Dawid -PL napisał(a):Przedstawiam państwu artykuł gazety Polska na temat mojego bloga politycznego PL z Pabianic jak i innych polityków.
Zachęcam do przeczytania artykułu.

Dawid -PL napisał(a):Przedstawiam państwu artykuł gazety Polska na temat mojego bloga politycznego PL z Pabianic jak i innych polityków.
Zachęcam do przeczytania artykułu.
Link do artykułu: http://www.isp.org.pl/files/58696739005 ... d87d283502
Pozdrawiam: Dawid Grzegorzewski
(jesli wejścia są jakąś miarą, ale w artykule na to sie powołują) Dawid -PL napisał(a):[ Dodano: Czw 31 Sty, 2008 ]
Sprawiedliwośc Społeczna: Mnie tutaj chodzi o sprawiedliwośc wśród ludzi,
Dawid -PL napisał(a):wśród społeczeństwa.
Dawid -PL napisał(a):Jak dobrze wiemy sprawiedliwośc to sądy itd.
Dawid -PL napisał(a):Ale sprawiedliwośc społeczna to troszkę cos innego. Trzeba aby każdy człowiek był uczciwy w stosunku do drugiego człowieka, ażeby pomagał drugiemu. Taka powinna byc sprawiedliwośc społeczna.
Dawid -PL napisał(a):Poseł wybrany przez mieszkańca powinien interesowac jak i dążyc do sprawiedliwości społecznej. Nie każdy to potrafi, lub nie każdy chce do tego dążyc ale my oceniamy to w wyborach.

grzeszek napisał(a):Ale wyjaśnij mi czym sie różni sprawiedliwość społeczna od sprawiedliwości.
Poza tym, jesli sprawiedliwośc społeczną rozumiesz tak, że "Trzeba aby każdy człowiek był uczciwy w stosunku do drugiego człowieka, ażeby pomagał drugiemu"
to, może nie wiesz, bo skąd, ale w kościele ksiądz na każdym kazaniu to mówi, w Radiu Maryja, tv Trwam też, więc ja nie rozumiem tej róznicy zdań miedzy toba a Rydzykiem.

Dawid -PL napisał(a):Pytam się gdzie jest to tanie państwo?

MariuszR napisał(a):To proste. Sprawiedliwość jest wtedy kiedy ktoś kto ma talent i chęć do pracy ma więcej od tego któremu pracować się nie chce. Sprawiedliwość społeczna jest wtedy kiedy temu kto ma talent i chęć do pracy zabiera się to co wypracował aby dać tym którym się nie chce, co prowadzi do tego że on zwija swój interes i w efekcie wszyscy mają mniej ale za to bardziej po równo, za wyjątkiem tych którzy pojadą sobei gdzieś gdzie nie ma sprawiedliwości społecznej:)

grzeszek napisał(a):Dziesięć wyklepanych formułek wstawianych w bezsensowne zdania, które dają bełkotliwa wypowiedź.

Marcin Głowacki napisał(a):Co on znów nawywijał??

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników