k.rakowski napisał(a):zaproponowaliśmy niecałe 300 tyś zł, przy deklaracji ze strony PiSu, że pozostałe 700 tyś zł znajdą w innych wydziałach

to ja OSOBIśCIE PROWADZę ROZMOWY, JA ORGANIZOWAłEM SPOTKANIA W TYM ZAKRESIE Z UDZIAłEM PANA PREZYDENTA I JA ORGANIZUJę SPOTKANIE Z WICEPREZYDENTEM CICHOSZEM W TEJ SPRAWIE. k.rakowski napisał(a):To w woli wyjaśnienia.
Michał napisał(a):Może prościej niż do kieszeni nauczycieli, zajrzeć do gabinetu pana Fisiaka.

Michał napisał(a):Amen.
Tylko nie tak nerwowo Sebastian.

Sebastian napisał(a):A jak tu się nie denerwować, skoro ktoś przypisuje Ci słowa jakie nigdy nie padły ?

Sebastian napisał(a):Wzrosty w budżecie szkół są powodowane koniecznością wypłacenia odpraw nauczycielom odchodzącym na emeryturę, co ciekawe na dzień dzisiejszy wszystko wskazuje na to że wydatki w szkołach mogą wzrosnąć w związku z pracami nad ostatecznym kształtem podwyżek dla nauczycieli. Dobrze byłoby aby kolega radny Krzysztof Rąkowski zainteresował się kształtem prawa oświatowego na dzień dzisiejszy zamiast wypisywać herezje o cięciach wzrostów. Te wzrosty bowiem w świetle rozporządzeń ministerialnych są nieuniknione.
Sebastian napisał(a):To nie Platforma Obywatelska zadebiutowała pomysłem w sprawie inwestycji bo w tym zakresie kochany kolego radny to ja OSOBIśCIE PROWADZę ROZMOWY, JA ORGANIZOWAłEM SPOTKANIA W TYM ZAKRESIE Z UDZIAłEM PANA PREZYDENTA I JA ORGANIZUJę SPOTKANIE Z WICEPREZYDENTEM CICHOSZEM W TEJ SPRAWIE.
PRZYPISYWANIE SOBIE CUDZYCH DZIAłąń JEST NADUżYCIEM I TO ZNACZąCYM
Sebastian napisał(a):Informuję więc pana, że aby zrealizować mój pomysł w zakresie inwestycji miasto musi wyłożyć ok. 4-5 mln złotych i jest to inwestycja celowa. Jedynym sposobem na jej realizację jest krótkoterminowy kredyt komercyjny. Pozyskanie inwestora bilansuje kredyt w ciagu góra pół roku od zakupu i wiele wskazuje na to że budżet na tym nie straci bo inwestor wchodząc do Pabianic wykupuje od miasta grunty ... o innych profitach w postaci miejsc pracy i powstania całej infrastruktury wokół inwestycji nie wspomnę bo to jest normalne, że powstają nowe miejsca pracy dla ludzi, firm budowlanych, sprzątających itp itd
Sebastian napisał(a):Liczba dzieci maleje i podzielam pogląd, że trzeba będzie już zacząć pracę nad zminimalizowaniem ewentualnych strat finansowych w tym zakresie ALE NIE MOżNA TEGO ROBIć W CZASIE TRWAJąCEGO ROKU SZKOLNEGO. CZY PAN CHCE TERAZ ZLIKWIDOWAć SZKOłY CZY MOZE OD WRZEśNIA ??? Bo słyszałem ze takie pomysły też pan zgłaszał na posiedzeniach ...

Sebastian napisał(a):
Kto wie może pan Fisiak za rok i nam "klepnie" 60 mln złotych ...

JF napisał(a):A gdy jesteśmy przy tematach ogrowowych, to nawet zdrowe gałęzie się przycina...

Michał napisał(a):Panie Radny!
Jest takie stare powiedzenie, że jak ktoś chce zarobić za rok to sieje zboże, za 50 lat - to sadzi drzewa, a jak jest mądry to inwestuje we własne dzieci. Nie polega rzecz na tym, żebyśmy inwestowali, a potem w tych pięknych inwestycjach mieszkańcy naszego miasta będą robili za niewykwalifikowanych robotników. Bo takie działania długofalowo do tego doprowadzą.
i .... zasilą grono bezrobotnych bo ... nie będą mieli gdzie pracować. Proszę nie próbujcie zrobić ze mnie wroga oświaty - przecież pokazuję, że nim nie jestem - kurcze nie zabieram dzieciom wsadu do kotła - o co też mnie oskarżano. Przypominam tylko, że należy stać na straży finansów publicznych - i szanowni koledzy - Radny reprezentuje nie tylko swoich wyborców ale ogół mieszkańców!!!! Nie tylko wybrane grupy zawodowe ale wszystkie!!

k.rakowski napisał(a):Skończyły się czasy marnotrawienia kasy publicznej - budżet każdego zakładu bądź wydziału wracał do nas nawet po raz trzeci - bo ściemy i krętactwa nie będziemy tolerować. Skończyły się już te czasy.

też będę szczęśliwy. Natomiast temat WEKiZ będę kontynuował i drążył dalej. Myślę, że koledzy mi w tym pomogą!!
k.rakowski napisał(a):Myślę, że prezydent znajdzie złoty środek w tej sprawie - i Wydział Edukacji, Kultury i Zdrowia będzie syty i sprawa wykupu ziemi pod inwestycje - patrz jateż będę szczęśliwy. Natomiast temat WEKiZ będę kontynuował i drążył dalej. Myślę, że koledzy mi w tym pomogą!!
Powrót do "Spieprzaj dziadu..."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników