robert napisał(a):Tak czy inaczej z każdą chwilą jest gorzej..

pięknie powiedziane, mam identyczne zdanie, że kaczory "jadą" na tym co wyciągamy ogólnie z UE i stąd ten cały ruch gospodarkirobert napisał(a):A rozwój gospodarki...cóż...odkąd jesteśmy w UE to mimo wszytsko kasy przybywa w kraju...Dopłaty i dotacje są powszechne...i ta kasa napędza nam gospodarkę...Takie jest moje zdanie...Gdyby nie UE to zaczęli byśmy się cofać...
) i widzę że napisałem to samo 

robert napisał(a):
Miałyt być 3 miliony mieszkań a są mieszkania po 3 miliony

Bosman napisał(a):Wielu młodych ludzi, wyjechało z kraju za pracą, chcąc zarobić ot choćby na własny kont.
W końcu w Polsce nawet premiera nie stać na własne M, a co dopiero młodych ludzi ma stać.

grzeszek napisał(a):Ten ciemny lud, jak go nazywasz, dostał w wyborach to co chciał. I wcale nie czuje sie zawiedziony działaniami PiS. Jest więc madrzejszy od tzw inteligencji. A inteligentni, wykształceni ludzie dali się nabrać na proste sztuczki, że coś dostana za darmo a później okazuje sie, że figa. Czyli że za inteligentni nie są. Ten ciemny lud ma więcej mądrości niz oświecona inteligencja.
A teraz daja się nabierac na inne rzeczy, np. ze wyjazd za granicę za pracą to degradacja i że to przez bliźniaków. Że na zmywaku w Londynie można więcej zarobić wiecej niż na asystenturze na uczelni to oni sprawili, we dwóch, przez dwa lata. Wierzycie w te brednie ?Gratuluję
Ta yntelygencja z otwartą buzią łyka wszystkie teksty ze Szkła kontaktowego, który od Radia Maryja różni sie tylko odbiorcami. Metody i horyzonty te same.

Łukasz napisał(a):To co takiego dostał ciemny lud? podwyżki, lepszą służbę zdrowia, większe bezpieczeństwo, lepszą edukację, tańsze i sprawniejsze państwo? Zapytaj pierwszą lepszą emerytkę czy żyje jej się lepiej niż 2 lat temu. Zaparzyłeś się w reklamówki PiS-u pokazujące jakim to niby-rajem staliśmy się. Jeśli sytuacja ekonomiczna się w Polsce poprawia to jest to jedynie skutek wejścia do UE, a przypomnę, że stosunek PiS do naszej akcesji był co najmniej ambiwalentny, jeśli nie negatywny.
Na jakie proste sztuczki nabrali się inteligencji? Te stosowane przez PiS, LPR czy Samoobronę.
Łukasz napisał(a):Wyjazdy dla jednych to awans, dla innych degradacja (oczywiście nie finansowa, ale prestiżowa).
Przez bliźniaków nikt z Polski nie wyjeżdża, ale nie powiesz mi, że nie uprzykrzyli życia milionom Polaków wywołują kolejne wojny i skłócając społeczeństwo. Miło czasem popatrzeć na styl debaty politycznej np; w Wielkiej Brytanii.
Powrót do "Spieprzaj dziadu..."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników