Młoda Polska Lewica Leszka Millera

Dawid -PL
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Dawid -PL » 18 sty 2008, o 17:05

Witam Serdecznie Wszystkich Użytkowników Tego Forum.
Nazywam się Dawid Grzegorzewski.
Zakładam w Pabianicach partię polityczną Młoda Polska Lewica i Polska Lewica Leszka Millera.
Jestem dumny iż 1 nasza akcja wypaliła. Był to udział w WOŚP gdzie zebraliśmy 3.820 zł.
Chciałem się dowiedziec jakie jest wasze zdanie na ten temat i co wy chcielibyście zmienic w naszym mieście.?

Chętnych i zainteresowanych działalnością w polityce proszę o kontakt.

e-mial: grzegorzewski_dawid@interia.pl

MÓJ BLOG POLOTYCZNY: http://dawid-grzegorzewski.blog.onet.pl

Czekam na wasze opinie i pytania na które z chęcią odpowiem.

Dawid Grzegorzewski
Dawid Grzegorzewski

grzeszek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez grzeszek » 18 sty 2008, o 19:13

Witaj Dawidzie,
Nazywam sie grzeszek, bo często grzeszę.
Chociaz poglady mam inne niż twoje, szanuję ludzi ideowych, masz moje uznanie.
A co do tego co trzeba zmienić w Pabianicach to czytaj, czytaj, dużo tu napisane w postach.
Pozdrawiam

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 18 sty 2008, o 19:18

Oczywiście Grzegorz że czytam i staram się wyciągac wnioski. Dziękuję za miłe słowo.
Pozdrawiam: Dawid Grzegorzewski
Dawid Grzegorzewski

O.Dyrektor
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez O.Dyrektor » 18 sty 2008, o 21:50

Ciekawy pomysł ale czy u nas wypali nie wiem, w naszym mieście cięzko coś zrobic
pabianice.pinger.pl - fotki z Pabianic i okolic :)

Darek

Postprzez Darek » 18 sty 2008, o 21:56

gratuluje wspolpracy z Piotrem Stepniem.
pozdrawiam serdecznie i zycze sukcesow w polityce.

jasiu

Postprzez jasiu » 19 sty 2008, o 11:05

to ja ci powiem dawidku tak. nie ładnie zaczynać działalność partii od kradzieży. tylko dlatego, że jesteś młody i znam Cię z widzenia nie zrobię awantury. Mianowicie masz 2 dni na usunięcie moich zdjęć ze swojej strony internetowej i inaczej zabieram screeny twojej strony z moimi zdjęciami do notariusza i będziesz miał poważne kłopoty finansowe. powiem ci tylko, że według tabel zpaf-u za jedną fotkę jesteś mi winien 150 złotych x 3. więc przelicz czy ci się to opłaca.

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 19 sty 2008, o 14:24

Jeszcze raz przepraszam za opublikowanie tych zdjęc. Było to ogromną pomyłką za którą przepraszam. Dziękuję za ostrzeżenie. Proszę zrozumiec przy załatwianiu tak wielu spraw zawsze może zdarzyc sie pomyłka. Przepraszam.

Pozdrawiam: Dawid Grzegorzewski

[ Dodano: Sob 19 Sty, 2008 ]
Odpowiedź do:O.Dyrektor

Myślę że w naszym mieście wiele można zmienic i jestem pewien że wiele da się zrobic i, że lewica w kraju jest potrzebna. Z pomocą wszystkich zainteresowanych osób można zrobic naprawdę wiele.

Pozdrawiam
Dawid Grzegorzewski

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 19 sty 2008, o 14:58

Ups!
Rozumiem, że ludzie moga mieć rózne poglady i nalezy być tolerancyjnym, ale naprawdę zszokowało mnie twoje wyznanie odnośnie faktu, że Twoim ideałem jest Pan Leszek Miler.
Jeżeli tak wyobrażasz sobie personifikację ideałów lewicowych to jest to dla mnie masakra.
Ale to taka moja osobista refleksaja
Pozdrawiam choc nie wiem, czy życzyć Ci powodzenia

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 19 sty 2008, o 16:32

Odpowiadam:

Dla mnie ideałem tak jak przeczytałeś jest premier Leszek Miller. Ja uprawiając politykę chcę naśladowac go i kierowac się jego jakże cennymi radami. Jest to człowiek który bardzo wiele zrobił dla Polski. Za jego rządu w Polsce zmalało bezrobocie, powstawały nowe miejsca pracy, polska znalazła się w UE. Dla mnie taki ideał jest idealny. Oczywiście mam swoje poglądy na pewne tematy może troszkę różniące się od pogladów premiera ale w zasadzie są one takie same. Myślę, że może panu jest ciężko ale raczej warto mi życzyc sukcesów ponieważ chcę walczyc o młodych,chce walczyc o dobro człowieka. Uważam że nie możemy wstydzic się dawnej Polski. Jest taka jaka jest albo by jej w ogóle nie było. To tyle. Czekam na dalsze opinie i pomysły co chcielibyscie jako osoby młode zmienic w Pabianicach?

Dawid Grzegorzewski

[ Dodano: Nie 20 Sty, 2008 ]
Zapraszam Was Wszystkich na moje własne forum polityczne.

Podaje adres forum:
Forum Polityczne Dawida Grzegorzewskiego: http://www.dawidpl2.fora.pl

ZAPRASZAM

Dawid Grzegorzewski
Dawid Grzegorzewski

Bosman

Postprzez Bosman » 20 sty 2008, o 12:31

Dawid -PL napisał(a):Chciałem się dowiedziec jakie jest wasze zdanie na ten temat i co wy chcielibyście zmienic w naszym mieście.?

Na ten temat że ty zakładasz partię, czy że, w ogóle taka w Polsce powstaję?
Jeśli to że w Pabianicach taka powstaję, ani mnie to ziębi, ani parzy.
Pogadaj z ludźmi z SDPL, to ci dużo podpowie, to nie jest tak że, ktoś odchodzi z SLD, i nagle, niby to jest nowa marka jakaś.
Do wyborów idzie się z Diabłem i Panem Bogiem, nową strategią Polskiej Lewicy Leszka Millera jest pójście tylko z tym pierwszym.
Zadałem sobie okropny trud i obejrzałam cały kongres w Łodzi (dostępny na polityczni.pl).
Śmiać mi się chce jak Miller mówił, o tym że państwo trzyma z kościołem.
Poczytaj trochę ile lewica jak była u władzy dawała na kościół itd.
Lewica nie rządziła milion lat temu, a zaledwie jeszcze 3.
Ale co tam nie chce mi się pisać więcej argumentów.
Następna sprawa proszę nie pisać że Miller zrobił coś dla Polski, po pierwsze zrobił coś dla siebie, bo jak był premierem, posłem, za wszystko miał płacone.
Robić coś dla Polski można bezinteresownie.
Według mnie jeśli chcesz myśleć o samorządowych z tą partią, to szkoda twojej pracy, ta partia żeby wytrzymała europarlamentarne to wszystko.
I nie unoś się, na te słowa, bo powtórzę się SDPL, większa siła, ogromna reklama, nie jeden Miller, tylko Borowski i wiele innych ludzi, i wiadomo co powstało.
Dawid -PL napisał(a):Proszę zrozumiec przy załatwianiu tak wielu spraw zawsze może zdarzyc sie pomyłka. Przepraszam.

Dziwne tłumaczenie, a trza było się przyznać po prostu, że nie wiedziałeś, że są przepisy takie a nie inne, a już zaczynasz od kombinowania typu pomyłka jakaś.
No, ale skoro pomyłka już usunęta wklej te swoje zdjęcia, a nie Jasia
No, gdzie one są, to pewnie pomyłka :D

ja_arek napisał(a):Jeżeli tak wyobrażasz sobie personifikację ideałów lewicowych to jest to dla mnie masakra.

Hehe, co tu dodawać, może to że Liga Polskich Rodzin, była bardziej lewicowa przez te 2 lata niż SLD przez 4.
Lewica to przede wszystkim socjalne podejście do ludzi.
W wypadku LPR, to wprowadzenie słynnego becikowego, ulga prorodzinna, i wiele innych.
W przypadku twojego idola Leszka to cofnięcie dotacji dla barów mlecznych, czyli dla najuboższych a dawanie kasy na kościół większej niż kiedykolwiek.

W twojej partii tworzonej tu w Pabianicach jest Piotr Stępień.
Piotr Stępień wraz z Maciejem Michalskim w 2002 r. opuścili SLD, na rzecz Samoobrony, by startować z wyborach samorządowych właśnie od biało czerownych krawatów.
Piotr Stępień chwilę przed wystawieniem oficjalnej listy, zrezygnował.
Maciej Michalski się nie dostał.
Dlaczego Stępień zrezygnował, to każdy wie, ale nie o tym mowa tutaj.
Pytanie, czemu Piotr Stępień, który odchodzi z SLD, gdy panuję Leszek Miller, który odchodzi, gdy SLD się sypie, nagle chce znów do Millera?
No, cóż Dawidzie za nim odpowiesz mi na pytanie możesz się zastanawiać kilka minut, godziń, sekund, w wywiadzie dla gazety, nie będziesz miał tego komfortu, i zobaczymy jak sobie poradzisz.

Ps: czy Maciej Michalksi też wraca do polityki?
Widzę na jego stronie zdjęcia z kongresu waszej lewicy.
http://www.fair.info.pl/index_pliki/page0022.html

grzeszek

Postprzez grzeszek » 20 sty 2008, o 19:02

Tylko co dzisiaj oznacza "lewica", bo ja już nie rozróżniam.

Bosman

Postprzez Bosman » 20 sty 2008, o 19:09

Grzeszek dziś trzeba dzielić na mądrych i głupich, uczciwych i złodziei, wykształciuchów i tłumoków.
Ale nie na lewicę i prawicę.
Prawica jeszcze jest prawicowa, ale lewica to już dawno zatraciła swoją autonomię.

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 20 sty 2008, o 19:36

Odpowiedź do Bosman.

Dlaczego pan sądzi że PL idzie do wyborów z diabłem? My nie chcemy byc dla nikogo wrogiem, ewentualnie dla LiD konkurencją. Wrogiem jesteśmy dla prawicy.

Sądzi pan że Premier Leszek Miller nic konkretnego nie zrobił, a według pana jak był premierem za wszystko miał płacone. Dla Polski można robic coś bezinteresownie.

Odpowiadam: Taka jest ustawa o wynagradzaniu posłów, premierów itd. że za swoją pracę otrzymują pieniądze. Taka jest ich praca i powinni byc dobrze wynagradzani. Jestem ciekaw czy pan bedąc premierem robił by cos za darmo? Raczej nie, a jeśli tak to raczej jest to niewiarygodne. P.Leszek Miller zrobił w Polsce dużo rzeczy które w tamtym czasie były konieczne. Za rządów SLD w Polsce zmalało bezrobocie, znalazły się nowe miejsca praca, praca w naszym regionie łódzkim, Polska weszła do UE, została wprowadzona sprawiedliwośc poprzez sprawowanie funkci przez P. Barbarę Piwnik gdzie zmalała przestępczośc. Jest tutaj wiele zalet tego rządu. Owszem mówię jasno że były rzeczy które nie powinny miec miejsca. Ale w każdym rządzie takie sytuacje się zdarzają.

Pana pytanie:Wybory Europarlamentarne- PL nie ma szans na samorządowe.

Ja wierzę w głęboki sukces PL w wyborach do europarlamentu jak i w samorządowe i parlamentarne. Lewica w samorządach jest potrzebna. Potrzebni są ludzie którzy bedą dbali o interesy mieszkanców naszego miasta. Wierzę w mój sukces jak i innych kandydatów PL do samorządu w naszym mieście. Trzeba włożyc dużo pracy ale jestem pewien że uda się to napewno. Myślę że nam się uda wygrywac nie jedne wybory.

LPR według pana lewicowa

LPR partią lewicową nigdy nie była i nie jest. Jestv to partia o skrajnie prawicowych poglądach które dla mnie są fanatyczne. Owszem wprowadzenie becikowego itd. jest ich zasługą ale pozatym nie zrobili nic. R.Giertych uważam przewrócił edukację do góry nogami i nic konkretnego nie zrobił. Jeśli pan widzi tak wielkie zasługi LPR to dlaczego nie weszli do sejmu? Czy panu podobało się zachowanie posłów LPR wywodzących się w zasadzie z Młodzieży Wszechpolskiej. Mowa tu o pośle Wierzejskim itd.

Piotr Stępień i Maciej Michalski.

Owszem Piotr Stępien jest znany z różnego typu kontrowersyjnych rzeczy. Ale to że był w SLD potem w Samoobronie a teraz PL świadczy o tym że ma poglądy lewicowe. Widocznie w SLD nie odpowiadała mu sytuacja jaka miała tam miejsce. Samoobrona też uznaje się za partię lewicową bo tak ową jest. A z PL? Piotr Stępień jest wielbicielem Leszka Millera od lat i dalej chce współpracowac razem z nim. Nie bedę się tutaj wypowiadał za Piotra bo to jego prywatne sprawy.
Co do Macieja Michalskiego miałem okazję poznac go i jest sympatycznym człowiekiem. Nie bedę też wypowiadał się za niego. Myślę że wkrótce coś o sobie napisze.

W miarę możliwości starałem się odpowiedziec na pytania. Zapraszam na moje forum polityczne gdzie też można podyskutowac.

Dawid Grzegorzewski
Dawid Grzegorzewski

Bosman

Postprzez Bosman » 20 sty 2008, o 19:58

Dawid -PL napisał(a):Dlaczego pan sądzi że PL idzie do wyborów z diabłem? My nie chcemy byc dla nikogo wrogiem, ewentualnie dla LiD konkurencją. Wrogiem jesteśmy dla prawicy.

O konkurencja dla Lidu, a to dobre, będziecie się o te 4 % kłócić?
Prawica w postaci Po przejęła "elyty" wyborcze i szybko nie odda, prawica w postaci Pis przejęła Lpr, Samoobronę i też szybko nie odda, te dwie partię nadal będą się liczyć.
W europie mamy trend na 2-3 partię, nie na 10 drobnych.
I u nas wreszcie tak będzie.
Dawid -PL napisał(a):Odpowiadam: Taka jest ustawa o wynagradzaniu posłów, premierów itd. że za swoją pracę otrzymują pieniądze. Taka jest ich praca i powinni byc dobrze wynagradzani. Jestem ciekaw czy pan bedąc premierem robił by cos za darmo? Raczej nie, a jeśli tak to raczej jest to niewiarygodne. P.Leszek Miller zrobił w Polsce dużo rzeczy które w tamtym czasie były konieczne.

No i dobrze, z ustawą się nie kłócę.
A to co zrobił czy dobrze, czy źle to ocenili wyborcy.
I wyprzedzając twoją wypowiedź nie cytuj lewicowej śpiewki te wybory to plebiscyt, sru tutu.
Czytasz "Nie"?
To fajnie, sam Urban kiedyś pisał, że lewica w Polsce się kończy, a na spotkaniu w tamtym roku pism lewicowych, przewiduję on krach takich czasopism.
Dawid -PL napisał(a):Owszem mówię jasno że były rzeczy które nie powinny miec miejsca. Ale w każdym rządzie takie sytuacje się zdarzają.

Za Pisu posła nie zamknęli żadnego.
Dawid -PL napisał(a):Ja wierzę w głęboki sukces PL w wyborach do europarlamentu jak i w samorządowe i parlamentarne. Lewica w samorządach jest potrzebna. Potrzebni są ludzie którzy bedą dbali o interesy mieszkanców naszego miasta. Wierzę w mój sukces jak i innych kandydatów PL do samorządu w naszym mieście. Trzeba włożyc dużo pracy ale jestem pewien że uda się to napewno. Myślę że nam się uda wygrywac nie jedne wybory.

Ja wczoraj wierzyłem w toto lotka, i zainwestowałem 2 zł.
Wiara runęła.
Dawid -PL napisał(a):LPR według pana lewicowa

LPR partią lewicową nigdy nie była i nie jest. Jestv to partia o skrajnie prawicowych poglądach które dla mnie są fanatyczne. Owszem wprowadzenie becikowego itd. jest ich zasługą ale pozatym nie zrobili nic. R.Giertych uważam przewrócił edukację do góry nogami i nic konkretnego nie zrobił. Jeśli pan widzi tak wielkie zasługi LPR to dlaczego nie weszli do sejmu? Czy panu podobało się zachowanie posłów LPR wywodzących się w zasadzie z Młodzieży Wszechpolskiej. Mowa tu o pośle Wierzejskim itd.

Ale dla socjalu zrobili więcej niż lewica.
Dlaczego nie weszli do sejmu, proste głosy przejął Pis.
A czy ja napisałem że popieram LPR?
Jak mam wybierać SLD czy LPR to wolę już LPR.
Do Wierzejskiego za moment.
Dawid -PL napisał(a):Owszem Piotr Stępien jest znany z różnego typu kontrowersyjnych rzeczy

i wracamy do Wierzejskiego, to Wierzejski może jest znany z kontrowersyjnych rzeczy.
A rozpoznawalność Piotra Stępnia na pabianickiej scenie politycznej jest znikoma.
Takie nazwiska jak Maliński, Mencwal, Janczak, Wlaźlak, Błoch, Dychto, Winiarski, Berner, Bryndziak, Boczkiewicz, i pewnie jeszcze kogoś przez przypadek pominąłem to są znane osoby.

Aha na forum piszemy sobie na ty.
Jeśli ktoś chcę inaczej to nie musi ze mną pisać :)
Ostatnio edytowano 20 sty 2008, o 23:51 przez Bosman, łącznie edytowano 1 raz

grzeszek

Postprzez grzeszek » 20 sty 2008, o 20:24

Co to jest "lewica", może mi ktos odpowie, ale bez podawania nazwisk i nazw partii. Skoro używacie terminów "lewica", "prawica" to chyba wiecie.

Bosman

Postprzez Bosman » 20 sty 2008, o 20:39

Generalnie prawdziwej lewicy już nie ma.
A co znaczy lewica na wikipedzie przeczytaj sobie.

grzeszek

Postprzez grzeszek » 20 sty 2008, o 20:50

Myślałem, że mi Dawid odpowie co to jest lewica, w końcu chyba wie co zakłada.

Bosman,
kiedy planujesz 1000 post, dzisiaj ?, chcialbym byc przy tym :)

Bosman

Postprzez Bosman » 20 sty 2008, o 20:53

grzeszek napisał(a):Bosman,
kiedy planujesz 1000 post, dzisiaj ?, chcialbym byc przy tym :)

Nie, dzisiaj nie, chyba.
Zależy od tego czy Dawid zajrzy tu czy nie.

O.Dyrektor

Postprzez O.Dyrektor » 20 sty 2008, o 21:37

ej słuchajcie będzie trzeba to oblać:)
Bosmana 1000 komentarzy!!!

ps: Bosman może jakaś mała flaszeczka?? dla ciebie:P :mrgreen:
pabianice.pinger.pl - fotki z Pabianic i okolic :)

Michał

Re: Młoda Polska Lewica Leszka Millera

Postprzez Michał » 20 sty 2008, o 23:51

Dawid -PL napisał(a):Owszem Piotr Stępien jest znany z różnego typu kontrowersyjnych rzeczy.

Tak się składa , że radny Stępień dał się poznać głównie ekscesami alkoholowymi, których ty jako człowiek młody możesz nie pamiętać.
A poza tym powtarzam, że PSM należy rozbić na mniejsze spółdzielnie.

Następna strona

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."