Szczyt złośliwości ?

grzeszek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Szczyt złośliwości ?

Postprzez grzeszek » 23 paź 2007, o 09:49

Zagłosować na PO i wyjechać za granicę.

Bosman

Postprzez Bosman » 23 paź 2007, o 09:56

grzeszek napisał(a):Zagłosować na PO i wyjechać za granicę.

To już było.
Coś nowego trzeba wymyślić.
O np.
Zagłosować na PO i nadal za tysiąc złotych pracować.
Za pół roku coś mi się wydaję że w Warszawie będzie strajk lekarzy, pielęgniarek, policjantów i emerytów.
Tym razem nie darują.
Za dużo naobiecywali.

grzeszek

Postprzez grzeszek » 23 paź 2007, o 10:21

Nie nalezy do jednego worka wrzucac strajków różnych grup, strajki lekarzy nie maja podłoża socjalnego, płacowego.
Wśród lekarzy do strajku prą nie ci najmniej zarabiający, tylko raczej juz ustawieni.
Przekonuje mnie teoria kataryny.
http://kataryna.blox.pl/html
Chodzi o to żeby szpitale wpadly w wieksze dlugi, wtedy łatwiej będzie je kupić. Kataryna cytuje słowa p. Kopacz (PO) z sejmu i rozmowę p. Sawickiej (exPO), nagraną przec CBA. Pasuja do siebie.
Pani Sawicka: Jeżeli będzie na przykład jeśli ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i strukturę i ludzi. No wy bylibyście właścicielami. Właścicielami szpitala, przychodni i tak dalej. No to od tego [aby tak się stało] będziemy my. Do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy a dzisiejsza [tu CBA ocenzurowało ale wiadomo, że pada nazwisko Ewy Kopacz]. [Ta grupa to] lekarze, z tym, że mają za sobą pracę jako ordynatorzy, dyrektorzy ZOZ-u, dzisiaj są parlamentarzystami. I jeżeli pojawia się naprawdę coś na czym można zrobić biznes no to dlaczego nie. My mamy jedne możliwości, wy macie drugie możliwości.

Mnie nie chodzi o prywatyzację szpitali, bo zawsze bylem za, i to jest nieuniknione, tylko o metodę. Po dojsciu PO do władzy znów sie czuję "mniej niz zero". Są tacy, to nie żart, dla których jestem tyle właśnie wart.
Wybór mialem taki:
PiS zero prywatyzacji i skamielina
PO złodziejska prywatyzacja
Jak zwykle od 17 lat zagłosowałam na UPR. cóż, 1% z hakiem. Elita.

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 23 paź 2007, o 22:37

No trochę grzeszek się zapędziłeś pisząc, że strajki lekarzy nie mają charakteru płacowego.
Przecież one mają jedynie taki charakter. Zauważ proszę, że właściwie nie ma innych postulatów. Przed jego wyegzekwowaniem nie cofną się przed niczym z tej prostej przyczyny, że jako grupa zawodowa już dawno zatracili wszelkie poczucie etyki i odpowiedzialności.

Bosman

Postprzez Bosman » 23 paź 2007, o 22:45

ja_arek napisał(a):No trochę grzeszek się zapędziłeś pisząc, że strajki lekarzy nie mają charakteru płacowego.

Zgadzam się z Grzeszkiem.
To łże elity strajkują, które chcą zabrać szpitale.
Wtedy w szpitalach będzie pracować 1/10 personelu.
Ciekawe co ze stażystami, bo na nich się nie zarobi.
Wtedy nie będą mieli lekarze już gdzie strajkować.
Zresztą czekamy pół roku na Irlandię.
Tusk zarzucał Kaczyńskiemu że pielęgniarka 1300 zł zarabia a powinna więcej.
I obiecał że tak za niego będzie.
Te 3000 zł to jak nic chyba.

dawid666
Piaski - witamy w piaskownicy
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez dawid666 » 23 paź 2007, o 22:58

grzeszek, spokojnie, bedzie dobrze. Kupimy Ci kredki.
Czarne.
Kolega.... KURCZAK :D

grzeszek

Postprzez grzeszek » 24 paź 2007, o 09:49

sobie kup, makijaż dokończ

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 24 paź 2007, o 22:03

Moge się zgodzić z wykładnią Bosmana odnośnie roli Łze elit lekarskich. Zresztą konkretnie wyartykułował to marszałek Dorn "pokaż lekarzu co masz w grażu". Nie zmienia to jednak mojego przekonanaia o genearalnej marności etycznej ich protestów.
Proszę wskażcie mi przypadki odcięcia się środowisk lekarskich od tych strajków. Ponieważ takich nie ma to nie można wysuwać tezy, że są one jedynie efektem działania określonego "lobby ordynatorskiego" jak to się określa. Raczej bliższa prawdy jest teza, że reprezentują one jednak nastawienie całego środowiska.
Oczywiście, dla jasności ja nie uważam, że jest dobrze i że lekarzom nie należy się radykalna zmiana uposażeń. Ja potępiam jednak metody dochodzenia do tych zmian zaczerpnięte w prostej linii z górników. Pewne grupy zawodowe np. lekarze, nauczyciele, naukowcy są ewidentnie zmarginalizowane ekonomicznie. Ale jednocześnie obowiązuje je pewien poziom w artykułowaniu swoich słusznych postulatów i w wyborze form protestu. Szlachectwo zobowiązuje.

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."