Próbowałem zmienić podpis i wstawić sobie gifa oraz avika.
Cofa mnie ciągle do początku profilu i wyskakuje taki komunikat:
Pole: zabezpieczenie_1 jest zbyt krótkie, minimalna ilość znaków to: 7
o.O
edit//
Czemu prosty gif nie może być avem? vide załącznik
Spełnia warunki wielkości i rozmiaru.
Nie ma zastrzeżenia, że gif nie nim może być.
I jeszcze jedno:
Nie działa powiadamianie o nowych postach.
Sa jakies dziwne bledy, nie wiem skad... Analizuje skrypty juz 3 dzien, nie widze zadnych nieprawidlowosci.
W ogole zastanawialem sie nad aktualizacja wersji forum do phpBB 3. Czy ktos ma z tym jakies doswiadczenia? Uwazacie ze byloby to dobre rozwiazanie? Zna ktos jakas dobra wersje tych skryptow?
ja używałem tylko IPB - jakoś większe zaufanie i bezpieczeństwo, mniej problemów ale i kasa... chociaż jakby userzy się zebrali? nie jest to aż taki super hiper wydatek
nie sądzę, żebyś znalazł chętnych do "zrzuty" ... poza tym... "vB vs IPB"
anyway... takie błędy to klasyk w phpBB2 ... warto sprawdzić baze danych (fix, bo może coś się skopało...)
ewentualnie wrzucić jeszcze raz pliki na serwer ;] ...
BB3 ... cóż... brakuje mu kilku rzeczy... np szybkiej odpowiedzi i cytowania selektywnego ... ale ogólnie "daje rade"
jeśli nie uda się z tym nic naprawić... to można kombinować ;]
jest kwestia by poprawić łączenie postów jeden po drugim, - działa to ok jeśli np. posty są pisane w krótkim odstępie czasu a temat ŻYJE...
jednak teraz dodałem coś w temacie o myjni, mój post by wcześniej jako ostatni (z sierpnia 2008) i teraz nikt tego nie zauważy że tam coś zostało dopisane
Ano, trochę to drażniące. Miałem to samo jakiś czas temu w wątku o wykrywaczu i o prezencie jaki dostałem do szefa. Jest się czym pochwalić, ale nikt tego nie zauważył, bo dopisek pod swoim postem efektuje tylko edycją (?) powyższego i nie dodaje go do nowych postów, ergo - nie winduje na początek listy. A powinien.
Ja korzystam z opcji nieprzeczytanych postów cały czas. Wchodzę często na forum i jak dla mnie ułatwia to całą sprawę - nie muszę klikać wszystkiego i zastanawiać się, czy już czytałam to, czy nie. Fakt, ze jak się ludzie rozpiszą i wytnie ponadnormatywną ilość nieczytanych to trochę trzeba pomyszkować po forum, ale mi - jak na razie - wszystko odpowiada.
rozwiązanie:
1. kopiujesz własny post
2. usuwasz post
3. piszesz nowy post do którego wrzucasz treść starego, oddzielasz i piszesz ciąg dalszy
....
no chyba, że usuwanie swoich postów nie jest dozwolone