Ja się tez zastanawiam czy iśc...choć to będa pierwsze ważniejsze wybory na jakie się załapie...i czuję tez że iśc powinienem to jednak jestem tak zdezorientowany...że i tak pewnie nie pójdę...Bo juz mam dosyć...tego wszystkiego

Bosman napisał(a):Ja się tez zastanawiam czy iśc...choć to będa pierwsze ważniejsze wybory na jakie się załapie...i czuję tez że iśc powinienem to jednak jestem tak zdezorientowany...że i tak pewnie nie pójdę...Bo juz mam dosyć...tego wszystkiego
Ja już ma dosyć szczebla lokalnego choćby tutaj :
http://www.zyciepabianic.pl/article/show/articleid/2645
Nie idę na żadne wybory.
Sami niech się wybierają.
Kiedyś się człowiek dziwił że są ludzie co tak twierdzą jak ja teraz, ale gdy przejrzy się na oczy, to każdy stwierdzi to samo.

grzeszek napisał(a):PSL to partia anachroniczna i bez przyszłości. Istnieje jeszcze na takiej zasadzie jak postPZPR - zostało im troche majątku, duzo kontaktów z czasów gdy panowali na wsi, ludzie znaja tam te nazwiska. Ale to będzie z czasem zanikać.
grzeszek napisał(a):Wieś dzisiaj to nędzna imitacja miasta.
grzeszek napisał(a):Na wsi coraz mniej jest ludzi, którzy żyja z uprawiania ziemi.
grzeszek napisał(a):Chcieliby wyższych cen, gwarancji, emerytur - czyli jak najwięcej zagarnąć do siebie.
grzeszek napisał(a):Ja chcę życ jak najtaniej i nigdy nie zaglosuję na partię, która chce, żeby mi był gorzej.

grzeszek napisał(a):
A OFE ? Nieistotne. Gdyby powiedzial, że chce znieśc przymus ubezpieczeń. O! to byłby poglad. jakiś, Mozna się zgadzac z nim albo nie ale jakiś.
grzeszek napisał(a):
Niezależnośc samorzadów? Puste gadanie. Lepiej spytaj na jakims spotkaniu o finansowanie samorzadów, niech nie gadaja o samodzielności. Bo dopóki o wplywie pieniedzy do budżetów gmin decyduja jakieś cntralne rachunki i fundusze, to rola samorzadów sprowadza się do załatwiania pieniędzy. A gdyby każda gmina miała zarzadzać tym co ma na swoim terenie (pełna samodzielność, he, he), to bysmy mieli fajnie.

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników