Młoda Polska Lewica Leszka Millera

Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Bosman » 28 sty 2008, o 23:46

Szanowny kolega wchodzi w świat polityki.
Świat gdzie nie ma zasad.
Świat gdzie każdy, każdemu coś wypomina.
Spieprzaj dziadu będzie wypominane jeszcze długo, i długo.
Śmianie się z kogoś, ze nie ma konta, to element polityczny.
To, dlaczego mamy się nie śmiać, że ktoś ma problemy z błędami ortograficznymi?

Jeśli chodzi o Pana S. to proszę zapoznać się z odpowiednimi ustawami, o wymianie informacji, w mediach elektroniczny to po pierwsze.
Jeśli, czuję się on posądzony, niech wytoczy proces, a następnie zażąda od Michała, by usunął ze swojej strony ten artykuł.
Choć to już 5 lat, a 6 już idzie.
My nikogo nie skreślamy, my nikomu źle nie życzymy.
Od początku tylko ci pokazuję co cię spotka w popierd...... świecie politycznym
Tylko, robię to dlatego, że szanuję, iż 19 latek się za to wziął, ale nie mniej jednak uważam, że porywasz się z motyką na słońce.

Szanowny Dawidzie, twój idol Leszek Miller, na swoim blogu opowiadał, że to normalne by polityk się pytał o stan zdrowia prezydenta.
Że, to normalne pytanie, czy ktoś ma problemy z alkoholem, czy nie.
Z, tym, że my o to nie pytaliśmy!
Ty sam zacząłeś temat.

O innych nałogach już nie piszmy :)

[ Dodano: Pon 28 Sty, 2008 ]
Poza tym zapraszam do dyskusji na różne tematy.
Nie wiem, czy tu można zaistnieć czy nie, ale jeśli już to bardziej poglądami, niż faktem, że jestem ten i ten, zakładam to i to.

MariuszR
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Re: Młoda Polska Lewica Leszka Millera

Postprzez MariuszR » 29 sty 2008, o 00:51

Dawid -PL napisał(a):Dlaczego wszyscy prawie wygłaszają przeciwne głosy na mnie jak i na Piotra Stępnia. Czy my wam coś tak złego zrobiliśmy? Powiem tak kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem.

Może było by inaczej jak byś tu po prostu dołączył i dał się poznać jako człowiek a nie robił z siebie polityka.
Myślałeś że jak nam tu zaprezentujesz swój blog i napiszesz że zakładasz w pabianicach partię to się wszyscy zachwycą że taki młody a interesuje się polityką, i tak ładnie pisze, że takich nam trzeba?
Nie ma łatwo, mnie takie rzeczy nie ruszają, tym bardziej że nie wiem czy w tych tekstach przebija naiwność czy chęć zaistnienia. Cenię sobie ludzi którzy w tym wieku mają inne zainteresowania niż siedzenie przed blokiem ale jednak poglądy to ty sobie dopiero wyrabiasz, pooglądaj kilka lat polityków z bliska skoro masza taką okazję. Działaj sobie w jakiej partii chcesz.
Ale na przekonywanie do swoich poglądów jeszcze trochę za wcześnie. Zbierałeś na WOŚP i to ci się chwali, ale zbierało tam też dużo więcej osób które nie próbuja teraz tym faktem reklamować swoich poglądów politycznych.

Bosman

Postprzez Bosman » 29 sty 2008, o 19:07

Piotr Stępień jest wielbicielem Leszka Millera od lat i dalej chce współpracowac razem z nim.

W 2002 r. do Pabianic przyjęchał Leszek Miller, ówczesny Premier Polski.
Na ten czas została wynajęta sala w moku.
Pod mokiem była pewna grupka ludzi, pewnej partii.
Mieli przygotowane gwizdki, ale na nic, to im się zdało, i zrezygnowali z gwizdania.
Później poszli do pewnej osoby mieszkającej przy poczcie na Pułaskiego I.Sz.
Dawidzie zapytaj się Piotra, czy nie wie, przypadkiem, co to za grupa ludzi tam była, i kto wśród niej się znajdował.
Z całą pewnością nie byli to entuzjaści Millera.

MariuszR napisał(a):Może było by inaczej jak byś tu po prostu dołączył i dał się poznać jako człowiek a nie robił z siebie polityka.
Myślałeś że jak nam tu zaprezentujesz swój blog i napiszesz że zakładasz w pabianicach partię to się wszyscy zachwycą że taki młody a interesuje się polityką, i tak ładnie pisze, że takich nam trzeba?
Nie ma łatwo, mnie takie rzeczy nie ruszają, tym bardziej że nie wiem czy w tych tekstach przebija naiwność czy chęć zaistnienia. Cenię sobie ludzi którzy w tym wieku mają inne zainteresowania niż siedzenie przed blokiem ale jednak poglądy to ty sobie dopiero wyrabiasz, pooglądaj kilka lat polityków z bliska skoro masza taką okazję. Działaj sobie w jakiej partii chcesz.
Ale na przekonywanie do swoich poglądów jeszcze trochę za wcześnie. Zbierałeś na WOŚP i to ci się chwali, ale zbierało tam też dużo więcej osób które nie próbuja teraz tym faktem reklamować swoich poglądów politycznych.

Czy tu by coś jeszcze dodać?
Chyba nie warto, bo MariuszR w bardzo piękny sposób wytłumaczył, co jest co!

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 29 sty 2008, o 23:40

No i zajechaliście chłopaka :sad:
Pisał sobie do tej pory na własnym blogu, na stronie na którą generalnie nikt poza zwolennikami nie wchodził lub na forach lewicowych...a tu klops. Trafił na publiczne forum i okazało się, że to wielkie krętactwo statystyczne jakoby lewica miała całe 4% poparcia a nowa jej mutacja oszałamiające 0,23% ma w sobie ziarenko prawdy i są takie niereformowalne jednostki jak wy, którzy nie dostrzegacie piękna proletariackiej idei. :razz:
Nie mart się Dawidzie uważaj tylko w swoim czasie , żeby był z firankami bo inaczej się wyda... a ty pewnie wiesz lepiej...on też był ze stajni Leszka, czy cos pokręciłem :571:

Bosman

Postprzez Bosman » 30 sty 2008, o 00:10

Mnie z kolei zawsze zastanawiała ta pewność siebie ludzi.
Graczy, na kolory, nie na duże serie (kto był w kasynie wie o co chodzi).
Przed wyborami samorządowymi w Pabianicach, w 2006 r. rozmawiałem z moim znajomym, który z listy komitetu wyborczego aby po prostu było normalnie, startował, i pytam się go, jak ocenia on swoje szanse.
On, oceniał bardzo, bardzo wysoko, a komitet wyborczy aby po prostu było normalnie, twierdził, że zdobędzie 10 % poparcia.
Jako, że Żydzi, to podobno mądrzy ludzie, staram się stosować ich metody, i słuchać, wykorzystywać sytuację, nie negować, nie wdawać się w spory.
Co innego tu na forum :D
Więc, nic się nie odzywałem, i powiedziałem, masz rację, 10 % powinno być.
Nawet, nie wiem, ile tam mieli, ale z pewnością poniżej 5 %.
I powracając do pierwszych słów moich, w tym poście.
Skąd w ludziach, ten brak samokrytycyzmu do samego siebie?
Czy to ma wpływ czytanie e-boków, co robić by odnieść sukces?
Do kasyna, się idzie, z myślą, ile można przegrać, nie wygrać, gdyby tylko tą metodę, stosowali wobec siebie co po niektórzy, było by lepiej, dla nich samych.

ja_arek, -o proletariacie dziś już się nie mówi.
Jedynym problemem są grupy budżetowe, czyli lekarze, nauczyciele, straż graniczna itd...
Idea proletariatu runęła, tak jak mury runęły, jak to śpiewał Jacek Kaczmarski niestety już Śp.

teo

Postprzez teo » 30 sty 2008, o 09:00

Bosman napisał(a):ja_arek, -o proletariacie dziś już się nie mówi.
Jedynym problemem są grupy budżetowe, czyli lekarze, nauczyciele, straż graniczna itd...
Idea proletariatu runęła, tak jak mury runęły, jak to śpiewał Jacek Kaczmarski niestety już Śp.

Kolejny watek do "odwróconych".
Kiedyś to wykorzystywało się robotnika pracującego dla wyzyskiwacza-kapitalisty do robienia rewolucji, a państwowa posada to jakby pana Boga za nogi.
Teraz robi się rewolucję przy pomocy budżetówki, a robotnik to burżuj.

A przy okazji tego wątku, jako że jestem prostym człowiekiem, prośba do Dawida. Proszę o krótkie wytłumaczenie prostymi, jasnymi i jednoznacznymi słowami co rozumie po pojęciem lewica. Zwracam uwagę na: krótkie, proste, jasne, jednoznaczne.
--- Teo ---

Bosman

Postprzez Bosman » 30 sty 2008, o 12:54

Bo kor to historia, tylko założenia, nic więcej.
Z tymi strajkami lekarzy, straży granicznej, kojarzy mi się pewna śmieszna mp3
http://bogate.dzieci.tez.maja.potrzeby.patrz.pl/

Dawid -PL
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Dawid -PL » 30 sty 2008, o 14:15

Odpowiadam użytkownikowi Teo oraz innym czym jest lewica. Wyjaśniam : Lewica za szczególnie ważne uznaje sobie dobro każdego człowieka, społeczeństwa i państwa. Lewica daży zawsze do realizowania idei sprawiedliwości społecznej. Chcemy godnej młodzieży i przyszłości dla nich. Równego dostępu do edukacji niezależnie od sytacji materialnej. Więcej godności i sprawiedliwości aby każdy człowiek czuł że godnie żyje w swoim kraju. Chcemy świeckiego i laickiego panstwa oddzielenia panstwa od kościoła
Szerszej integracji Europejskiej, rozwoju gospodarczego,i pomocy dla ludzi biednych.

Oświadczam iż bardzo dziekuję za mądre wypowiedzi niektórych użytkowników tego forum. Informuję iż włączam się do waszej dyskusji na różne tematy.

Pozdrawiam: Dawid Grzegorzewski
Dawid Grzegorzewski

jasiu

Postprzez jasiu » 30 sty 2008, o 14:20

Dawid -PL napisał(a):Chcemy godnej młodzieży i przyszłości dla nich. Równego dostępu do edukacji niezależnie od sytacji materialnej. Więcej godności i sprawiedliwości aby każdy człowiek czuł że godnie żyje w swoim kraju. Rozwoju gospodarczego,i pomocy dla ludzi biednych.

a czy jest polityk, który by tego nie powiedział? każdy tak mówi od lewa do prawa. może jakieś dodatkowe bardziej oryginalne refleksje powinni nam serwować młodzi politycy, bo taki polityczny bełkot juz wszyscy znają.

Bosman

Postprzez Bosman » 30 sty 2008, o 14:27

Dawid -PL napisał(a):Chcemy świeckiego i laickiego panstwa oddzielenia panstwa od kościoła

Rządziła już lewica nie tak dawno.
Miller w tej lewicy rządzącej nie był chłopczykiem siedzącym w ostatnim rzędzie, ale w pierwszym, i był pierwszy.
Czemu wtedy fundusz kościelny nie został skasowany?
Czemu było bratanie się z Jankowskim?
Czemu wtedy powstawały różne ustawy pro kościelne?
Dlaczego lewica wtedy się nie zajęła swoją aborcją, a teraz robi z tego show?
Dlaczego nie zajęli się swoimi mniejszościami, a teraz udają, że obecnie rządzący, są źli?
Dawid -PL napisał(a):Więcej godności i sprawiedliwości aby każdy człowiek czuł że godnie żyje w swoim kraju.

To głosujmy na Polaków.

Dawid -PL napisał(a):i pomocy dla ludzi biednych.

Cofnięcie dotacji na bary mleczne?

[ Dodano: Sro 30 Sty, 2008 ]
jasiu napisał(a):a czy jest polityk, który by tego nie powiedział? każdy tak mówi od lewa do prawa. może jakieś dodatkowe bardziej oryginalne refleksje powinni nam serwować młodzi politycy, bo taki polityczny bełkot juz wszyscy znają.

To jest bełkot?
To jest polityk, kopiuj- wklej.
Nic więcej!

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 30 sty 2008, o 14:29

Owszem ale my mówimy i robimy. Pamiętasz piękne rządy lewicy w naszym kraju. SLD zawsze dążyło do tych celów. Tak samo teraz tego chce prawdziwa lewica Polska Lewica.
My nie oszukujemy ludzi. Politycy prawicy mówią ale nic w tym kierunku jeszcze nie zrobiono poza becikowym Giertycha.
Dawid Grzegorzewski

Bosman

Postprzez Bosman » 30 sty 2008, o 14:38

Dawid -PL napisał(a):Pamiętasz piękne rządy lewicy w naszym kraju.

Nie pamiętam.
Dawid -PL napisał(a):SLD zawsze dążyło do tych celów

I spaliło się na panewkach,
O czym świadczą wyniki wyborów.
Dawid -PL napisał(a):Tak samo teraz tego chce prawdziwa lewica Polska Lewica.

Chcieć ?
W starożytnym Rzymie, lekarz miał płacone po wyleczeniu pacjenta.
teraz nawet jak spieprzy sprawę dostaję kasę.
Politycy powinni mieć płacone też po zrealizowaniu programu, a nie za badziewne rzeczy.

Dawid -PL napisał(a):Politycy prawicy mówią ale nic w tym kierunku jeszcze nie zrobiono poza becikowym Giertycha.

tego komentować nie trzeba, bo szkoda klawiatury.

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 30 sty 2008, o 14:42

Bosman. Jest wiele błędów których SLD wtedy popełnic nie powinno. Ale uwierz w lewicę. Uwierz w to że tylko lewica jak narazie najlepiej rządziła Polską. Prawica owszem umie rozdawac pieniądze ale lewica musi zapracowac nato. To co robił PiS teraz widac bo rząd PO ma straszne kłopoty z finansami. Więc popatrz logicznie. Rządzi SLD PiS rozdaje pieniądze na becikowe itd. Rządzi PiS PO niema pieniędzy na podwyżki i w sumie na nic. LEWICA MUSI ZAPRACOWAC ŻEBY PRAWICA MOGŁA ROZDAWAC.
Dawid Grzegorzewski

Bosman

Postprzez Bosman » 30 sty 2008, o 14:47

Ale, ty dziecinny jesteś.
Becikowe to kropla w morzu,
Ten 1000 zł, wiesz ile kosztuję dziecko?
Już w pierwszy roku życia dziecka, trzeba wydać od zawalenia kasy, i vat wpłynie do budżetu jeszcze raz taki co najmniej,
To po pierwsze.
Po drugie dowiedz się ile dostaję się pieniędzy w Niemczech na becikowe.
A, ile w takiej Rosji!
I wreszcie spłódź syna, to się przekonasz, czy nie miałem racji, że więcej vatu się państwu odda, niż ten zasiłek cały.
Dawid -PL napisał(a):LEWICA MUSI ZAPRACOWAC ŻEBY PRAWICA MOGŁA ROZDAWAC.

polityku kopiuj wklej, to słowa Millera z kongresu w Łodzi, pisz coś swoimi słowami.

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 30 sty 2008, o 14:50

Zrozum Polski w obecnej sytuacji po rządach PiS nie stac na podwyżki. Jest źle.

A słowa LEWICA MUSI ZAPRACOWA ABY PRAWICA MOGŁA ROZDAWAC TO OWSZEM SŁOWA LESZKA MILLERA ALE TO JEST PRAWDA I UŻYWA ICH KAŻDY POLITYK LEWICY.

P.S. NIE KOPIOWAŁEM!
Dawid Grzegorzewski

Bosman

Postprzez Bosman » 30 sty 2008, o 14:57

Dawid -PL napisał(a):Zrozum Polski w obecnej sytuacji po rządach PiS nie stac na podwyżki. Jest źle.

Nie jest, źle wystarczy mądre reformy zrobić.
Likwidacja krus i mamy 15 mld, oszczędności, tyle co dla lekarzy policji, itd.
Likwidacji przywilejów urzędników.
korektę w zusie.
Likwidację urzędów pracy, i konsolidacje z zusem, w kraju gdzie bezrobocie spadło, po co urzędy pracy?
kasy jest pełno, ale koledzy urzędnicy chcą pracować.
Oczywiście do krusu można by dopłacać, ale 3-5 mld, nie 15.

grzeszek

Postprzez grzeszek » 30 sty 2008, o 15:24

Dawid -PL napisał(a):Odpowiadam użytkownikowi Teo oraz innym czym jest lewica.

Tez byłem zainteresowany więc dzięki. ale to ject chyba lewica personalistyczna z dużym wpływem wodza. Dawidzie, czy masz jakies zdjęcie Pana Milera, którą ręka on pisze. To ważne
może to z podpisania traktatu

jasiu

Postprzez jasiu » 30 sty 2008, o 15:33

Obrazek
tu cos podpisuje chyba akces z samoobroną

grzeszek

Postprzez grzeszek » 30 sty 2008, o 15:49

jasiu napisał(a):
tu cos podpisuje chyba akces z samoobroną

No prawą. To znaczy że naczelny ma troche prawicowe odchylenie. We Wprost, jak go dopuszczali, pisał teksty lekko rewizjonistyczne. Odcinał sie od lewicy prawdziwie lewicowej. Ale zdjęcie można pokazać w obydwie strony, jak nie ma liter, to sie nikt nie połapie. Więc, nie do końca to dowód. Najlepszy byłby własciwie naoczny świadek
Aha, traktat akcesyjne do unii to chyba elektronicznie podpisywali, więc bez sensu napisałem.
A Endrju na zdjęciu lewą ręką myśli, wyżej ma, to ważne.

jasiu

Postprzez jasiu » 30 sty 2008, o 16:04

no tak zalezy jak na to spojrzeć
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."