Pabianice bez Skarbnika

bocz
Piaski - witamy w piaskownicy

Pabianice bez Skarbnika

Postprzez bocz » 1 mar 2007, o 13:56

Z dniem dzisiejszym odchodzi z pracy Skarbnik Miasta p. Elżbieta Tkaczuk. Przychodzi ktoś nowy. Miej Panie Boże w opiece nasze finanse...

keczup
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez keczup » 1 mar 2007, o 14:10

Amen :cool:

Michał

Re: Pabianice bez Skarbnika

Postprzez Michał » 1 mar 2007, o 17:52

bocz napisał(a):Z dniem dzisiejszym odchodzi z pracy Skarbnik Miasta p. Elżbieta Tkaczuk. Przychodzi ktoś nowy. Miej Panie Boże w opiece nasze finanse...

Nie kuśmy Pana Boga. miał nas w opiece pod rządami pani Tkaczuk.
I proszę nie odbieraj tego jako złośliwości kierowanej politycznie. Głośno mówiłem, że było jednym z grubszych błędów Bernera pozostawienie jej na stanowisku.
A poza tym powtarzam, że PSM należy rozbić na mniejsze spółdzielnie.

Giuseppe Meazza

Postprzez Giuseppe Meazza » 2 mar 2007, o 09:35

I bardzo dobrze :!:

keczup

Postprzez keczup » 3 mar 2007, o 05:02

Najsmiejniejsze w tym jest to że Panowie wypowiadacie sie nia majac tak naprawde pojecia o finansach :mrgreen:

dyziak

Postprzez dyziak » 3 mar 2007, o 12:35

keczup napisał(a):Najsmiejniejsze w tym jest to że Panowie wypowiadacie sie nia majac tak naprawde pojecia o finansach :mrgreen:

A mam pytanie czy Ty masz pojęcie ?
Tak tylko pytam.

Michał

Postprzez Michał » 3 mar 2007, o 19:26

keczup napisał(a):Najsmiejniejsze w tym jest to że Panowie wypowiadacie sie nia majac tak naprawde pojecia o finansach :mrgreen:

Ale mam pojęcie o współpracy z panią skarbnik. I mam jeden głupi zwyczaj: jak się na czymś nie znam, to zwykle staram się wiedzę zdobywać z dwóch niezależnych źródeł. I stąd moja taka a nie inna ocena.

keczup

Postprzez keczup » 4 mar 2007, o 17:32

dyziak napisał(a):

A mam pytanie czy Ty masz pojęcie ?
Tak tylko pytam.

tak mam

[ Dodano: Nie 04 Mar, 2007 ]
Michał napisał(a):

Ale mam pojęcie o współpracy z panią skarbnik. I mam jeden głupi zwyczaj: jak się na czymś nie znam, to zwykle staram się wiedzę zdobywać z dwóch niezależnych źródeł. I stąd moja taka a nie inna ocena.

hmmm będąc złosliwym spytałbym się o te źródła. Miło jednak, że zdajesz sobie sprawę z niewiedzy swojej na niektóre tematy.

Michał

Postprzez Michał » 4 mar 2007, o 23:18

Nikt nie jest omnibusem, a ja jestem humanista, a nie księgowy. A źródeł nie zdradzę, bo po prostu ludzie nie lubią mieć kłopotów. Niemniej jednak nie jest to nikt z urzędu.

jarekc

Re: Pabianice bez Skarbnika

Postprzez jarekc » 15 mar 2007, o 21:57

bocz napisał(a):Z dniem dzisiejszym odchodzi z pracy Skarbnik Miasta p. Elżbieta Tkaczuk. Przychodzi ktoś nowy. Miej Panie Boże w opiece nasze finanse...

Napewno trzeba przyznać, że w ostatnim okresie nie mieliśmy problemu z finansami...
Za wyjątkiem uchwały o umorzeniu podatku od nieruchomości dla ZWiK, trzymała finanse twardą ręką... Nie było to łatwe i napewno wiele ją to kosztowało... Być może dlatego taka decyzja... napewno ocena zależy od tego z jakiej perspektywy się patrzy ... ja patrząc od środka wystawiam mocną czwórkę z plusem... za konsekwencję... umiejetność zorganizowania pracy... otwarty umysł... mały minus... za niekiedy zbyt zachowawcze zachowanie...
nie staraj się zrozumieć wszystkiego, bo wszystko stanie się niezrozumiałe... Demokryt

GaCek

Postprzez GaCek » 22 mar 2007, o 09:12

Jarek - ocena się zgadza, ale umiejętność organizowania pracy miała tylko co do swoich podwładnych, poza tym za dużo innych tematów brała na sibie i potem dostawała od poprzedników po głowie. Dobrze wiesz, że jak w urzędzie było coś źle to wszyscy jechali na Tkaczukowej, bo nie umiała powiedzieć dość, aż w końcu się stało. Tylko po co na koniec ten milion dla ZWiK... a może.... (bez komentarza)
GaCek

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."