Maciek napisał(a):licze na to ze po prezydencie-koperciarzu bedzie taki ktory nie bedzie tylko marionetka, figurantem (na ile czlowieka znam to on sie nie da);
w kazdym razie, nie dam zlego slowa na niego powiedziec, podejrzewam ze kazdy inny rozsadny absolwent "elektryka" rowniez

kaśka napisał(a):Maciek napisał(a):licze na to ze po prezydencie-koperciarzu bedzie taki ktory nie bedzie tylko marionetka, figurantem (na ile czlowieka znam to on sie nie da);
w kazdym razie, nie dam zlego slowa na niego powiedziec, podejrzewam ze kazdy inny rozsadny absolwent "elektryka" rowniez
Tak samo jak mnie musisz Bosman postraszyć Maćka. Nikt nie udowodni, że Berni to koperciarz

Zobacz co się dzieje. Dziś już się podzielili i ułozyli i w powiecie, i w mieście. Dychciak to porządny chłop, ale sam Dobrzynki kijem nie zawróci. Do pomocy będzie wielu chętnych?! Ja tak jak i ty to z bliska obserwuję i w cuda to ja już nie wierzę. Trzeba by wszystkich urzędasów wyprowadzić z ratusza, by w tym mieście zrobiło się wreszcie przyjemnie. Ale tego może doczekają nasze wnuki, oczywiście jak dobrze pójdzie 

To smutne, że co 4 lata podniecamy się, żeby wybrać mądrych i pracowitych, i co roku "wybieramy" podobnych. Dlatego coraz trudniej mi odnależć w sobie szacunek dla urzędników 

kaśka napisał(a):Jeszcze się chłopcy zdziwicie, jak Dychciak wam wstydu narobi. A kto mu dorzucił troche kaski do wyborów? Podobno Furman z Aflopy. Zresztą jego baner wisi na "elektryku". Można sprawdzić. Furman jak przystało na biznesmena bedzie chciał rewanżu, bo on nic nie robi bezinteresownie. Trzeba tylko cierpliwie poczekac. Nie ma nic darmo panowie.
Powrót do "Spieprzaj dziadu..."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników