Błędy

Prosimy tu wpisywać propozycje tematów, sugerować zmiany czy zgłaszać błędy i problemy...
BARTOSh
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 452
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 20:21
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BARTOSh » 1 mar 2009, o 22:40

tego którego nie ma a powinno być... spamerze O.o ...
Obrazek

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 3 mar 2009, o 15:19

Dostałem cynk, sprawdzam co jest nie tak. Było kilka zmian, ale u mnie wszystko smiga OK (IE, FF, Opera, Chrome)...
Być może ktoś ma nieodświeżone style, w FF można wymusić odświeżenie Shift+Ctrl+R

Dawajcie znać na bieżąco co sie dzieje żle, na czym i najlepiej jakis screen

Dzieki

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 3 mar 2009, o 16:10

Nadal nie mam powiadomień o postach. Adres sprawdzałem w profilu. Jest jaki był, czyli właściwy.

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 3 mar 2009, o 16:14

zmienilem ustawienia pocztowe, moze teraz cos pomoze

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 3 mar 2009, o 16:17

Dzięki. Już jest ok :)

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 3 mar 2009, o 16:28

co do opery faktycznie czasami psuje sie layout... zrobcie test:
- otworzcie pierwsza strone, lub jakis w miare nowey artykul. Jezeli strona jest niepoprawna, sprawdcie czy brakuje takiego szareko paska nawigacji typu ZP > Miasto > News > Jakis tekst
- otwozcie jakas stara strone z archiwum

Mysle, ze jezeli pojawia sie ten ww. pasek strona pokazuje sie OK. Jezeli go nie ma, to rozwala strone. Jezeli u Was tez tak sie dzieje, to zaczne kombinowac, czemu nie zawsze ten pasek sie pojawia (bo powinien wszedzie, procz pierwszej strony)...

BARTOSh
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 452
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 20:21
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BARTOSh » 4 mar 2009, o 00:00

admin napisał(a):Być może ktoś ma nieodświeżone style, w FF można wymusić odświeżenie Shift+Ctrl+R
albo ctrl+f5 ... i nadal nie działa, sprawdzałem.
nie informowałbym, gdybym tego wcześniej nie zrobił ;] ...

a tak swoją drogą: http://validator.w3.org/check?uri=http% ... omatically)&doctype=Inline&group=0
Obrazek

Avatar użytkownika
admin
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 54
Dołączył(a): 1 paź 2006, o 23:47

Postprzez admin » 4 mar 2009, o 12:34

nie da sie zrobic naszej strony zgodnej z W3, bo sa umieszczane reklamy z zewnetrznych zrodel...

Avatar użytkownika
Mateusz
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 938
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:49
Lokalizacja: z kątowni

Postprzez Mateusz » 4 mar 2009, o 14:50

Mnie pojawiają sie te paski o których pisał admin ale strona główna nadal źle u mnie działa niestety.
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Postprzez Xanadu » 4 mar 2009, o 14:57

admin napisał(a):paska nawigacji typu ZP > Miasto > News > Jakis tekst
Sprawdziłem. Również i w archiwum.
Pasek jest i ma się dobrze :)
FF 3.0.5
edit//
Własnie się zaktualizowałem do 3.0.6 i wszystko wygląda bez zmian :)

BARTOSh
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 452
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 20:21
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BARTOSh » 4 mar 2009, o 23:17

jak się chce, to się wszystko da...
a z tego co widzę, to większość błędów to parsowanie XML... :roll:
Obrazek

Avatar użytkownika
Mateusz
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 938
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:49
Lokalizacja: z kątowni

Postprzez Mateusz » 5 mar 2009, o 09:37

To co ja mam robić BARTOSh żebym miał dobrze wyświetlającą się stronke w operze?
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

BARTOSh
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 452
Dołączył(a): 18 wrz 2007, o 20:21
Lokalizacja: P-ce

Postprzez BARTOSh » 5 mar 2009, o 09:45

szczerze? .. nigdy jakoś opera mnie do gustu nie przypadła, między innymi dlatego, że część elementów różnych stron zwyczajnie na niej nie działa... (np niektóre elementy związane z javą... ale nie tylko).
Dlatego w razie problemów - radzę zmienić przeglądarkę.
Wiem, każdy się do swojej przyzwyczaja... ale taka jest brutalna prawda - to rozwiązanie jest najszybsze. ;)
Obrazek

Avatar użytkownika
Mateusz
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 938
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:49
Lokalizacja: z kątowni

Postprzez Mateusz » 5 mar 2009, o 10:09

Aha, szkoda... musze pomyśleć nad inną ;)
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

Avatar użytkownika
adekpabianice
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 438
Dołączył(a): 12 sty 2007, o 19:40
Lokalizacja: Pabiancie

Postprzez adekpabianice » 17 mar 2009, o 20:19

A mi na mozilli tak samo strona się wyświetla:)

Avatar użytkownika
Mateusz
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody
 
Posty: 938
Dołączył(a): 4 kwi 2008, o 13:49
Lokalizacja: z kątowni

Postprzez Mateusz » 17 mar 2009, o 22:04

A mnie sie nadal źle wyswietla w operze ale juz przywykłem do tego.
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

Avatar użytkownika
adekpabianice
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu
 
Posty: 438
Dołączył(a): 12 sty 2007, o 19:40
Lokalizacja: Pabiancie

Błędy

Postprzez adekpabianice » 6 paź 2009, o 13:10

Od kilku dni pojawiają mi się takie błędy :

Kod: Zaznacz cały
Warning: include(./forum/extension.inc) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.zyciepabianic.pl/web/index.php on line 7

Warning: include() [function.include]: Failed opening './forum/extension.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/www.zyciepabianic.pl/web/index.php on line 7

Warning: include(./forum/common.) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.zyciepabianic.pl/web/index.php on line 8

Warning: include() [function.include]: Failed opening './forum/common.' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/www.zyciepabianic.pl/web/index.php on line 8

Fatal error: Call to undefined function session_pagestart() in /var/www/www.zyciepabianic.pl/web/index.php on line 9

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Błędy

Postprzez Xanadu » 9 lis 2009, o 00:11

Może przeoczyłem, że ktoś tu wspomniał, ale... nie działają powiadomienia na pocztę o nowych prywatnych wiadomościach.

Avatar użytkownika
Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin
 
Posty: 2198
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:17
Lokalizacja: Bugaj

Błędy

Postprzez Xanadu » 12 gru 2009, o 08:11

Link o nowych postach szwankuje.
Klikam na nie, pojawiają mi się dwa tematy, a na głównej stronie widzę jak byk, że przynajmniej ze 3 działy są zaznaczone, jako nieprzeczytane i z nową treścią.

Avatar użytkownika
Janioł
Piaski - witamy w piaskownicy
Piaski - witamy w piaskownicy
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18 kwi 2009, o 14:32

Błędy

Postprzez Janioł » 24 gru 2009, o 00:19

Mam ten sam problem co Xanadu. Najczęściej wyświetla mi się, że nie ma żadnych nowych postów a jak sprawdzam otwierając każdy folder to jest ich kilka.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawy forum



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników