zmiany na głownej stronie

Prosimy tu wpisywać propozycje tematów, sugerować zmiany czy zgłaszać błędy i problemy...
Avatar użytkownika
eve666
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 526
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:25

Postprzez eve666 » 17 wrz 2009, o 11:41

O tym, ze coś przeskakuje w bok zorientowałam się po przeczytaniu powyższych postów i dokładnemu przyjrzeniu się . W FF niestety efekt przejeżdżania jest prawie niedostrzegalny i wygląda jak przeskakiwanie. W IE już lepiej. Dopisuję się do uwagi Bartosha co do resetowania czasu wyświetlania zajawek artykułów w tym "przeskakiwaczu".

Tło tego przeskakiwacza szare - na mój gust niebieski był lepszy. Szary jest ponury :?

Avatar użytkownika
Blade
Piaski - witamy w piaskownicy
Piaski - witamy w piaskownicy
 
Posty: 70
Dołączył(a): 29 lut 2008, o 08:53

Postprzez Blade » 17 wrz 2009, o 13:03

kpt_nemo napisał(a):
keczup napisał(a):mam komunikat... że nie mozna otwoerzyc miejsca internetowego... korzystam z IE


to znaczy, że najwyższy czas przejść na FireFox'a ;] albo na Opere ;]


komunikat ten nie jest związany z IE a raczej z doinstalowaniem google toolbara.
mam tak na wielu stronach odkąd nakładka załączona. google "pinguje" zadaną stronę i jak w zadanym czasie nie ma odpowiedzi (a czas zapytania widac krótki) to wywala taki komunikat.
Co chwila ktoś tu wpisuje że IE nie trzyma norm i to dlatego :razz: Po częsci może i prawda. Jednak (pomijajac woogóle ostatnio koślawo działające łącza w okolicy) może problem tkwi w zbyt restrykcyjnym ustawieniu dostępu do serwera na którym wisi żp?
z ciekawości (przez to ciągłe faworyzowanie FF i zgodności z nim żp :mrgreen: ) zapuściłem validatora w3c i w odpowiedzi error 500 - brak dostepu do strony :-|

PS. btw plus za poprawę tych 3 przewijających się newsów, bo to czasowe zmienianie było dziepko irytujące

BARTOSh
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 452
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 20:21
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BARTOSh » 19 wrz 2009, o 14:28

mooleda napisał(a):a ja mam nadzieję że zniknie ta reklama która przesłania całe menu...


AdBlock+
Obrazek

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 21 wrz 2009, o 09:21

Blade napisał(a):może problem tkwi w zbyt restrykcyjnym ustawieniu dostępu do serwera

co masz dokladnie na mysli?

Lupus83
 

Dramat

Postprzez Lupus83 » 22 wrz 2009, o 11:24

Normalnie dramat. Co się dzieje z portalem? Serwery wam nie wyrabiają? Strony ładują się całe wieki. Co chwile wyskakuje błąd 503... zróbcie coś z tym.

Avatar użytkownika
Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 1139
Dołączył(a): 14 lis 2008, o 20:11
Lokalizacja: Stare Miasto

Postprzez Owieczka » 22 wrz 2009, o 23:03

Oj tak!Normalnie nie da sie ani przeglądać forum,ani pisać postów,bo wysyłanie to już wyższa szkoła jazdy wymagająca dużo cierpliwości i samozaparcia.Po kilka razy trzeba próbować Szlag może człowieka trafić :twisted:

Lupus83
 

Postprzez Lupus83 » 22 wrz 2009, o 23:38

Owieczka napisał(a):Oj tak!Normalnie nie da sie ani przeglądać forum,ani pisać postów,bo wysyłanie to już wyższa szkoła jazdy wymagająca dużo cierpliwości i samozaparcia.Po kilka razy trzeba próbować Szlag może człowieka trafić :twisted:


Może kiedyś sie poprawi...

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 23 wrz 2009, o 07:00

Ech, a bałem się, że to tylko u mnie takie zwiechy...
No, to jeszcze dopiszę, że wchodzę na forum i jestem wylogowany, loguję się, pisze tę odpowiedź i wyskakuje mi strona logowania się.... i tak trochę niż częściej :roll:

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 24 wrz 2009, o 12:46

dzis przenosimy sie definitywnie na nowy, wiekszy serwer
w zwiazku z powyzszym domena moze nie dzialac przez pewien moment a po zmianie moga pojawic sie nowe/inne bledy

wszystko bedzie sprawdzane/testowane na biezaco, jakby cos prosze o uwagi

[ Dodano: Czw 24 Wrz, 2009 ]
Serwer już stoi. Proszę o uwagi.

Avatar użytkownika
Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 1139
Dołączył(a): 14 lis 2008, o 20:11
Lokalizacja: Stare Miasto

Postprzez Owieczka » 24 wrz 2009, o 21:20

Chciałam się tylko zapytać,czemu przy próbie wysłania PW wyskakuje komunikat "połączenie odrzucone"?

Lupus83
 

Postprzez Lupus83 » 24 wrz 2009, o 21:50

Owieczka napisał(a):Chciałam się tylko zapytać,czemu przy próbie wysłania PW wyskakuje komunikat "połączenie odrzucone"?



Wyskakuje, ale od ciebie dostałem 3 wiadomości :-D Mam nadzieje że do ciebie doszła choć jedna :mrgreen:

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 25 wrz 2009, o 09:03

ja nie widze takiego problemu, moze ktos zalaczyc screen?

Lupus83
 

Postprzez Lupus83 » 25 wrz 2009, o 09:36

admin napisał(a):ja nie widze takiego problemu, moze ktos zalaczyc screen?


Wyskakiwał błąd 111

Avatar użytkownika
Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 1139
Dołączył(a): 14 lis 2008, o 20:11
Lokalizacja: Stare Miasto

Postprzez Owieczka » 25 wrz 2009, o 10:23

Od Lupusa dostałam dwie wiadomości wysłane dosłownie w tej samej minucie :mrgreen:

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 25 wrz 2009, o 18:47

nic nie piszecie... czy to znaczy ze wszystko OK, czy ze nie mozecie napisac :) ?

Avatar użytkownika
eve666
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 526
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:25

Postprzez eve666 » 25 wrz 2009, o 19:56

...czyli to szare tło w przewijanych newsach zostaje? Szkoda... :(

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 25 wrz 2009, o 20:53

nie no, layout zostanie jeszcze dopracowany, na razie tzeba sie uporac z technicznymi bledami

Avatar użytkownika
Mateusz
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 938
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:49
Lokalizacja: z kątowni

Postprzez Mateusz » 26 wrz 2009, o 09:28

A da się zrobić coś z tymi 3 głownymi artykułami ? Juz było pisane wczesniej o tym przez Bartosha. Osobiście ja już sie przyzywczaiłem do tego, że jak klikam np na artykuł nr 2 to po sekundzie mi sie zmienia na artykuł 3, ale może jednak bedzie innym wygodniej gdy bedzie resetowany czas. Wybaczcie za słownictwo ale nie potrafie tego nazwać.
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 26 wrz 2009, o 09:48

wszystko sie da, tylko po kolei :)

Avatar użytkownika
adekpabianice
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 438
Dołączył(a): 12 sty 2007, o 19:40
Lokalizacja: Pabiancie

Postprzez adekpabianice » 26 wrz 2009, o 19:25

Niestety chce poruszyć ten temat o trzech artykułach. Bardzo mnie wnerwia to że nie ma PAUZY ! GDZIE SIĘ ONA PODZIAŁA ?? Czy da się to przywrócić ? :neutral:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawy forum



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników

cron