Dzisiaj dychto zapowiedział, że zrobi konkurs na wice prezydentów...

Bosman102 napisał(a):Panie Radny nazwisko z dużej tym bardziej że to Pan Prezydent jest![]()

jarekc napisał(a):... zrobi konkurs na wice prezydentów...

) i pomysł na konkurs bardzo mi się podoba
troszkę Ci nie wyszłojarekc napisał(a):[...] (to taka drobna odpowiedź na zaczebkę bosmana Laughing )

A tak na marginesie z tego co wiem, oprócz super oficjalnych sytuacji - to prezydent pisze się z małej litery (to taka drobna odpowiedź na zaczebkę bosmana

admin napisał(a):ja bym wszedzie robil konkursy, zeby nie bylo kumoterstwa, ludzie by sie wzieli do roboty i bylyby wieksze szanse na poprawe w zarzadaniu miastem
Maciek napisał(a): troszkę Ci nie wyszło

jarekc napisał(a): czy wyobrażacie sobie, by w USA jakikolwiek prezydent ogłaszał konkurs na stanowiska wice, skoro sam wygrał wolne wybory, lub nie wiem ogłaszano konkurs na wicepremierów, gdy koalicja po wolnych wyborach tworzy rząd itd.
Chodzi mi oto, że odpowiedzialność za wice spoczywa na prezydencie, a tak to może się bronić, że... on tak do końca nie chciał, że konkurs wyłonił itd.
I co jeśli za 0,5 roku się okaże, że się nie sprawdza, czy będzie go łatwiej odwołać skoro jest po konkursie...

k.rakowski napisał(a):Powiem coś z czym może się większość nie zgodzi ale to farsa - nie konkurs - jeżeli Dychcie zależało na prawdziwym konkursie to niech weźmie chociażby honorowych obywateli miasta, a nie przedstawicieli partii - wiadomo wybór będzie polityczny, a nie merytoryczny - wiadomo, że dzięki temu prezydent teraz będzie cały szczęsliwy - to nie ja, a komisja wybrała, więc wszelkie uwagi do członków komisji - a druga sprawa - załatwia sobie dzięki temu popracie tych klubów, których przedstawiciele wygrali konkurs - moim zdaniem albo robimy prawdziwy konkurs albo bawimy się w pseudokonkursy

Bosman napisał(a):Z tych wszystkich nazwisk najprędzej wybrałbym Krzysztofa Nowackiego.

No mam nieco odmienne zdanie. Kowalskiego po prostu nie znam, ale wybrałbym każdego znich, a Nowackiego na końcu.

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników