Wypłata dla lekarzy i nietylko

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
adekpabianice
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Wypłata dla lekarzy i nietylko

Postprzez adekpabianice » 24 lip 2008, o 17:01

Co miesiąc są opóźnienia w wynagrodzeniach dla pracujących wiem bo moja ciocia pracuje w szpitalu i zamiast 10.MM.RR dostaje przeważnie teraz 18-21.MM.RR. I jak można \normalnie w tym naszym szpitalu pracować :-|

Legenda
MM-Miesiąc
RR-Rok

beti101010
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez beti101010 » 19 paź 2008, o 18:56

I znowu tydzień czekania na wypłatę.Podobno konta szpitala zajął komornik.Mam tego dosyć,to się co jakiś czas powtarza. Jak tu żyć.[fade][/fade]
beti

zbyru

Postprzez zbyru » 26 lis 2008, o 23:56

Czy ktoś z gazety może udać się do Pana Prezydenta z zapytaniem czy zorganizuje święta dla pracowników naszego szpitala?? bo niestety po 2 tyg. opóźnieniu na konta pracowników wpłynęło 1/2 wynagrodzenia za miesiąc październik. Dziś mamy 26 listopada i według nieoficjalnych informacji które krążą po ZOZ-ie to były już ostatnie pieniądze do Świąt. Jak za 1/2 pensji wyżyć przez 2 miesiące, utrzymać dom (dokonać wszystkich opłat) i wyprawić Święta!?!?

Wszyscy Ci menadżerowie, dyrektorzy i inna kadra kierownicza nie musi się obawiać że "Święta mogą się w tym roku nie odbyć", bo nawet jak dostali 1/2 swojego wynagrodzenia to i tak to jest jak 6 miesięcznych pensji pielęgniarskich więc ich ten problem nie dotyczy.

Czy wymagamy tak wiele?? Nie chcemy nic za darmo!! Pracujemy i chcemy być za tą pracę opłacani!!
Bogowie sprzyjają śmiałym - OWIDIUSZ

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

Postprzez Xanadu » 27 lis 2008, o 13:43

Jak by mi pracodawca wisiał kasę, to bym nie wysyłał emisariuszy, którzy i tak g**** zwojują, bo brak im odpowiedniej motywacji - czytaj: oni są opłacani regularnie - tylko sam bym poszedł. Widać, że specjalnie wam to jednak nie przeszkadza, skoro jeszcze chce wam się to załatwiać przez pośredników.
Może już czas zastosować się do swojej maksymy?

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 27 lis 2008, o 16:12

To przykre.
Nie wiedziałem, że w szpitalu jest tak źle.
Może jednak te informacje sa przesadzone i pieniądze wpłyną. Dychto i barszcz cały czas twierdza, że zajmowanie wynagrodzeń jest bezprawne. Problem jest chyba z egzekucja prawa w RP. Najwieksze zło dla "zwykłych ludzi" wywodzi sie po raz kolejny od źle przacującego wymiaru sprawiedliwości lub dokładniej egzekwowania prawa.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

zbyru

Postprzez zbyru » 27 lis 2008, o 18:21

dziś wpłynęła druga rata wynagrodzenia za miesiąc październik więc chwilowo temat nieaktualny, ale zobaczymy co będzie dalej!!

[/quote]
Bogowie sprzyjają śmiałym - OWIDIUSZ

beti101010

Postprzez beti101010 » 27 lis 2008, o 20:21

Aż boję się pomyśleć ,że następne wypłaty będą po świętach.
beti

prezes1140

Postprzez prezes1140 » 3 gru 2008, o 18:14

Ciekawe kiedy dyrektorek szpitala unormuje nasz czas pracy bo na razie wychodzimy zawsze dużo później niż powinniśmy. A nad godzinek nie płacą!!!

niezidentyfik

Postprzez niezidentyfik » 10 gru 2008, o 15:37

I to ma być moje miasto???? Nie rozumiem podejścia - i pracowników, i barszcza, i prezydenta i związków. Wszyscy wiedzą, że trzeba kogoś zwolnić, żeby szpital mógł funkcjonować, a nikt tego nie robi.

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 10 gru 2008, o 23:04

No i jednak Barszcz zrobił. Dzisiaj napisali, że kilka osób z administracji zostało zwolnionych.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

eve666
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez eve666 » 11 gru 2008, o 15:02

niezidentyfik napisał(a):I to ma być moje miasto???? Nie rozumiem podejścia - i pracowników, i barszcza, i prezydenta i związków. Wszyscy wiedzą, że trzeba kogoś zwolnić, żeby szpital mógł funkcjonować, a nikt tego nie robi.

Cóż - tak to jest - tak jest wszędzie, bo to po prostu życie jest... życie Pabianic. :>

beti101010

Postprzez beti101010 » 9 sty 2009, o 19:55

Dziś termin wypłat,ale oczywiście konto puste.Słyszałam ,że mogą być dopiero około 20 stycznia.Świetnie,poprostu załamka.
beti

adekpabianice

Postprzez adekpabianice » 9 sty 2009, o 20:18

A szpital zdrowieje :mrgreen:

beti101010

Postprzez beti101010 » 9 sty 2009, o 20:25

A ludzie chudną, a niektórzy nie mają z czego.
beti

strasznik

Postprzez strasznik » 10 sty 2009, o 23:38

beti101010 napisał(a):A ludzie chudną, a niektórzy nie mają z czego.

:mrgreen: wywalą dioksyny i będą zdrowsi :wink:

epa

Postprzez epa » 11 sty 2009, o 16:38

Tą całą służbę zdrowia to trzeba rozwalić i zrobić od nowa.
Czemu nie mówi się ludziom czemu są tak długie kolejki na zabieg pół roku czy dalej?z czego to wynika?
Wynika to z tego że szpital złą gospodarnością sprzedaje sprzęt który dostał od państwa i następnie szpital musi czekać na zgodę od prywatnego przedsiębiorcy na pozwolenie i płacić kasę za wynajęcie tego sprzętu. Tak samo staję się ze sprzętem dostawanym od orkiestry kładzie łape na tym komornik i jest sprzęt ale szpital nie może z niego korzystać.

Kolejna sprawa ważna to niewolnictwo przez lekarzy które już zaczyna być widoczne w naszym kraju.

Lekarze chcą coraz więcej kasy i będą chcieli. Dyrektorzy szpitali nie widząc rozwiązania będą płacić i popadać w długi. Wystarczyłoby aby medycyna tak samo jak adwokaci studia stałyby się prywatne ten sam poziom ale bez żadnych limitów. Na rynku jest konkurencja i powoduje to mniejsze koszty utrzymanie takiego pracownika i większej fachowości.
Ale po co to robić jak lekarze prawnicy to jeden klan.

TV oczywiście milczy bo też ma w tym swój interes.

3 reformy w Polsce jakie są potrzebne od teraz aby żyło się lepiej to :

1. Prywatyzacja szpitali
2. Rozbicie Zusu
3. Kontrola organizacji a nie ze jest zarząd czy rada i to jest kolega kolegi i ręka ręke myje.
Przykład Kropiwnicki w łodzi zrobił kontrole "niezależną" robót drogowych składająca sie z ludzi z jego środowiska czyli kolegów i koleżanek.

beti101010

Postprzez beti101010 » 11 sty 2009, o 19:20

Lekarze nawet jak nie dostaną pensji na czas to i tak do pracy przyjeżdżają brykami. A taki zwyczajny pracownik ma poważny problem z dostaniem się do pracy.Słyszałam ,że co niektórzy pracownicy swiecą oczami w sklepie i biorą na zeszyt.
beti

kpt_nemo

Postprzez kpt_nemo » 13 sty 2009, o 22:59

beti101010 napisał(a):Lekarze nawet jak nie dostaną pensji na czas to i tak do pracy przyjeżdżają brykami. A taki zwyczajny pracownik ma poważny problem z dostaniem się do pracy.Słyszałam ,że co niektórzy pracownicy swiecą oczami w sklepie i biorą na zeszyt.

Czy ktoś bronił Ci iść na medyczny i zostać lekarzem?? Też byś teraz przyjeżdzała bryką do pracy.
Obrazek

epa

Postprzez epa » 14 sty 2009, o 00:54

kpt_nemo napisał(a):
beti101010 napisał(a):Lekarze nawet jak nie dostaną pensji na czas to i tak do pracy przyjeżdżają brykami. A taki zwyczajny pracownik ma poważny problem z dostaniem się do pracy.Słyszałam ,że co niektórzy pracownicy swiecą oczami w sklepie i biorą na zeszyt.

Czy ktoś bronił Ci iść na medyczny i zostać lekarzem?? Też byś teraz przyjeżdzała bryką do pracy.

No właśnie w tym jest problem bo ktoś mi broni.
az mi ciśnienie skoczyło tym tekstem

Zrozum że np. jakiś kierunek medyczny ma 50 miejsc wolnych z czego 200 osób napisze ten sam test czy egzamin tak samo 150 osób odpada 50 osób przechodzi z klanu rodzinnego.Dlaczego jezeli 200 osób chce studiowac medycyne nie może dlaczego tak samo prawnicy 200 a jest miejsc 50 o tych samych punktach i wiedzy z czego po skończeniu zostaje 25 z czego 5 w kraju.Czemu w Polsce liczba lekarzy i prawników przypada jak w azaerbejdzanie? tam jest to spowodowane wiadomo czym. U nas jest to hamowanie rozwoju konkurecyjności. Dlaczego 200 osób jak chce i ma podstawy nie dać im szansy? dlatego bo jest klan i on bedzie w przyszłości narzucał 10 tys. 20 tys. 50 i wiecej pensji za miesiąc za leczenie i zero konsekwencji swych błednych decyzji.
Ale tego nie dowiesz się w TV

sonia

Postprzez sonia » 14 sty 2009, o 11:06

Oj jak Ty sie epa mylisz. Bzdur większych nie słyszałam.
Na studia dostać się to nie problem - najtrudniej jest się na nich utrzymać.
Dodam jeszcze, że istnieje teraz bardzo duży wybór - jeśli nie dostaniesz się na AM w Łodzi możesz startować w innym mieście.Teraz są na prawde olbrzymie możliwości.
Snujesz kolejny spisek? Wiadomo też nie od dzisiaj, że wszystko wychodzi w praniu, albo się do czegoś nadajesz albo nie.
I jeśli miałabym urodzić się znów - to tylko w Polsce i tylko TU.

Następna strona

Powrót do Służba zdrowia