Błędy

Prosimy tu wpisywać propozycje tematów, sugerować zmiany czy zgłaszać błędy i problemy...
Avatar użytkownika
adekpabianice
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 438
Dołączył(a): 12 sty 2007, o 19:40
Lokalizacja: Pabiancie

Błędy

Postprzez adekpabianice » 6 sty 2009, o 19:56

Witam. Podczas dodawania postu pokazuje mi się oto ta Wiadomość ->
Obrazek

Avatar użytkownika
michal7187
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 399
Dołączył(a): 1 sie 2008, o 21:50
Lokalizacja: Karniszewice

Postprzez michal7187 » 6 sty 2009, o 21:27

Potwierdzam też mi raz dzisiaj ten błąd się pojawił

Avatar użytkownika
ja_arek
Moderator
Moderator
 
Posty: 1694
Dołączył(a): 11 paź 2007, o 21:23
Lokalizacja: Gmina Pabianice

Postprzez ja_arek » 6 sty 2009, o 21:32

Są pewne problemy techniczne. Ich rozwiązanie leży po stronie admina. Musimy cierpliwie poczekać.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Avatar użytkownika
Mateusz
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 938
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:49
Lokalizacja: z kątowni

Postprzez Mateusz » 7 sty 2009, o 15:13

Mnie też sie to pojawiło ale jakoś nie sprawia mi to zadnego problemu.
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

Avatar użytkownika
prof_klos
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 582
Dołączył(a): 24 cze 2007, o 01:20
Lokalizacja: z Pabianic ;)

Postprzez prof_klos » 7 sty 2009, o 15:44

No problem to żaden, wystarczy wycofać "stronę" albo odświeżyć i już.
Są miejsca, gdzie nie zagląda nawet śmierć...

Avatar użytkownika
ewa
Moderator
Moderator
 
Posty: 889
Dołączył(a): 20 lis 2006, o 20:43
Lokalizacja: z redakcji

Postprzez ewa » 7 sty 2009, o 16:29

Z gośćmi już chyba się uporałam, ale ten błąd jest nadal do naprawy :(
Ogry są jak Photoshop, Photoshop ma warstwy i ogry mają warstwy...
Obrazek Obrazek

Avatar użytkownika
sonia
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 656
Dołączył(a): 21 lis 2007, o 22:12
Lokalizacja: Centrum

Postprzez sonia » 7 sty 2009, o 16:36

kurczak..a może update BD?
I jeśli miałabym urodzić się znów - to tylko w Polsce i tylko TU.

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 8 sty 2009, o 11:21

Próbowałem zmienić podpis i wstawić sobie gifa oraz avika.
Cofa mnie ciągle do początku profilu i wyskakuje taki komunikat:

Pole: zabezpieczenie_1 jest zbyt krótkie, minimalna ilość znaków to: 7

o.O

edit//
Czemu prosty gif nie może być avem? -> vide załącznik
Spełnia warunki wielkości i rozmiaru.
Nie ma zastrzeżenia, że gif nie nim może być.
I jeszcze jedno:
Nie działa powiadamianie o nowych postach.

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 8 sty 2009, o 11:51

Sa jakies dziwne bledy, nie wiem skad... Analizuje skrypty juz 3 dzien, nie widze zadnych nieprawidlowosci.

W ogole zastanawialem sie nad aktualizacja wersji forum do phpBB 3. Czy ktos ma z tym jakies doswiadczenia? Uwazacie ze byloby to dobre rozwiazanie? Zna ktos jakas dobra wersje tych skryptow?

Avatar użytkownika
Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 804
Dołączył(a): 27 lis 2006, o 20:36
Lokalizacja: inąd

Postprzez Maciek » 8 sty 2009, o 12:33

ja używałem tylko IPB - jakoś większe zaufanie i bezpieczeństwo, mniej problemów ale i kasa... chociaż jakby userzy się zebrali? ;-) nie jest to aż taki super hiper wydatek ;-)
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

BARTOSh
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 452
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 20:21
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BARTOSh » 8 sty 2009, o 14:04

nie sądzę, żebyś znalazł chętnych do "zrzuty" ;) ... poza tym... "vB vs IPB" ;)

anyway... takie błędy to klasyk w phpBB2 ... warto sprawdzić baze danych (fix, bo może coś się skopało...)
ewentualnie wrzucić jeszcze raz pliki na serwer ;] ...

BB3 ... cóż... brakuje mu kilku rzeczy... np szybkiej odpowiedzi i cytowania selektywnego ... ale ogólnie "daje rade"
jeśli nie uda się z tym nic naprawić... to można kombinować ;]
Obrazek

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 8 sty 2009, o 22:01

BARTOSh napisał(a):nie sądzę, żebyś znalazł chętnych do "zrzuty"
A po ile?
Bo tak z powietrza wróżyć nie będę, ale o konkretach zawsze można pogaworzyć.

Ramol
Piaski - witamy w piaskownicy
Piaski - witamy w piaskownicy
 
Posty: 5
Dołączył(a): 3 sty 2009, o 01:15

Postprzez Ramol » 9 sty 2009, o 02:08

No mechanizm forum jakoś kiepsko tu funkcjonuje, nie mówiąc o tej info o nieprzeczytanych tematach... Po co to komu?

Mojemiasto wybrali podbną metodę ale chyba u nich lepsza administracja :D
Ostatnio edytowano 9 sty 2009, o 10:51 przez Ramol, łącznie edytowano 1 raz

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 9 sty 2009, o 13:12

Ok, przekonales mnie. To przenosimy sie do MM.

Avatar użytkownika
Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 804
Dołączył(a): 27 lis 2006, o 20:36
Lokalizacja: inąd

Postprzez Maciek » 26 sty 2009, o 10:36

nie chcę robić nowego tematu ale....

jest kwestia by poprawić łączenie postów jeden po drugim, - działa to ok jeśli np. posty są pisane w krótkim odstępie czasu a temat ŻYJE...

jednak teraz dodałem coś w temacie o myjni, mój post by wcześniej jako ostatni (z sierpnia 2008) i teraz nikt tego nie zauważy że tam coś zostało dopisane :-/
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 26 sty 2009, o 10:44

Ano, trochę to drażniące. Miałem to samo jakiś czas temu w wątku o wykrywaczu i o prezencie jaki dostałem do szefa. Jest się czym pochwalić, ale nikt tego nie zauważył, bo dopisek pod swoim postem efektuje tylko edycją (?) powyższego i nie dodaje go do nowych postów, ergo - nie winduje na początek listy. A powinien.

Avatar użytkownika
eve666
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 526
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:25

Postprzez eve666 » 26 sty 2009, o 10:50

Ja korzystam z opcji nieprzeczytanych postów cały czas. Wchodzę często na forum i jak dla mnie ułatwia to całą sprawę - nie muszę klikać wszystkiego i zastanawiać się, czy już czytałam to, czy nie. Fakt, ze jak się ludzie rozpiszą i wytnie ponadnormatywną ilość nieczytanych to trochę trzeba pomyszkować po forum, ale mi - jak na razie - wszystko odpowiada.

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 26 sty 2009, o 11:10

Zgoda, ale post pod własnym postem - "edytowany" nie jest nowym, nieprzeczytanym postem. Inaczej - Zauważył bym, że Maciek coś dopisał.

BARTOSh
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 452
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 20:21
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BARTOSh » 29 sty 2009, o 16:07

rozwiązanie:
1. kopiujesz własny post
2. usuwasz post
3. piszesz nowy post do którego wrzucasz treść starego, oddzielasz i piszesz ciąg dalszy
....
no chyba, że usuwanie swoich postów nie jest dozwolone
Obrazek

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 29 sty 2009, o 16:35

Poproszę o manual do punktu drugiego :|

Następna strona

Powrót do Sprawy forum



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników