to może będzie zgodna rada. Może Dychciakowi będzie łatwiej rządzić. Mam nadzieję, że weźmie to żelazną ręką i poprowadzi w swoim kierunku. A jak nie, to pakować walizki i...
Bosman102 napisał(a):http://www.zyciepabianic.com.pl/?articlesID=1486
i
http://www.zyciepabianic.com.pl/?articlesID=1487
Myślałem że Dychto zrobi swój skład, a nie powoła wiceprezydentów min. Wypycha z Pis-u, wiceprzewodniczącym został Radosław Januszkiewicz (były wiceprezydent miasta). Mnie osobiście w tej radzie brakuje Leszka Malińskiego, V kadencja rady może upłynąć tylko i wyłącznie pod znakiem rozdawania stanowisk, nie będzie już krytki P. Leszka.
A wy Drodzy Forumowicze, jak myslicie jaka będzie ta rada.?

dyziak napisał(a):Podobno bardzo porządny facet ten Januszkiewicza. Chyba był kiedyś prezydentem jak się nie mylę i chyba był szanowany przez ludzi.

kaśka napisał(a):Tylko nie zapominaj Sebastian, ze to chodząca historia. Wiecej czasu zajmują mu wspomnienia niż praca nad nowym. Zresztą radni to: 2 historyków, 2 matematyków, 1 lekarz, 4 przedsiębiorców, 3 emerytów, 1 harcerz, 1 związkowiec, 1 politolog, była dyrektorka szkoły i tylko jeden finansista Rąkowski i tylko jeden prawnik Cieśla. Za Dychtę wejdzie nauczyciel z "elektryka" Fogtt. Ilu z tych ludzi ma wiedze o funduszach unijnych, spółkach, remontach dróg, strukturach w słuzbie zdrowia? Ilu umie czytać przepisy? Ilu rozumie jak działa samorząd i po co istnieje. Może z 5-7. Nie wiecej! A radnych jest 23.

Zresztą radni to: 2 historyków, 2 matematyków, 1 lekarz, 4 przedsiębiorców, 3 emerytów, 1 harcerz, 1 związkowiec, 1 politolog, była dyrektorka szkoły i tylko jeden finansista Rąkowski i tylko jeden prawnik Cieśla.

seba1984pce napisał(a):Zresztą radni to: 2 historyków, 2 matematyków, 1 lekarz, 4 przedsiębiorców, 3 emerytów, 1 harcerz, 1 związkowiec, 1 politolog, była dyrektorka szkoły i tylko jeden finansista Rąkowski i tylko jeden prawnik Cieśla.
1. Wydaje mi się, że tych radnych wybrali ludzie. W wolnych, demokratycznych wyborach...czyż nie???
2. Jakie masz podstawy aby twierdzić, na podstawie tylko i wyłącznie ich wykształcenia, czy potrafia korzytać z funduszy czy nie. Dyrektorem łódzkiej Manufaktury jest pani archeolog, historycy stanowią pokaźną częsc kierownictwa potentata medialnego ITI. W wielu firmach ludzi o wykształceniu humanistycznym sprawują czysto menadżerskie funkcje.
Ja bym raczje popatrzył na dorobek dotychczasowy tych ludzi. Czy swoją dotyczasową postawą pokazali czy potrafią odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytania...

Jest jedno ale, dyrektor manufaktury nie dostaje kasy z budżetu miasta.

Sebastian napisał(a):
Jeśli tych 5 - 7 osób będzie efektywnie pracować na rzecz miasta, a nie tylko zbijać bąki to śmiem twierdzić, że praca Rady będzie przebiegała sprawnie.
Powrót do "Spieprzaj dziadu..."
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników