spoty pis-u w tv

jasiu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

spoty pis-u w tv

Postprzez jasiu » 10 sie 2007, o 21:47

właśnie widziałem jedną z reklamówek pis-u tę jak gościu jeździ z pomidorami i jest zadowolony z życia bo teraz nie ma przestępczości i bezrobocia. trochę zajechało mi to prl-owską propagandą.

Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Maciek » 10 sie 2007, o 21:59

haha :D no co Ty ;) :roll:

a już bez sarkazmu: miałem dokładnie takie same skojarzenia...
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

robert
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez robert » 10 sie 2007, o 23:30

Ja też miałem dokładnie tak samo...akie same odczucia...

A widzieliście tą z PO??? Jeszcze śmieszniejsza...Coś tam jest że "PiS przeciwko obłudzie" czy coś takiego...nie kojarzę już dokładnie...ale też śmieszna...że też partia rządząca zniża się do takiego poziomu...

A tak swoją droga to w suymie zastanawiam się tez kiedy nasza pierwsza dama nauczy się że to prezydent idzie pierwszy a ona cichutko za nim...Bo jak ostatnio oglądałem jak nasza para prezydencka wylądowała w USA...i w drzwiach samolotu pojawiła się Maria, a nie Lech...i to ona pierwsza zeszła po schodach i to ONA pierwsza przywitała się z komitetem powitalnym, a ON szedł cichutko jak muszka za nią...To pomyślałem że nic tylko z tego kraju trzeba s**** (uciekać)

grzeszek

Postprzez grzeszek » 11 sie 2007, o 00:22

Uciekac z powodu muszki burczymuszki ?

Ja jakoś nie zauważyłem, żeby mi cos grozilo w ostatnich latach. Mandaty dostaje jak zawsze, podatki płace jak zwykle, na tace daje bo mam ochotę. Prąd jest, granice otwarte. Piszę na forum co myślę. Nuda. Gdyby nie tv i gazety nie wiedziałbym kto rządzi. Jakieś muszki ? Jadowite są ? Na Bugaju ???!!

robert

Postprzez robert » 11 sie 2007, o 17:20

Miało być "myszka" ale spoko...

Tak czy inaczej z każdą chwilą jest gorzej...I póki co to nie mam tu perspektyw...I mam nadzieję że jak za 6 lat będę może kończył juz studia...to nie będę musiał stąd wyjeżdżać...

Bosman

Postprzez Bosman » 11 sie 2007, o 22:04

robert napisał(a):Tak czy inaczej z każdą chwilą jest gorzej..

pewna restauracja w Pabianicach )nazwy celowo nie wymienię) ma rezerwację na wesela, komunie, chrzciny itp imprezy zarezerwowane do końca 2008 roku.
Samochody z wyższych półek sprzedają się wyśmienicie.
Budownictwo rozwija się zajebiście wręcz.
Bary mleczne upadają drogie i jednocześnie kawiarnie się rozwijają.
Ale każdy mówi że coraz gorej
czy sprawdza się przysłowie :zastaw się a postaw się " czy to rozwój gospodarki ?

robert

Postprzez robert » 12 sie 2007, o 01:09

Nie mówię że jest gorzej jeśli chodzi o poziom życia...bo to sie poprawia...ale chodzi mi genralnie o politykę...Bo jeśli ponad 80% Polaków na pytanie co czuje gdy myśli o naszych rządzących odpowiada "wstyd" to nie jest za ciekawie...

A rozwój gospodarki...cóż...odkąd jesteśmy w UE to mimo wszytsko kasy przybywa w kraju...Dopłaty i dotacje są powszechne...i ta kasa napędza nam gospodarkę...Takie jest moje zdanie...Gdyby nie UE to zaczęli byśmy się cofać...

Poza tym niestabilna sytuacja polityczna wpływa przecież na notowania złotego...a to jakoś tam (nie wiem nigdy się tym nie zajmowałem) wpływa przecież na gospodarkę i wątpię czy pozytywnie...

Chciałbym uciec od wiadomości w których na pierwszym miejscu jest kolejna dymisja i afera...I od tych PRL-owskich spotów PiS-u, partii rządzej...tak czy inaczej ale rządzącej...

Brak jest w kraju stabilizacji...a cały ten rozwój gospodarczy, za którym dla mnie stoi UE, przypisuja sobie sławni bliźniacy...(i nie chodzi o Mroczków)
...

Maciek

Postprzez Maciek » 12 sie 2007, o 10:51

robert napisał(a):A rozwój gospodarki...cóż...odkąd jesteśmy w UE to mimo wszytsko kasy przybywa w kraju...Dopłaty i dotacje są powszechne...i ta kasa napędza nam gospodarkę...Takie jest moje zdanie...Gdyby nie UE to zaczęli byśmy się cofać...
pięknie powiedziane, mam identyczne zdanie, że kaczory "jadą" na tym co wyciągamy ogólnie z UE i stąd ten cały ruch gospodarki

pomijam, że (nie)rząd oczywiście ten cały wzrost przypisuje sobie

edit
ooo, odp.do postu roberta napisałem zaraz po przeczytaniu 1 zdania (impuls) a potem dopiero doczytałem do końca (sorry ;) ) i widzę że napisałem to samo ;)
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

Bosman

Postprzez Bosman » 12 sie 2007, o 11:01

Nie tak dawno Kwaśniewski bardzo chciał współpracować PO.
Jeśli nie koalicja z PO, to z nikim innym, wybory przedwczesne jak najbardziej.
Dziś gdy się okazuję że PO, może wręcz samo wygrać wybory, bez żadnych koalicjantów, SLD za bardzo nie chcę by rozwiązywać rząd.
Cytując Oleksego " Oni mieli Polskę w dupie
I tam "na górze" chodzi tylko o kasę, za Po czy za SLD będzie tak samo, może trochę śmieszniej ale generalnie dla statystycznego Kowalskiego, który by nie wiedział że już Pis rządzi a nie Sld, to przez te 2 lata nic się nie zmieniło a nie w jedną stronę, a ni w drugą.

grzeszek

Postprzez grzeszek » 12 sie 2007, o 14:21

Każda władza to propaganda.
Napiszcie lepiej jakiej propagandzie sami daliście się nabrać. Bo każdy jest targetem. A prawde mówiąc inteligenta łatwiej przekabacić niz prostego czlowieka.

Bosman

Postprzez Bosman » 12 sie 2007, o 15:18

grzeszek napisał(a):Napiszcie lepiej jakiej propagandzie sami daliście się nabrać.

Tanie państwo.
Myślałem że chociaż to zrobią, a wynik jest wręcz odwrotny.
Również i Pis lokalny.

robert

Postprzez robert » 12 sie 2007, o 16:08

Ja się dałem nabrać na 3 miliony mieszkań

Miałyt być 3 miliony mieszkań a są mieszkania po 3 miliony :lol:
...

Bosman

Postprzez Bosman » 12 sie 2007, o 16:30

robert napisał(a):
Miałyt być 3 miliony mieszkań a są mieszkania po 3 miliony :lol:

I wszystko prowadzi do Unii Europejskiej.
Wielu młodych ludzi, wyjechało z kraju za pracą, chcąc zarobić ot choćby na własny kont.
W końcu w Polsce nawet premiera nie stać na własne M, a co dopiero młodych ludzi ma stać.
Mnie tylko dziwi że pisowcy nadal podtrzymują iż 3 mln. mieszkań uda im się wybudować.

Maciek

Postprzez Maciek » 12 sie 2007, o 16:44

dałem się nabrać na koalicję PO-PiS chociaż na PIS nie oddałem głosu na żadnej z kart w 2005 roku

co do przekabacenia inteligenta to się absolutnie zgodzić nie mogę - a mohery? radio ma w ryja i listy Kaczyńskiego do proboszczów tysięcy parafii w Polsce?
zresztą sam słyszałem gadkę dwóch kobitek pobierając karty do głosowania: "ksiądz mówił żeby na tego i tamtego zagłosować [....]" - dla mnie to jest właśnie ciemnota/prosty lud który dał się przekabacić a o czym wszyscy zdrowo myślący wiedzą (z bliźniakami na czele też) - stąd kwestia "czarownicy" tak została przemilczana... bo 1 słówko redemptorysty i pis straciłby połowę wszystkich potencjalnych głosów :mrgreen:

grzeszek

Postprzez grzeszek » 12 sie 2007, o 19:31

Ten ciemny lud, jak go nazywasz, dostał w wyborach to co chciał. I wcale nie czuje sie zawiedziony działaniami PiS. Jest więc madrzejszy od tzw inteligencji. A inteligentni, wykształceni ludzie dali się nabrać na proste sztuczki, że coś dostana za darmo a później okazuje sie, że figa. Czyli że za inteligentni nie są. Ten ciemny lud ma więcej mądrości niz oświecona inteligencja.
A teraz daja się nabierac na inne rzeczy, np. ze wyjazd za granicę za pracą to degradacja i że to przez bliźniaków. Że na zmywaku w Londynie można więcej zarobić wiecej niż na asystenturze na uczelni to oni sprawili, we dwóch, przez dwa lata. Wierzycie w te brednie ?Gratuluję
Ta yntelygencja z otwartą buzią łyka wszystkie teksty ze Szkła kontaktowego, który od Radia Maryja różni sie tylko odbiorcami. Metody i horyzonty te same.

jasiu

Postprzez jasiu » 12 sie 2007, o 19:39

Bosman napisał(a):Wielu młodych ludzi, wyjechało z kraju za pracą, chcąc zarobić ot choćby na własny kont.
W końcu w Polsce nawet premiera nie stać na własne M, a co dopiero młodych ludzi ma stać.

powiedz to temu od pomidorów

robert

Postprzez robert » 12 sie 2007, o 19:45

To Ue otworzyła nam granice i możemy wyjechać...a tam się poprostu zarabia lepiej...I dlatego ludzie jadą...Ja się nie spotkałem z tym że ktoś mówi że to przez Braci się tak porobiło że są takie różnice płac...

Różnice są bo trfiliśmy nie z tej strony kurtyny i tyle...

Za to np. denerwuje mnie jak się PiS chwali spadkiem bezrobopcia...Przecież jeśli tyle osób wyjechało...to wyjechali głównie Ci bez pracuy...więc u nas bezrobocie spadło..A niektórzy wierzą im...i to mnie dziwi...np u mojego znajomego z MW który mnie zadziwia swoim światopoglądem...tym bardziej że ma 22 lata...
...

Nija

Postprzez Nija » 14 sie 2007, o 04:04

Statystycznie bezrobocie jest mniejsze, bo w ciul ludzi wyjechało i nie zamierza wracać. Przyrost demograficzny mówi sam za siebie. Polacy nie chcą mieć dzieci. Wkrótce zostaniemy krajem starców, gdzie na 1 aktywnie zawodowo będzie przypadać 10 dziadów /emerytów/.
"Słowo jest magią wielką w samym sobie. Nieokreślonym czarem mogącym dać lub zabrać wiele Tobie.To, co oczywiste dla idioty, nie jest warte mego zachodu. " - o Słowie.

Łukasz

Postprzez Łukasz » 15 sie 2007, o 13:46

grzeszek napisał(a):Ten ciemny lud, jak go nazywasz, dostał w wyborach to co chciał. I wcale nie czuje sie zawiedziony działaniami PiS. Jest więc madrzejszy od tzw inteligencji. A inteligentni, wykształceni ludzie dali się nabrać na proste sztuczki, że coś dostana za darmo a później okazuje sie, że figa. Czyli że za inteligentni nie są. Ten ciemny lud ma więcej mądrości niz oświecona inteligencja.
A teraz daja się nabierac na inne rzeczy, np. ze wyjazd za granicę za pracą to degradacja i że to przez bliźniaków. Że na zmywaku w Londynie można więcej zarobić wiecej niż na asystenturze na uczelni to oni sprawili, we dwóch, przez dwa lata. Wierzycie w te brednie ?Gratuluję
Ta yntelygencja z otwartą buzią łyka wszystkie teksty ze Szkła kontaktowego, który od Radia Maryja różni sie tylko odbiorcami. Metody i horyzonty te same.

To co takiego dostał ciemny lud? podwyżki, lepszą służbę zdrowia, większe bezpieczeństwo, lepszą edukację, tańsze i sprawniejsze państwo? Zapytaj pierwszą lepszą emerytkę czy żyje jej się lepiej niż 2 lat temu. Zaparzyłeś się w reklamówki PiS-u pokazujące jakim to niby-rajem staliśmy się. Jeśli sytuacja ekonomiczna się w Polsce poprawia to jest to jedynie skutek wejścia do UE, a przypomnę, że stosunek PiS do naszej akcesji był co najmniej ambiwalentny, jeśli nie negatywny.
Na jakie proste sztuczki nabrali się inteligencji? Te stosowane przez PiS, LPR czy Samoobronę.

Wyjazdy dla jednych to awans, dla innych degradacja (oczywiście nie finansowa, ale prestiżowa).
Przez bliźniaków nikt z Polski nie wyjeżdża, ale nie powiesz mi, że nie uprzykrzyli życia milionom Polaków wywołują kolejne wojny i skłócając społeczeństwo. Miło czasem popatrzeć na styl debaty politycznej np; w Wielkiej Brytanii.

Szkło kontaktowe to tylko taki sobie programik humorystyczny. Chyba nikt rozsądny nie czerpie info o polskiej polityce z tego programu. Za to dla niektórych Radio Maryja to wyrocznia, źródło prawdy objawionej przez Rydzyka, obiekt wręcz religijny.

grzeszek

Postprzez grzeszek » 16 sie 2007, o 14:31

Łukasz napisał(a):To co takiego dostał ciemny lud? podwyżki, lepszą służbę zdrowia, większe bezpieczeństwo, lepszą edukację, tańsze i sprawniejsze państwo? Zapytaj pierwszą lepszą emerytkę czy żyje jej się lepiej niż 2 lat temu. Zaparzyłeś się w reklamówki PiS-u pokazujące jakim to niby-rajem staliśmy się. Jeśli sytuacja ekonomiczna się w Polsce poprawia to jest to jedynie skutek wejścia do UE, a przypomnę, że stosunek PiS do naszej akcesji był co najmniej ambiwalentny, jeśli nie negatywny.
Na jakie proste sztuczki nabrali się inteligencji? Te stosowane przez PiS, LPR czy Samoobronę.

Widocznie "ciemny lud" miast i wsi nie oczekiwał podwyżek, lepszej słuzby zdrowia itd, bo z sondazy wynika, ze PiS nadal ma swoje poparcie. Ci ludzie glosują na PiS i nie odwracaja sie od swojej partii więc uwazaja, że dostali, to czego sie spodziewali. I nie wnikam co to jest, czy to dobrze, czy nie dobrze, co kto nosi na głowie i z czego to jest zrobione. Mądrość, szczęście i zdrowie to jest dostać to czego się czlowiek spodziewał.
Natomiast pytanie "pierwszej lepszej emerytki" to co to za argument, człowieku. Ty pytasz sie swojej cioci ja swojej ? A jak co innego powiedzą, to do jakich wniosków dojdziemy w tej dyskusji ? Żadnych ! Bo pytanie sie "pierwszej lepszej emerytki" to jest czysta demagogia. Taki argument w dyskusji cofa dyskusje do magla, równie dobrze możemy se maczugami powywijać.
Pokaż mi rząd, który nie chwali sie tym co akurat wydarzyło sie za jego kadencji. Pokaż mi opozycje, która nie udowadnia, ze wszystko co dobrego sie wyarzyło to mimo działań rządu. Tak jest w Wielkiej brytani tak jest w USA, tak maja Niemcy i Francuzi.
Miller z Kwaśniewskim malo sie nie pozabijali kto ma wciagnac flagę a prawda jest taka, ze to nas przylączono czy byśmy chcieli czy nie, więc porzuć, człowieku, ten sposób rozumowania. Pogadamy za lat 10 jak bedzie trzeba ten beton i asfalt jakoś utrzymac w calości. Chyba że ci chodzi żeby sie nażreć teraz i nie myslec co bedzie potem.
Jesli chodzi o sztuczki na które dała sie nabrac tzw. inteligencja. Otóż, widzę propagandę zarówno prorzadową jak i antyrzadową (na marginesie: porównanie do peerelu to tu w tym wątku robia ludzie, którzy chyba całkiem nie wiedza o czym piszą)). I uważam, że ludzie, którzy uważaja sie za wyksztalconych nadziali sie na tę drugą. W ogóle im czlowiek uważa się za mądrzejszego od innych (te drwiny z moherów), tym łatwiej go nabrac. Prosty człowiek często działa jak Ślimak z Placówki: "jestem za głupi żeby dac sie oszukać" i trzyma się kurczowo tego co ojciec i ksiądz proboszcz każą. I dobrze na tym wychodzi. A ynteligencja kombinuje, dyskutuje. Spytaj akwizytora - jak wejdzie za drzwi to juz pół sukcesu. Jedni sie daja nabierac na znikające pluszaki w spocie PiSu inni na błękitne koszule Tuska. Na każdego jest sposób.

Łukasz napisał(a):Wyjazdy dla jednych to awans, dla innych degradacja (oczywiście nie finansowa, ale prestiżowa).
Przez bliźniaków nikt z Polski nie wyjeżdża, ale nie powiesz mi, że nie uprzykrzyli życia milionom Polaków wywołują kolejne wojny i skłócając społeczeństwo. Miło czasem popatrzeć na styl debaty politycznej np; w Wielkiej Brytanii.

Jakie wojny wywołane przez ten Rząd uprzykrzyły życie milionom Polaków ? ja wymienię te, które wnosza cos nowego:
1. Wojna z korporacjami prawniczymi. Gdybym był mlodym studentem prawa, bez koneksji rodzinnych w tym środowisku, to na msze bym dawał co miesiąc, żeby tylko szerzej otworzyc dostęp do zawodu
2. Wojna z prezesami spółdzielni mieszkaniowych ? Spytaj tej swojej "pierwszej lepszej emerytki" czy nie cieszy się że moze wykupic za 2 zł mieszkanie.
3. Wojna o lustrację. Podlegałem też tej ustawie, wypisalem oświadczenie w 5 minut i jak bedzie trzeba mogę to robić codziennie na sniadanie. To jest to uprzykrzenie ? Chyba dla tych co mają cos na sumieniu.
4. Wojna z WSI. Akurat czytałem tez parę artykulów, w których wywodzono, ze Polska zwiększyla swoja wiarygodność dzięki tej akcji. Akurat nie w Moskwie, ale to mnie najmniej boli
5. Wojna z drogim Bronisławem i reszta salonu. Ja sobie cenie wolność, stary i ci dziadkowie, którzy od parunastu lat mówili mi co jest dobre a co złe, co mówic i jak mówić, kto jest ałtorytet a kto oszolom, to malo mnie obchodzą. Mam swój rozum i ci wyzywani od oszołomów okazuje się dzisiaj że mieli rację. Ciesze sie, że salon sie wietrzy. A za pisanie źle o Polsce do zagranicznych gazet, to odebrał bym, zdrajcom, obywatelstwo polskie.
6. Może wojna z łapownictwem ? Nie ?
To do diabła, która wojna taka uprzykrzająca ?

I tak dalej i tym podobne. Z takimi mądralami jak ty dyskusja jest właściwie bez sensu. Po prostu uwierzyłeś w cos i nic nie dociera do ciebie. Tak samo wierzą ci od RM tylko w co innego. Zamiast sie cieszyć, że Polska jest wolna, że obcy żołdak nie popycha ci twoich dzieci, że Rząd próbuje w ogóle cos negocjowac a nie poddaje sie z góry, że mozna zarabiac, rozwijać sie, na ile kto ma zdolnosci i siły, że mozna czytac i pisac co sie chce, to k...a nie, bo prezydent ma pypcia na gębie i za mały.
I to jest problem, tacy jak ty, to jest problem

Następna strona

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."