Pozwolilem sobie pogrubic co ciekawsze fragmenty.
O ZGROZO!
Dawid Grzegorzewski napisał(a):30 sierpnia 2008
TROCHĘ O TYM CAŁYM SZALEŃSTWIE GRUZJI
Tysiące ciał pomordowanych Rosjan i Osetyńców na ulicach. Gruzińskie rakiety atomowe wycelowane w Moskwę w rękach gruzińskich szaleńców. Potężna flota Gruzji blokująca porty morskie miłujących pokój Rosjan. Codzienne naloty bombowców strategicznych bombardujące cywilów w rosyjskich miastach. Czystki etniczne. Wypady sił specjalnych Gruzji daleko w głąb Rosji i mordowanie niewinnych cywili. A co na to Świat ? Reakcja zachodu i NATO na gruzińską agresję ? Czy ktokolwiek zająknie się nad losem Rosji atakowanej przez Gruzję – supermocarstwo które nie liczy się z nikim i z niczym? NIE !!!
Mało tego. Polski Prezydent tak przyjazny lewicy że opłaca się występować z jego ministrami na konferencjach przed Pałacem Prezydenckim, czy wzywa świat zachodu do szybkiej interwencji i organizuje pomoc humanitarną dla Rosji ? O zgrozo, nie !!! On... popiera Gruzję. Zamiast brać na pokład swojego samolotu przywódców państw nadbałtyckich i wystąpić na Placu Czerwonym żeby okazać solidarność z Rosjanami, niewinnymi ofiarami gruzińskiego terroru on popiera Gruzję. A mogło być tak pięknie. Prezydent Kaczyński z Prezydentem Miedwiediewem razem, w tle mury Kremla i tłum Rosjan skandujący „POLSZA, POLSZA”. Nasz Przywódca padający w ramiona Putina i ze łzami w oczach mówiący „Władimir wybacz, przebacz za Smutę, błagam” i Premier Rosji łkający „Lechu wybaczam i o wybaczenie proszę : za Katyń, za 1920 i za najazd w 1654 też przepraszam” Tłum skanduje na przemian „Polsza” i „Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica”. Na niebie gruzińskie bombowce, a na przedpolach Moskwy dywizje pancerne z Tibilisi. A nasz Prezydent stoi niewzruszony rozdziela koszulę niczym Rejtan i krzyczy „No pasaran!”. Taką wizję sobie wyobrażałem, lecz stało się inaczej.
Ale właśnie, tak się nie stało. Zamiast ująć się za słabsza i pokojowo nastawioną Rosją ,naszymi najlepszymi sąsiadami poparł Gruzińskiego oprawcę. Rosja została sama. A przepraszam jest światełko w tunelu. To Lewica. Lewica ujeła się za biednymi Rosjanami a gdzie wtedy był Zapatero ? Gdzie była reszta przywódców światowej lewicy ? I jaka to lewica ? Chociaż przez króciutką chwilkę przemyka taka myśl: może jednak jesteśmy marginalną pseudo lewicową partyjką której wydaje się że bycie lewicowym oznacza popieranie Chin, Kuby, Korei Północnej i Rosji we wszystkim co robią ? Nie. My pomagamy prawdziwym sąsiadom. Bardzo cieszyłby mnie fakt gdyby w Rosji krzyczano POLSZA POLSZA a nie PRECZ Z POLSKĄ!Panie Prezydencie. Proszę się zastanowić i nad tarczą antyrakietową i nad tym kogo pan wspomaga w działaniach zbrojnych.Na tarczy stracą wszyscy. A w szczególności odbije się to na podatnikach którzy będą musieli tą tarczę sfinansować.
Dawid Grzegorzewski- Przewodniczący Młodej Polskiej Lewicy w Pabianicach
I moje ulubione. Az lezka mi sie zakrecila w oku, kiedy to czytalem:
A mogło być tak pięknie. Prezydent Kaczyński z Prezydentem Miedwiediewem razem, w tle mury Kremla i tłum Rosjan skandujący „POLSZA, POLSZA”. Nasz Przywódca padający w ramiona Putina i ze łzami w oczach mówiący „Władimir wybacz, przebacz za Smutę, błagam” i Premier Rosji łkający „Lechu wybaczam i o wybaczenie proszę : za Katyń, za 1920 i za najazd w 1654 też przepraszam” Tłum skanduje na przemian „Polsza” i „Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica”.
Nie wiem, czy smiac sie, czy plakac, ale wydaje mi sie, ze to drugie, bo podejrzewam, ze nie wiesz w ogole czlowieku, jakie zbrodnie popelnili Rosjanie w Katyniu, Starobielsku..?
PS: Zeby nie bylo, wszystko pobralem z http://www.dawid-grzegorzewski.blog.onet.pl/
Niestety bez pozwolenia wielmoznego wlasciciela bloga, ktore to z calym szacunkiem, ale mam gleboko w d**** (zagadka)
Zdrastfucje ..czy jakos tak.