Wypłata dla lekarzy i nietylko

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
ola1986
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez ola1986 » 29 wrz 2009, o 13:51

tak po czasie, ale cały czas się czyta, że pielegniarki nie dostają pensji, że źle są traktowane itd...
Ale, z drugiej strony idąc do szkoły wiedziały jakiego typu jest ta praca.
Odwiedzałam w szpitalu bliska mi osobę, i tak sobie obserwowałam, jak pielęgniarki siedzą sobie w pokoiku, nóżka na nóżkę i kawę popijają (ok, przerwa się należy, ale ja mam w ciągu dnia 20 min przerwy, a jakby nie patrzeć są w pracy) 0 jakiegokolwiek zainteresowania co się dzieje na oddziale ( pacjentka, starsza Pani, wstała na spacer i zasłabła, gdyby nie inna odwiedzająca, pewnie pani by sobie jeszcze troche poleżała na podłodze). Nie wrzucam wszytskich do jednego worka, bo sa pielęgniarki I klasa, ale to co się dzieje i to jak sa traktowani pacjenci woła o postę do nieba. Traktują ludzi z góry, są ordynarne i czasem nawet wulgarne. z łaski wykonują coś za co wołają pensję. Ja ez nie dostaję pesnji na czas, ale nie wychodzę na ulicę manifestować.
Są to obserwację z kilku dni, w różnych porach, więc nie jest to jednorazowy incydent.
A lekarzy to powinno się tak przetrzepać, nie dosyć, że sobie darmową reklame robią swoich prywatnych gabinetów, bez ogródek, prosto z mostu dopominają się łapówek ( stała stawka ok. 500 zł), żeby po 2 dniach powiedzieć, że łóżka nie ma dla pacjenta i radźta sobie sama.

Domyślam się, że jak to zwykle na forach zostanę przekczyna przez broniących pielęgniarki itp, ale sama na własnej skórze przekonałam się, że nie niekóre powinny się cieszyć, że w ogóle pracują
A później mówi się o dziurach w budżecie, proszę bardzo ile nie odprowadzonego podatku

grzeszek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez grzeszek » 29 wrz 2009, o 18:47

Nikt nie będzie cię zakrzykiwał, co ty (ale spróbuj napisać coś niegramatycznie, albo, że jeździsz po torach Zamkową i nie znasz kodeksu ruchu drogowego!).
Bo masz rację, źle pracują. Uważają chyba, że maja małe pensje. Gdzie indziej szef goni więc człowiek jest zmuszony podjąc decyzję: pracować w takich warunkach czy szukać pracy gdzie indziej. A w szpitalu, skoro można się powozić, bo wszyscy na tym samym wózku, to jaka płaca taka praca. Tylko patrzą żeby rodzina przyszła i nakarmiła, oporządziła. Przy chorym czy przy matce z dzieckiem - to samo.

[do eve666: bardzo się starałem, lepiej ? :mrgreen: ]

ola1986

Postprzez ola1986 » 29 wrz 2009, o 21:20

jest mnóstwo zawodów gdzie ludzie są wykorzystywani, ale tylko oni (nauczyciele, górnicy itp) mają możliwość wyjścia i protestowania

eve666

Postprzez eve666 » 30 wrz 2009, o 12:34

grzeszek napisał(a):Nikt nie będzie cię zakrzykiwał, co ty (ale spróbuj napisać coś niegramatycznie, albo, że jeździsz po torach Zamkową i nie znasz kodeksu ruchu drogowego!).
Bo masz rację, źle pracują. Uważają chyba, że maja małe pensje. Gdzie indziej szef goni więc człowiek jest zmuszony podjąc decyzję: pracować w takich warunkach czy szukać pracy gdzie indziej. A w szpitalu, skoro można się powozić, bo wszyscy na tym samym wózku, to jaka płaca taka praca. Tylko patrzą żeby rodzina przyszła i nakarmiła, oporządziła. Przy chorym czy przy matce z dzieckiem - to samo.

[do eve666: bardzo się starałem, lepiej ? :mrgreen: ]

Coraz lepiej Ci idzie - zauważyłam na innych wątkach. Tylko nie osiadaj na laurach :)

Co do pielęgniarek - mam wrażenie że tam wszyscy mają jakieś plecy. Bo przecież jakby im widmo utraty pracy wisiało nad głową to inaczej by pracowały. Nie mamy szpitala jednego na drugim, coby można było sobie żonglować ofertami pracy i przebierać w nich do woli.

ola1986

Postprzez ola1986 » 1 paź 2009, o 13:04

eve666 napisał(a):Nie mamy szpitala jednego na drugim, coby można było sobie żonglować ofertami pracy i przebierać w nich do woli
no właśnie, czy chcesz, czy nie są tylko oni

Poprzednia strona

Powrót do Służba zdrowia