dyscypliny słabo przykładają się do zachęcania ludzi. Pabianice to takie miasteczko że nie ma zbytnio gdzie pójść, stąd szansa aby ludzie zdecydowali sie obejrzeć jakieś zawody sportowe - tylko tym ludziom trzeba dać na to szanse. Skad przeciętny "Józef Pabianicki" :wink: ma wiedzieć ze 16 marca(data wymyślona) odbywają się zawody w "bierki pod wodą", w brodziku na "Lewitynie", ano znikąd . Takie rzeczy powinny być jakoś nagłaśniane. Wystarczy zrobić zwykłe plakaty i porozklejać gdzieś na mieście, żeby ludzie wiedzieli że coś takiego jest. Wydaje mi sie ze potencjał jest. Sporo młodzieży nie ma co robić i chętnie by przyszło obejrzeć jakieś zawody, tylko trzeba im o nich powiedzieć.
Inną sprawą jest brak pieniędzy na sport, ale tak naprawdę zależy to również od ludzi. Czym więcej chętnych do oglądania tzw zawodów, tym bardziej przychylni sponsorzy, w ten właśnie sposób koło się zamyka.

keczup

Postprzez keczup » 5 mar 2007, o 23:58

uzupełnie mój poprzedni wpis dodaniem , że watek ten załozyłem po tym jak wchodząc pierwszy raz w zakładke pabianicki sport ujrzałem w nim dwa watki... koszykówka i prtzystojni... i to jest własnie kondycja Naszego sportu... ;)

pozdrawiam

Powrót do Życie sportowe