Co mi by groziło gdybym obraził prezydentową ?

Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Co mi by groziło gdybym obraził prezydentową ?

Postprzez Bosman » 8 lip 2007, o 21:19

Polityka sięgnęła dna.
Kościół wpiepsza się w politykę coraz to bardziej.
Pabianice też nie pozostają w tyle, i trzymają księdzu palec.
Mówimy tyle o braku kasy na służbę zdrowia, a nie widzimy ile czarni dostają kasy.
Przeróżne dotacje, fundusze kościelne i ponad stanowe budowanie kolejnych kościołów.
Dopóki politycy nie odłączą się od kościoła nie będzie w Polsce dobrze.
Liczyłem na Sld, popierając ich w wyborach.
Pomimo że nie popierałem esbeków, ubeków i innych tym podobnych ludzi.
Niemniej jednak rząd Leszka Milera, afery Pęczaki itp. zbrzydł mi zupełnie, postanowiłem że trzeba jednak skończyć z korupcją, naprawić zło dobrem, i by było w końcu "Tanie Państwo"
Tanie państwo okazało się mitem, nie tylko w ostatniej reklamie PO, ale na wielu, ale to wielu konkretnych przykładach.
Ten rząd zbrzydł mi również, ale to woła już o pomstę do nieba:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=1410d

Do wyborów idzie się i z Bogiem ale i z Diabłem.
Dziś przyszedł chyba czas na partię antyklerykalną, nie znaczy że popieram rację czy coś z Lid-u ale ta prawica się spaliła zupełnie.
No i jak myślicie, czy Rydzykowi za te słowa spadnie choćby włos z głowy?
Mi pewnie wypadły by wszystkie tego samego dnia, gdyby to trafiło na łamy "Wprost"

[ Dodano: Nie 08 Lip, 2007 ]
a i trochę z innej beczki:
Przed wyborami Janusz Tomaszewski, były wicepremier w rządzie Jerzego Buzka:
Powiedział że ten sejm może nie dotrwać do końca kadencji.
Tomaszewski to wybitny taktyk polityczny, i ciekawe czy nie będzie miał racji.
Na miejscu Lecha Kaczyńskiego pogonił bym brata...

jasiu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez jasiu » 9 lip 2007, o 07:58

na temat finansów kościoła od dawna szkoda jest gadać. szpital zadłużony, drogi dziurawe a ludzie na tace dają. może jakaś tego typu składka na odbudowanie Pabianic. nie wiem, ale czy księża nie widzą ile ludzi w biedzie żyje. może zamiast kupować nowe szaty (5 z rzędu) za 5 tysięcy ufundowali by 10 dzieciom z biednych rodzin jakieś wakacje. msze można odprawiać w dotychczasowych ciuchach.

keczup

Postprzez keczup » 9 lip 2007, o 09:39

Od dawna ksiadz=zawód a Kościół=przedsiebiorstwo... a że ekonomicznym sensem kazdego przedsiebiorstwa jest zysk to mamy co mamy...

robert
Piaski - witamy w piaskownicy
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez robert » 19 lip 2007, o 12:04

Jeśli chodzi o Kościół...to moim zdaniem każdy powinien w pracy deklarować jakąś kwotę i przy odliczeniach tych wszytskich podatków pracodawca powinien przelac kase na konkretny Kościól...i byłby spokój z tacami...Raz na miesiąc do Kościoła wpływałoby od wiernego parę złotych...oczywiście od tych którzy chcą..

Fakt Kościoły na braki nie narzekają...ale to My im te kasę dajemy..

No może jeden Kościół narzeka...Ale ks. prałat Ryszard co tydzień woła kasy...i na ogłoiszeniach wymienia na co ile kasy mu brakuje...Może też dlatego w Kolbego młodych ludzi już się prawie nie widuje...A ponieważ coraz częściej o polityce też jest mowa więc i dorosłych brakuje...i zostają tylko staruszki...

Pozdrawiam...:D

P.S.
A ojcu dyrektorowi zapewne nic się nie stanie choć za publiczne zniesławienie głowy państwa grozi chyba do 3 lat...Ale cóż...nie wiem...kto się kogo bardziej boi...Rydzyk Lecha, czy Lech Rydzyka...
...

Maciek

Postprzez Maciek » 19 lip 2007, o 12:27

myślę, że Lech Rydzyka... stwierdzono jak najbardziej prawidłowo że to dzięki sekcie radia z Torunia kaczory są tam gdzie są i mają to co mają... ale chyba po raz pierwszy padło to ze strony koalicjanta (LPRu) a nie opozycji
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

Powrót do "Spieprzaj dziadu..."