Wskaż 2 wiceprezydentów

Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Wskaż 2 wiceprezydentów

Postprzez Bosman » 9 sty 2007, o 17:05

dotyczy tego artykułu:
http://www.zyciepabianic.com.pl/?articlesID=1552
i tak mały konkurs:
Niech każdy poda dwa nazwiska kandydatów na wiceprezydentów miasta. Proszę nie oceniać tego pomysłu, to tylko zabawa i proszę nie komentować decyzji userów.
I jeszcze jedno kandydaci nie muszą nawet myśleć o polityce- to tylko nasza zabawa :lol:

Moi kandydaci to:
1)Andrzej Sauter
2) Janusz Koziara.

NIE KOMENTUJEMY SWOICH TYPÓW WYMIANA POGLĄDÓW NA PRIV-IE
Ostatnio edytowano 24 sty 2007, o 15:53 przez Bosman, łącznie edytowano 1 raz

Darek
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Darek » 9 sty 2007, o 17:17

Dariusz Wypych.
Paweł Winiarski

Maciek

Postprzez Maciek » 9 sty 2007, o 17:58

Zbigniew Grabarz || Andrzej Sauter

Bosman

Postprzez Bosman » 11 sty 2007, o 22:41

Konkurs ogłaszam za zamknięty
Oczywiście ten wirtualny.
Gdyby zasada była inna czyli, można by negować innych opinie całość wyglądała by zupełnie inaczej.

Sebastian
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez Sebastian » 24 sty 2007, o 14:10

Na dzisiejszej sesji Rady Miejskiej pan prezydent powołał zastępców w osobach Dariusza Wypycha (zastępca prezydenta miasta ds. społeczno-edukacyjnych) oraz Jarosława Cichosza (zastępca prezydenta miasta ds. gospodarczo-inwestycyjnych).

Zastępcy prezydenta rozpoczną urzędowanie z dniem 1 lutego br.

Gratuluję panom i życzę owocnej pracy, jednocześnie deklarując pełną pomoc i wsparcie.
Prawo i Sprawiedliwość - WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE !!!

Bosman

Postprzez Bosman » 24 sty 2007, o 15:05

Gratuluję
Mam nadzieje że Jarek nie odejdzie z forum, choć czasu będzie miał mniej z pewnością.
Pytanie kto wchodzi za Jarosława Cichosza na radnego ?
O ile się nie mylę Feliksiński Tadeusz- również gratulacje :D
Natomiast Wypycha zastąpi Niejaki Szudzikowski Antoni. Nie znam ale miejmy nadzieje że "normalni" będą ci nowi radni.

GaCek

Postprzez GaCek » 25 sty 2007, o 08:43

Ja też gratuluję Cichoszowi i Wypychowi i czuję, że teraz zacznie sie normalna i mądra praca. Poza tym Sebastian jest OK - cała komisja dobrze wybrała, nie było lepszych kandydatów - macie u mnie +.
GaCek

seba1984pce

Postprzez seba1984pce » 25 sty 2007, o 20:12

A ja się ciągle zastanawiam komu potrzebna była ta szopka z konkursem. Tak samo można było wybrać kilka miesięcy temu bez konkursu. No chyba, że prezydent Dychto wstydzi się, że popiera go prawica.
"Ruch jest wszystkim, cel jest niczym" - Eduard Bernstien

http://histmag.org - Historia, Społeczeństwo, Kultura

Bosman

Postprzez Bosman » 25 sty 2007, o 20:22

seba1984pce napisał(a):A ja się ciągle zastanawiam komu potrzebna była ta szopka z konkursem. Tak samo można było wybrać kilka miesięcy temu bez konkursu. No chyba, że prezydent Dychto wstydzi się, że popiera go prawica.

A ja już rozumiem idę konkursu :D
Na początku byłem zły że Dychto robi coś z układem, że nie chce sam to wszytsko kierować. Później stwierdziłem jednak że dobrze w końcu do wyborów idziemy i z Panem Bogiem i Diabłem. Generalnie cieszę się że Cichosz jest wiceprezydentem wreszcie człowiek młody.
Zbiera mi się gdy przypomnę sobie listę wyborczą SLD Pabianice.
Średnia wieku chyba 60 lat brakowało jeszcze tylko Leszka Malińskiego, który by średnią wieku podniósł.
Z przyjemnością spojrzałem na listę wyborczą Pis, Po. Częsciowo na BPR.
Natomiast Samoobrona i Lpr- no coments.

dyziak

Postprzez dyziak » 25 sty 2007, o 23:32

seba1984pce napisał(a):A ja się ciągle zastanawiam komu potrzebna była ta szopka z konkursem. Tak samo można było wybrać kilka miesięcy temu bez konkursu. No chyba, że prezydent Dychto wstydzi się, że popiera go prawica.

Przepraszam jak nie widzisz plusów tego konkursu to podaj jego minusy bo jestem ciekaw jakie one są.

seba1984pce

Postprzez seba1984pce » 26 sty 2007, o 03:58

Polecam temat dotyczący ogłoszenia konkursu na wiceprezydentów. Wyłożyłem tam swoje wątpliwości co do zasadności organizowania takowego.

Do tego doszedł wynik wyboru. Nie oceniam tu absolutnie postaci czy ich kompetencji (choć i na ten temat mam zdanie). Wybór z przyczyn czysto politycznych jest oczywisty i nie ma co kręcić, że jest inaczej. Pytam sie jednak czy nie należało tego załatwić wcześniej bez zbędnych szopek. Cenie sobie bowiem w polityce jawność i jasność postępowania. Prezydenta chce bowiem oceniać również po doborze współpracowników i kontaktach politycznych. Zasłanianie się konkursem jest ucieczką od takich ocen, ucieczką stawiającą prezydenta w nieprzyjemnym świetle.

Obecny wybór jest bowiem w istocie wyborem czysto politycznym. Komisja nie była złożona z niezależnych ekspertów, lecz ludzi związanych politycznie z konkretnymi środowiskami. I cokolwiek będą nam wmawiali radni pracujący w niej, to nie uwierzę, że wraz z zamknięciem się drzwi obrad komisji wynieśli się oni ponad swoją przynalezność partyjną, tymbardziej, że chodziło tu o wybór stanowisk niezwykle istotnych. Nie wybrano równiez osób anonimowych. Pan Cichosz czy Pan Wypych nie są niezależnymi fachowcami, lecz fachowcami o konkretnej przynależności, reprezentujący określone poglądy, ba powiem więcej, będący twarzami pabianickiego środowiska prawicy. Wybór nie jest więc przypadkowy. Zapewnia on prezydentowi większość w Radzie, trudno bowiem żeby PiS głosował przeciw prezydentowi, którego najbliższym współpracownikiem jest twarz pabianickiego PiSu. Trudno tez aby podobnie postąpił Blok Prawica Razem czy związana z nimi PO. I wszystko jest to okey, bo takie są realia demokratycznej rzeczywistości (bajki o współpracy ponad podziałami można opowiadać dzieciom na WOSie a i tak pewnie już nie uwierzą). Tu jednak te realia zasłoniono konkursem. Pytam się jednak po co??? Widać prezydent miał w tym jakiś cel. A cel był prosty. Zachować twarz człowieka niezależnego, nieuwikłanego w związki polityczne. Czy jednak można się takim nazwać jeśli najbliższych współpracowników narzuca komisja będąca w rzeczywistości emanacją większości w Radzie? Mam co do tego ogromne wątpliwości.

Powtórze bowiem zdanie z postu, który Ci polecam. Wiceprezydet jest stanowiskiem politycznym. Jako najbliższy współpracownik prezydenta musi bowiem utożsamiac się z programem realizowanym przez władze wykonawcze samorządu. Konkursy mają sens przy doborze kierownictwa przedsiebiorstw. Nie realizuje ono bowiem światłych założeń programu prezydenta X, lecz prowadzi działalność gospodarczą, nastawioną na wykonywanie zleceń i czerpanie z tego zysków.

Oczywiście pomijam tu zastrzeżenia co do samej realizacji ideii konkursu na viceprezydentów, ale też gdzieś o tym pisałem, nie otrzymując od nikogo wyjaśnień.

GaCek

Postprzez GaCek » 26 sty 2007, o 09:10

Napisałeś;... bo takie są realia demokratycznej rzeczywistości (bajki o współpracy ponad podziałami można opowiadać dzieciom na WOSie a i tak pewnie już nie uwierzą). Tu jednak te realia zasłoniono konkursem. Pytam się jednak po co??? Widać prezydent miał w tym jakiś cel. A cel był prosty. Zachować twarz człowieka niezależnego, nieuwikłanego w związki polityczne. Czy jednak można się takim nazwać jeśli najbliższych współpracowników narzuca komisja będąca w rzeczywistości emanacją większości w Radzie? Mam co do tego ogromne wątpliwości.

Masz wiele racji, choć celów konkursu było zapewne więcej:
1. Jasnym jest, że zachował twarz człowieka niezależnego, ale ponadto ogłaszając konkurs zmusił Radę i poszczególne ugrupowania do jeszcze głębszej współpracy. Przy okazji to co obserwujemy w obecnej Radzie nie zdarzyło się w historii naszego miasta od czasów przywrócenia demokracji. Rada działa już 3 miesiące i nie było żadnego głosowania politycznego, nawet kierownictwo rady składa się ze wszystkich partii (Blok Prawica Razem, PiS, Lewica i Demokraci, PO). A pamiętasz jak było dawniej, wszyscy obrzucali się błotem,
2. Wciągnął Radę w wiekszą odpowiedzialność za miasto. Dzisiaj Rada współuczestnicząc w wyborze Wiceprezydentów musi aktywnie działać nie tylko jako organ uchwałodawczy, ale i również być inspiratorem i motorem napędowym dla władzy wykonawczej - czyli Prezydenta,
3. Oczywiście poprzez konkurs Prezydent stworzył większość w Radzie - pytanie tylko jaką? Myślę, że również w jej skład wchodzi Lewica. Gdyby nie chciała Ona wspópracować z Prezydentem zapewne nie brałaby udziału w konkursie, a jednak brała,
4. Ostatni "+" jaki widzę (poza tymi, które wymieniłeś). Konkurs dał Prezydentowi niezły start marketingowy - pokazał mieszkańcom, że nie jest utokratą i dąży do współpracy z Radą - zupełne przeciwieństwo poprzednich lat.
Teraz Prezydent potrzebuje tylko jednego - mądrości w pokierowaniu młodymi ludźmi, tak by wykorzystać ich zapał i chęci.
GaCek

seba1984pce

Postprzez seba1984pce » 26 sty 2007, o 10:33

1. Jasnym jest, że zachował twarz człowieka niezależnego, ale ponadto ogłaszając konkurs zmusił Radę i poszczególne ugrupowania do jeszcze głębszej współpracy. Przy okazji to co obserwujemy w obecnej Radzie nie zdarzyło się w historii naszego miasta od czasów przywrócenia demokracji. Rada działa już 3 miesiące i nie było żadnego głosowania politycznego, nawet kierownictwo rady składa się ze wszystkich partii (Blok Prawica Razem, PiS, Lewica i Demokraci, PO). A pamiętasz jak było dawniej, wszyscy obrzucali się błotem,

Twarz niezależnego zachowałby jeśli sam wybrałby sobie wiceprezydentów, zgodnych z jego wizją Pabianic, a nie ludzi, którzy z twardą polityką lokalną są związani bardzo mocno. Tak jak mówiłem, Pan Cichosz i Pan Wypych nie są ludźmi anonimowymi, nie są nawet tłem w swoich środowiskach. Są ludźmi kreującymi politykę lokalna co najmniej od lat kilku. Bardziej mówiłbym więc o ubezwłasnowolnieniu Prezydenta niz o jego niezależności. Konkurs przyniósł więc skutki odwrotne od zamierzonych. A co do spokoju w Radzie. Powiedzmy sobie szczerze. Dzisiejsza Rada to prawica plus cos co chce sie nazywać lewicą (no może z nielicznymi wyjątkami). Opozycja nie istnieje, albo jest szalenie słaba.

Wciągnął Radę w wiekszą odpowiedzialność za miasto. Dzisiaj Rada współuczestnicząc w wyborze Wiceprezydentów musi aktywnie działać nie tylko jako organ uchwałodawczy, ale i również być inspiratorem i motorem napędowym dla władzy wykonawczej - czyli Prezydenta,

Zrobił to kosztem autorytetu swojej władzy, autorytetu, który dają mu wybory BEZPOŚREDNIE. Głosując na Dychtę (a przyznam się, że to zrobiłem) liczyłem, że nie będzie jak poprzedni prezydent i jego kontrkandydat, mieszał się w układy w Radzie. Niestety zawiódł moje oczekiwania. Dodatkowo zasłania się konkursem zamiast oficjalnie prowadzić politykę. Tworzenie fasad to domena poprzednich ekip, teraz miało być inaczej.

Oczywiście poprzez konkurs Prezydent stworzył większość w Radzie - pytanie tylko jaką? Myślę, że również w jej skład wchodzi Lewica. Gdyby nie chciała Ona wspópracować z Prezydentem zapewne nie brałaby udziału w konkursie, a jednak brała,

Ilu kandydatów Lewicy był wśród 10 wyłonionych do ostatecznego konkursu??? Z moich informacji wiem, że dwóch startowało, ale przepadli w otchłań czeluści i nawet nie zostali ujawnieni (co też jest dla mnie skandalem- konkurs nie odbył sie przy pełnej jawności)...przypadek.

Inna sprawa, przynajmniej od kilku tygodni mówiono w drugim obiegu, że kopnkurs jest bardziej ustawiony niż się wszystkim wydaje. Taki wynika ja znałem przynajmniej tydzień temu. To, że lewica nadal chciała brać w nim udział jest dla mnie głupotą polityczną.

Poza tym tak jak móiłem. Dla mnie tworzenie Frontu Jedności Narodowej nie jest ideałem działania samorządu.

4. Ostatni "+" jaki widzę (poza tymi, które wymieniłeś). Konkurs dał Prezydentowi niezły start marketingowy - pokazał mieszkańcom, że nie jest utokratą i dąży do współpracy z Radą - zupełne przeciwieństwo poprzednich lat.

Ile Pan Prezydent chce jeszcze jechać na ruchach pozorowanych i startach marketingowych. Ja czekam na konkretne działania a nie formowanie ekipy rządzącej przez pół roku!!!! A do zrobienia jest dużo wiecej niż robienie sobie zbędnych zabaw jak ten konkurs.

Teraz Prezydent potrzebuje tylko jednego - mądrości w pokierowaniu młodymi ludźmi, tak by wykorzystać ich zapał i chęci.

Ale Ci młodzi ludzie nie wyjda ze swojej przynalezności partyjnej. I coby mi tu jarek na forum opowiadał nie uwierze w to. Prezydent został osaczony przez konkretne środowisko polityczne i najpierw potrzebny jest mu zapał aby nie został przez nie zjedzony. Inaczej skończy jak Pan Berner.

bocz

Postprzez bocz » 26 sty 2007, o 13:56

seba1984pce napisał(a):
Inna sprawa, przynajmniej od kilku tygodni mówiono w drugim obiegu, że kopnkurs jest bardziej ustawiony niż się wszystkim wydaje. Taki wynika ja znałem przynajmniej tydzień temu. To, że lewica nadal chciała brać w nim udział jest dla mnie głupotą polityczną.

- lewica brała udział po to, aby oceniać czy przepytywanie i selekcja kandydatów przez Komisje zachowuje standardy, a nie jest podytktowana tylko własnym "widzi-mi-się" większości zasiadającej w Komisji;

- Komisja miała wskazać 4 kandydatów na stanowiska, wskazała jednak aż 10 (!), wnioskowaliśmy aby Komisja miała większą moc sprawczą, aby od niej coś zależało, o tym że będzie jednak 10, zadecydowano w ostatniej chwili; a jeśli tak, to wyszliśliśmy z założenia, że nie ma co hamletyzować; chcemy wiedzieć co się dzieje w sprawie, która dotyczy przecież naszego miasta;

- wybór takich a a nie innych wiceprezydentów jest więc tylko i wyłącznie wyborem Pana Prezydenta - mając do wyboru aż 10 różniastych kandydatów, wybrał 2 nazwiska utożsamiane z twardą prawicą, ten wybór idzie na jego konto i on będzie z tego rozliczany za 4 lata
Uwielbiam zapach napalmu o poranku

bocz

Postprzez bocz » 26 sty 2007, o 14:05

GaCek napisał(a):
Rada działa już 3 miesiące i nie było żadnego głosowania politycznego

spokojnie, niedługo pewnie będzie

GaCek napisał(a):nawet kierownictwo rady składa się ze wszystkich partii (Blok Prawica Razem, PiS, Lewica i Demokraci, PO).

To nie jest żadna rewelacja, dobrą praktyką powinien byc udział w prezydium Rady przedstawicieli wszystkich ugrupowań wchodzących w skład Rady, a więc z koalicji i opozycji (vide: Sejm RP).

Dobrą praktyką powinno być również nadzorowanie pracy Rady i Prezydenta przez Komisję Rewizyjną, na czele której stoi człowiek z opozycji. To byłby czytelny sygnał dla opinii publicznej, że władza jest przejrzysta i nie ma nic do ukrycia.
Tak sie niestety nie stało, ani w Radzie Miejskiej ani w Radzie Powiatu. Wszędzie są ludzie z PiSu

Bosman

Postprzez Bosman » 26 sty 2007, o 14:42

Pan Cichosz czy Pan Wypych nie są niezależnymi fachowcami, lecz fachowcami o konkretnej przynależności, reprezentujący określone poglądy, ba powiem więcej, będący twarzami pabianickiego środowiska prawicy

A czy:
Wielce Pan Madejski to jest naprawdę fachowiec odkąd nie jest już prezydentem czy zagraniczne firmy się o niego biją.? Haha taki to fachowiec jest.
I po co znów debatować tak jakby się lewicy coś należało.
Gdy w Powiecie lewica rządziła, prawica nic nie miała i jest ok :D i o co chodzi?

To nie jest żadna rewelacja, dobrą praktyką powinien byc udział w prezydium Rady przedstawicieli wszystkich ugrupowań wchodzących w skład Rady, a więc z koalicji i opozycji (vide: Sejm RP).

Dobrą praktyką powinno być również nadzorowanie pracy Rady i Prezydenta przez Komisję Rewizyjną, na czele której stoi człowiek z opozycji. To byłby czytelny sygnał dla opinii publicznej, że władza jest przejrzysta i nie ma nic do ukrycia.
Tak sie niestety nie stało, ani w Radzie Miejskiej ani w Radzie Powiatu. Wszędzie są ludzie z PiSu

A co w powiecie prawicy zaproponowaliście?
Tak naprawdę lewica nigdy jeszcze w Pabianicach wyborów nie wygrała sama. Koalicje powstawały w różny sposób. Przejmowanie władzy gdy został prezydentem p. Winiarski również jest interesujące.

PS: Olejniczak krytykuje w sejmie wszystkie decyzje Pisu- i te słuszne i nie słuszne. Ludzie tego nie lubią i widać to w sondażach dość mocno Lewica traci.
Więc krytyka musi być klarowna i stosowna.

bocz

Postprzez bocz » 26 sty 2007, o 14:57

Bosman napisał(a):[Wielce Pan Madejski to jest naprawdę fachowiec odkąd nie jest już prezydentem zagraniczne firmy się o niego biją. Haha taki to fachowiec jest.
Gdy w Powiecie lewica rządziła, prawica nic nie miała i jest ok :D i o co chodzi?.

Ale o co kaman, panie prezesie??

Ja się o fachowości kandydatów nie wypowiadałem, to nie mój cytat, nei wiem czemu podniosłeś teraz nazwisko Madejskiego? z tego co wiem, on nie startował w wyborach na wicka, po co go ruszasz, bo nie kapuję?

btw: ze względu na wrodzoną uprzejmość nie odniose się do personaliów wiceprezydentów-elektów

Bosman napisał(a):A co w powiecie prawicy zaproponowaliście?.

Mnie tylko i wyłącznie chodzi o zasady, nie wiem czy wiesz, ale w poprzedniej kadencji stołek szefa Komisji Rewizyjnej należał do opozycji, niejakiego p. Adamskiego.
Nie mówię, że się lewicy coś nalezy, wyborów nie wygrała, więc nie rządzi. Proste. Chodzi o zasady, ale nie będę sobie strzępił już języka. Spoko

Bosman napisał(a):Tak naprawdę lewica nigdy jeszcze w Pabianicach wyborów nie wygrała sama. Koalicje powstawały w różny sposób. Przejmowanie władzy gdy został prezydentem p. Winiarski również jest interesujące.

PS: Olejniczak krytykuje w sejmie wszystkie decyzje Pisu- i te słuszne i nie słuszne. Ludzie tego nie lubią i widać to w sondażach dość mocno Lewica traci.
Więc krytyka musi być klarowna i stosowna.

ale o co kaman? vol. 2
słuchaj, umiejetnością w dyskusji nie jest chlapnięcie to o czym się akurat myślało obierając pyry, ale polemika na temat. Sspróbuj wyrażać swoje uwagi bardziej syntetycznie, bo tak to się nei dogadamy

Bosman

Postprzez Bosman » 26 sty 2007, o 15:07

1Mamy nareszcie dobrych wiceprezydentów.
Nie ja oceniałem że Madejski był zły, ale chyba wyborcy bo nawet na radnego go nie wybrali.
2Miasto Pabianice jest Prawicowe to źle?
Prawica sama wygrywa wybory, nie buduje koalicji "dziwnych" Nie powołuje ludzi na wicestarostów takich jak P. Górniak.
Może coś nam napiszesz jak to było jak Winiarski został Prezydentem?
Czy tak chcieli Pabianiczanie? Nie, inaczej to było na siłe koalicja tworzona była.
Drogi bocz Jak ja głosuję na Pis, Po, BPR. To wiem że głosuję na prawicę i nie chce koalicji z lewicą. Gdy głosuję na lewicę to żadna koaliicja mnie nie zdziwi.

seba1984pce

Postprzez seba1984pce » 26 sty 2007, o 20:14

A czy:
Wielce Pan Madejski to jest naprawdę fachowiec odkąd nie jest już prezydentem czy zagraniczne firmy się o niego biją.? Haha taki to fachowiec jest.
Gdy w Powiecie lewica rządziła, prawica nic nie miała i jest ok i o co chodzi?

Ja najwyraźniej widze, że kłopty ze zrozumieniem tekstu pisanego jest problemem znaczącym. Nawet jednego słowa nie powiedziałem na temat Pana Madejskiego. Nie stwierdziłem też, że lewicy coś się należało. Ba wręcz potwierdzam Twoje zdanie, że skoro prawica wygrała winna brać odpowiedzialność za rządy. Wracam więc do mego pytania. PO CO TEN KONKURS!!!!!???? Potrzebne było naprawdę to zaciemnianie rzeczywistości, udawanie, że robi się jakąś samorządową rewolucję. To ma być ta jawność ukochana przez prawicę. Jak dla mnie to raczej robienie wody z mózgu wyborcom, w czym więc prawica chce być lepsza od lewicy. Naprawdę Bosmanie taktyka a u Was biją murzynów nie jest dobrą taktyką.

lewica brała udział po to, aby oceniać czy przepytywanie i selekcja kandydatów przez Komisje zachowuje standardy, a nie jest podytktowana tylko własnym "widzi-mi-się" większości zasiadającej w Komisji;

- Komisja miała wskazać 4 kandydatów na stanowiska, wskazała jednak aż 10 (!), wnioskowaliśmy aby Komisja miała większą moc sprawczą, aby od niej coś zależało, o tym że będzie jednak 10, zadecydowano w ostatniej chwili; a jeśli tak, to wyszliśliśmy z założenia, że nie ma co hamletyzować; chcemy wiedzieć co się dzieje w sprawie, która dotyczy przecież naszego miasta;

- wybór takich a a nie innych wiceprezydentów jest więc tylko i wyłącznie wyborem Pana Prezydenta - mając do wyboru aż 10 różniastych kandydatów, wybrał 2 nazwiska utożsamiane z twardą prawicą, ten wybór idzie na jego konto i on będzie z tego rozliczany za 4 lata

Ja nadal jestem nieprzekonany do tego, że powinniście wziąć w nim udział. Poniekąd bowiem zaakceptowaliście taką formę, jak dla mnie skandaliczną.

Bosman

Postprzez Bosman » 26 sty 2007, o 20:23

Poczytaj forum :D
Zobaczysz że i nieraz się sprzeczałem ze Sebastianem czy Michałem.
I Kompromis znalazłem.
A czemu o tym wspominam- bo jestem bezpartyjny i zawsze takim byłem. Więc nie pisz o taktyce czy o czymś. Bo ja mam taktykę głęboko. Może ty myślisz jak tu w 2010 wygrać wybory ale nie ja :lol:
Bocz uciekłł z forum teraz gdy się pojawiła szansa zaatakowania Dychty i rady miejskiej wrócił.
W sumie to pytanie do prezydenta po co ten konkurs.
Może masz numer komórki Dychty?
Napisz sms-a i się sam spytaj.
:lol:

Następna strona

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."