Bosman napisał(a):Chłopie ciesz się że trochę ludzi wyjechało, bo nadal byśmy kwitli z zarobkiem 600 zł.
Ależ ja się cieszę z tego bardzo

, a w szczególnosci niech wyjeżdżają fachowcy związani z moim wykształceniem
Pozdrawiam
Teraz do
"Grzeszka"
Bardzo ciekawą teorię masz, wpierw piszesz że wszyscy wyjadą i zostaną nieudacznicy i starzy ludzie. Po czym stwierdzasz ;
grzeszek napisał(a):To dzięki takim pazerom powstały Pabianice, Łódź, Zgierz, Ozorków. Krowy by sie tu pasły gdyby nie byli przyjechali tu kiedyś.
Skoro nie da się zmienic Londynu, trzeba zmienic Pabianice. Zaczac teraz a za sto lat będzie tu pieknie.
Potrafię doszukać się kombinacyjnie jakiegoś sensu w tym ale chyba jednak jesteś w błędzie.
Moim zdaniem Pabianice mogą się rozwijać dzięki tym "nieudacznikom" którzy tutaj pracują , płacą podatki itd, itp. Ale również zostaje tutaj grupa ludzi zdolnych którzy potrafią dojść do czegoś bez potrzeby wyjazdu na saksy i znoszenia poniżeń, (nikt mi nei wmówi że dobrze traktują polaków za granicą, byłem w kilku krajach i widziałem na własne oczy jak jest ... PS: byłem turystycznie

). Ja jestem zadowolony z miasta w którym mieszkam, jestem "lokalnym patriotą" i w moim sercu leży dobro Pabianic. Oczywiście nie mam klapek na oczach i wiem co jest tutaj dobre a co złe, ale wierzę że to się będzie zmieniać na dobre, żebym mógł z podniesioną głową mówić wszystkim że jestem Pabianiczaninem.
Głowa do góry , będzie dobrze.