Gratluje Sld zwycięstwa w 2010 r. w Pabianicach

Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Gratluje Sld zwycięstwa w 2010 r. w Pabianicach

Postprzez Bosman » 1 gru 2006, o 19:34

http://www.zyciepabianic.com.pl/?articlesID=1486
i
http://www.zyciepabianic.com.pl/?articlesID=1487

Myślałem że Dychto zrobi swój skład, a nie powoła wiceprezydentów min. Wypycha z Pis-u, wiceprzewodniczącym został Radosław Januszkiewicz (były wiceprezydent miasta). Mnie osobiście w tej radzie brakuje Leszka Malińskiego, V kadencja rady może upłynąć tylko i wyłącznie pod znakiem rozdawania stanowisk, nie będzie już krytki P. Leszka.
A wy Drodzy Forumowicze, jak myslicie jaka będzie ta rada.?

BOLO
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez BOLO » 1 gru 2006, o 20:54

no i tak jak mi sie wydawało... BEZ ZMIAN....
ioo było was poznac ale albo jestem zbyt głupi aby was zrozumieć albo zbyt mądry aby was cokolwiek nauczyć

katolik
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez katolik » 1 gru 2006, o 21:14

Pozryjemy zobaczymy.
Cokolwiek mozna powiedzieć za 1/2 roku.
Dychto nie kierował jeszcze miastem wiec nie zaczyna rewolucji bo wiado,o jak te sie kończą.

kaśka

Postprzez kaśka » 1 gru 2006, o 21:38

Skoro są wszyscy :) to może będzie zgodna rada. Może Dychciakowi będzie łatwiej rządzić. Mam nadzieję, że weźmie to żelazną ręką i poprowadzi w swoim kierunku. A jak nie, to pakować walizki i...
żyj chwilą, tu i teraz

strasznik

Re: Gratluje Sld zwycięstwa w 2010 r. w Pabianicach

Postprzez strasznik » 1 gru 2006, o 23:45

Bosman102 napisał(a):http://www.zyciepabianic.com.pl/?articlesID=1486
i
http://www.zyciepabianic.com.pl/?articlesID=1487

Myślałem że Dychto zrobi swój skład, a nie powoła wiceprezydentów min. Wypycha z Pis-u, wiceprzewodniczącym został Radosław Januszkiewicz (były wiceprezydent miasta). Mnie osobiście w tej radzie brakuje Leszka Malińskiego, V kadencja rady może upłynąć tylko i wyłącznie pod znakiem rozdawania stanowisk, nie będzie już krytki P. Leszka.
A wy Drodzy Forumowicze, jak myslicie jaka będzie ta rada.?

a co ma piernik do wiatraka ? od kiedy to prezydent powołuje przewodniczącego rady miasta, i gdzieś wyczytał kogo powołał na swoich zastępców :?

dyziak

do Bosmana102

Postprzez dyziak » 2 gru 2006, o 00:57

Może być "Bosman102" troszkę poczytał, kto wybiera rade a nie pisał głupoty. Bo już od jakiegoś czasu czytam twoje wypowiedzi i jakoś w 90% piszesz bzdury.

Bosman

Postprzez Bosman » 2 gru 2006, o 01:12

Dobrze wiem kto wybiera rade, ale prócz pisania głupot jak twierdzisz posiadam jedną cenna rzecz którą jest zdrowy rozsądek, po pierwsze Wypych nie został nawet wiceprzewodniczącym jego partia na współ z PO uzyskała tyle samo mandatów, jesli nie wiesz kto to jest Wypych, i myslisz że to jest polityk od tak sobie, który bierze byle jakie stanowisko to się grubo mylisz. I by oddał stanowisko Blok prawicy razem? Dalej mi się nie chce tłumaczyć, ale sam sie przekonasz po niedzieli.
:roll:

ps: http://tnij.org/samorzad tą ustawe znam na pamięć, więc napewno wiem kto wybiera rade.

dyziak

Postprzez dyziak » 2 gru 2006, o 01:18

Z tego, co wiem to PiS ma 8 mandatów a PO-6. A co do Pana Wypycha to go nie znam.
PS Żeby być wiceprezydentem „ jak twierdzisz” trzeba być najpierw wiceprzewodniczącym?

Bosman

Postprzez Bosman » 2 gru 2006, o 01:21

8 mandatów jeśli głosy samoobrony i lpr doliczone będą (umowa koalicyjna) a wyborach po 6. Sam widzisz partia co tyle mandatów uzyskała nie chce żadnego przewodniczącego mieć? Dobre.

dyziak

Postprzez dyziak » 2 gru 2006, o 01:26

Grzegorz Mackiewicz (Blok Prawica Razem). Jego zastępcami są: Andrzej Żeligowski (PiS), Jacek Wróblewski (PO) i Radosław Januszkiewicz (SLD) może to świadczy o tym ze chłopaki próbują jednak coś zero bić dla Pabianice może Dychto jakiś szacunek u nich ma.

PS. kiedy było tak ze wszystkie ugrupowania się połączyły?

Bosman

Postprzez Bosman » 2 gru 2006, o 01:33

Poczekamy zobaczymy- pretensji nie możemy mieć do nikogobo mało kto w ulotkach swoich obiecywał cokolwiek, każdy pisał jakie ma hobby ile dzieci itd, więc nie możemy miec pretensji aboslutnych, co do połączenia się rady, zaskoczoczyła mnie bynajmniej nominacja Januszkiewicza, a tym bardziej jej przyjęcie.

dyziak

Postprzez dyziak » 2 gru 2006, o 10:18

Podobno bardzo porządny facet ten Januszkiewicza. Chyba był kiedyś prezydentem jak się nie mylę i chyba był szanowany przez ludzi.

BOLO

Postprzez BOLO » 2 gru 2006, o 10:19

CHYBA :roll:
ioo było was poznac ale albo jestem zbyt głupi aby was zrozumieć albo zbyt mądry aby was cokolwiek nauczyć

Sebastian

Postprzez Sebastian » 2 gru 2006, o 16:56

dyziak napisał(a):Podobno bardzo porządny facet ten Januszkiewicza. Chyba był kiedyś prezydentem jak się nie mylę i chyba był szanowany przez ludzi.

Potwierdzam. Jeden z niewielu uczciwych polityków SLD.
Człowiek, który zasługuje na szacunek i uznanie.
Prawo i Sprawiedliwość - WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE !!!

kaśka

Postprzez kaśka » 3 gru 2006, o 00:44

Tylko nie zapominaj Sebastian, ze to chodząca historia. Wiecej czasu zajmują mu wspomnienia niż praca nad nowym. Zresztą radni to: 2 historyków, 2 matematyków, 1 lekarz, 4 przedsiębiorców, 3 emerytów, 1 harcerz, 1 związkowiec, 1 politolog, była dyrektorka szkoły i tylko jeden finansista Rąkowski i tylko jeden prawnik Cieśla. Za Dychtę wejdzie nauczyciel z "elektryka" Fogtt. Ilu z tych ludzi ma wiedze o funduszach unijnych, spółkach, remontach dróg, strukturach w słuzbie zdrowia? Ilu umie czytać przepisy? Ilu rozumie jak działa samorząd i po co istnieje. Może z 5-7. Nie wiecej! A radnych jest 23. :?:
żyj chwilą, tu i teraz

Sebastian

Postprzez Sebastian » 3 gru 2006, o 11:57

kaśka napisał(a):Tylko nie zapominaj Sebastian, ze to chodząca historia. Wiecej czasu zajmują mu wspomnienia niż praca nad nowym. Zresztą radni to: 2 historyków, 2 matematyków, 1 lekarz, 4 przedsiębiorców, 3 emerytów, 1 harcerz, 1 związkowiec, 1 politolog, była dyrektorka szkoły i tylko jeden finansista Rąkowski i tylko jeden prawnik Cieśla. Za Dychtę wejdzie nauczyciel z "elektryka" Fogtt. Ilu z tych ludzi ma wiedze o funduszach unijnych, spółkach, remontach dróg, strukturach w słuzbie zdrowia? Ilu umie czytać przepisy? Ilu rozumie jak działa samorząd i po co istnieje. Może z 5-7. Nie wiecej! A radnych jest 23. :?:

Jeśli tych 5 - 7 osób będzie efektywnie pracować na rzecz miasta, a nie tylko zbijać bąki to śmiem twierdzić, że praca Rady będzie przebiegała sprawnie.

Nie podzielam poglądów pana Januszkiewicza, jestem krytykiem działań SLD i nigy nie oddam głosu na żadnego SLDowca ... co nie znaczy, że nie ma tam porządnych ludzi. W każdej partii politycznej są ludzie szlachetni i szuje ... tak już jest.
Prawo i Sprawiedliwość - WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE !!!

seba1984pce

Postprzez seba1984pce » 5 gru 2006, o 00:06

Zresztą radni to: 2 historyków, 2 matematyków, 1 lekarz, 4 przedsiębiorców, 3 emerytów, 1 harcerz, 1 związkowiec, 1 politolog, była dyrektorka szkoły i tylko jeden finansista Rąkowski i tylko jeden prawnik Cieśla.

1. Wydaje mi się, że tych radnych wybrali ludzie. W wolnych, demokratycznych wyborach...czyż nie???
2. Jakie masz podstawy aby twierdzić, na podstawie tylko i wyłącznie ich wykształcenia, czy potrafia korzytać z funduszy czy nie. Dyrektorem łódzkiej Manufaktury jest pani archeolog, historycy stanowią pokaźną częsc kierownictwa potentata medialnego ITI. W wielu firmach ludzi o wykształceniu humanistycznym sprawują czysto menadżerskie funkcje.
Ja bym raczje popatrzył na dorobek dotychczasowy tych ludzi. Czy swoją dotyczasową postawą pokazali czy potrafią odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytania...
"Ruch jest wszystkim, cel jest niczym" - Eduard Bernstien

http://histmag.org - Historia, Społeczeństwo, Kultura

Bosman

Postprzez Bosman » 5 gru 2006, o 00:28

seba1984pce napisał(a):
Zresztą radni to: 2 historyków, 2 matematyków, 1 lekarz, 4 przedsiębiorców, 3 emerytów, 1 harcerz, 1 związkowiec, 1 politolog, była dyrektorka szkoły i tylko jeden finansista Rąkowski i tylko jeden prawnik Cieśla.

1. Wydaje mi się, że tych radnych wybrali ludzie. W wolnych, demokratycznych wyborach...czyż nie???
2. Jakie masz podstawy aby twierdzić, na podstawie tylko i wyłącznie ich wykształcenia, czy potrafia korzytać z funduszy czy nie. Dyrektorem łódzkiej Manufaktury jest pani archeolog, historycy stanowią pokaźną częsc kierownictwa potentata medialnego ITI. W wielu firmach ludzi o wykształceniu humanistycznym sprawują czysto menadżerskie funkcje.
Ja bym raczje popatrzył na dorobek dotychczasowy tych ludzi. Czy swoją dotyczasową postawą pokazali czy potrafią odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytania...

Jest jedno ale, dyrektor manufaktury nie dostaje kasy z budżetu miasta.

seba1984pce

Postprzez seba1984pce » 5 gru 2006, o 09:04

Jest jedno ale, dyrektor manufaktury nie dostaje kasy z budżetu miasta.

Owszem, ale nie sądze aby fimra aspirująca do posiadania dużych dochodów, decydowała się aby na ważne stanowisko wystawiac osobę niekompetentną nie znającą się na niczym. Czesto bowiem to wyksztłcenie humanistyczne o wiele lepiej przygotowuje człowieka do pracy w strukturach władzy niż ekonomiczne. Którzy bowiem bardziej nadaje się do interpretacji i czytania przepisów prawnych jeśli nie histoycy, uczeni w toku studiów intepretacji wszelkiego rodzaju źródeł. Politolog może zas mieć świetą wiedze o UE, tymbardziej jesli dotychczasowe doświadczenie zawodowe pozwala mu na to. Tak więc uważam, że przede wszystkim powinnismy popatrzec na dotychczasowe osiągnięcia, cóż Ci ludzie już dokonali, a może czy potrafią odpowiedzieć na zadawane pytania. To czynnik o wiele wazniejszy niz czepianie się wykształcenia bo to troche podejście populistyczne. Jakoś prezydent Berner, lekarz, sytuacj w szpitalu nie poprawił.
"Ruch jest wszystkim, cel jest niczym" - Eduard Bernstien

http://histmag.org - Historia, Społeczeństwo, Kultura

jarekc

Postprzez jarekc » 6 gru 2006, o 11:39

Sebastian napisał(a):
Jeśli tych 5 - 7 osób będzie efektywnie pracować na rzecz miasta, a nie tylko zbijać bąki to śmiem twierdzić, że praca Rady będzie przebiegała sprawnie.

Popieram !!!
W radzie jest teraz wielu młodych ludzi... Byle tylko potrafili przebić się ze swoimi pomysłami w swoich partiach.
Mam również nadzieję jak Sebastian, że praca w radzie będzie przebiegała sprawnie

Następna strona

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."