Uważajcie na optyka przy ul.Zamkowej 31 (ZEISS)

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
dorota7501
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez dorota7501 » 3 lis 2010, o 00:34

Witam
Pragnę przestrzec potencjalnych klientów zakładu optycznego znajdującego się przy ul.Zamkowej 31 (ZEISS)
W tym punkcie w ogóle nie stosuje się zasad etyki lekarskiej. Tam liczą się tylko pieniądze. Lekarze tam zatrudnieni nie znają się na swojej pracy. To złodzieje i oszuści !! Siedzą sobie dwie paniusie tzw recepcjonistki ,piją kawkę i zarabiają na nic nierobieniu i oszukiwaniu i naciąganiu ludzi !!!
Stanowczo odradzam skorzystania z usług tej firmy.
Może opowiem swoją przykrą historię.
Pewnego dnia...przeklinam ten dzień...udałam się do zakładu w celu przebadania mojego dziecka. Tegoż dnia w zakładzie dyżur pełnił okulista prawdopodobnie obcokrajowiec. Lekarz zbadał syna, przepisał receptę na szkła. Za wizytę zapłaciłam 30zł. plus 2x75zł za szkła...razem koszt wyniósł 180zł. Jednak po kilku dniach syn zaczął użalać się że nie widzi zbyt dobrze, jednak ja sądziłam że syn potrzebuje trochę czasu żeby przyzwyczaić się do zmiany. Niestety syn nie przyzwyczaił się dlatego po ok 3 tyg udałam się do zakładu w celu złożenia reklamacji. Na miejscu dyżur pełnił inny lekarz który po ponownym przebadaniu syna stwierdził że szkła są za słabe i wypisał receptę na szkła mocniejsze. Niestety lekarz okulista stwierdził że synowi potrzebne będą dwie pary okularów, czyli mają pozostać te które już kupiłam plus należy dokupić kolejne mocniejsze, na zmianę. Oczywiście chcąc nie chcąc posłuchałam lekarza o dokupiłam kolejną parę okularów za 195zl. Niestety syn wciąż nie czuł się dobrze i w nowych okularach dlatego udałam się do innego okulisty (wizyta kosztowała mnie 80zł!!!) który stwierdził że dwie pary okularów to jakaś pomyłka. Nie stosuje się takich praktyk.
Kiedy udałam się do zakładu z prośbą o zwrot pieniędzy za złe niepotrzebne szkła spotkałam się z bardzo niemiłą niespodzianką. Byłam pewna że pieniądze mi się należą. Podsumowując wizyta w tym zakładzie kosztowała mnie 455zł. z czego 275zł. to wyrzucone pieniądze w błoto przez błędnie wystawioną diagnozę. Ja oczekiwałam wyłącznie zwrotu wyłącznie za szkła czyli 150zł. Niestety nie odzyskałam tych pieniędzy. W zakładzie uznano że nie nalezą mi się żadne pieniądze.
Strasznie ubolewam że zostałam tak źle potraktowana...dlatego uważam że powinnam przestrzec przed popełnieniem mojego błędu!!!

Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Maciek » 3 lis 2010, o 22:12

z całym szacunkiem, to pozywa się tego optyka, a nie zakład; on tylko daje pokoik na wynajem
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

michal7187
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez michal7187 » 6 lis 2010, o 16:20

Moim zdaniem należy nie ufać tzw. 1 postowcom.
Chyba nikt się nie będzie specjalnie rejestrował na jakimś forum tylko po to, by się na nim wypłakać.

rhode4321

Postprzez rhode4321 » 7 lis 2010, o 22:05

Witam
Czy kazdy pierwszy post ma byc radosna tworczoscia pelna optymizmu? Kazdy z nas z roznych powodow zagoscil na tym forum. Niekiedy osoba z dorobkiem 100 postow moze mijac sie tu z prawda.
Ja ten post powyzej nie nazwalbym wyplakaniem sie. A moze to byla proba ostrzezenia innych forumowiczow? Tak poprostu, z czystym sumieniem i z dobroci serca. Dlaczego zaraz takie podejrzenia. Po to jest miedzy innymi jest forum aby wzajemnie sobie pomagac i ostrzegac. Zreszta dla niektorych ludzi bezsensowna strata kilkuset zloty moze byc powodem do placzu. I co oni nie maja prawa sie tu wypowiedziec??

Z calym szacunkiem michal7187 ale twoj pierwszy post na tym forum dotyczyl reklamy sklepu ,,Ancom,, Ciekawe czy forumowicze czytajacy twego pierwszego posta przyjeli taka sama zasade jak ty powyzej.

Pozdrawiam i sorki za off-topa
Warto codziennie pić lampkę wina, aby mieć zdrowie ...pić wódkę

dorota7501

Re: Uważajcie na optyka przy ul.Zamkowej 31 (ZEISS)

Postprzez dorota7501 » 8 lis 2010, o 12:49

michal7187 napisał(a):Moim zdaniem należy nie ufać tzw. 1 postowcom.
Chyba nikt się nie będzie specjalnie rejestrował na jakimś forum tylko po to, by się na nim wypłakać.

Wybacz kolego ale ja tu wcale nie mialam zamiaru sie wyplakac...szkoda ze nie nalezysz do ludzi ktorzy doceniaja fakt ze ktos chce zaoszcedzic innym rozczarowania. W moim poscie chcialam podkreslic ze w Pabianicach sa oszusci i zlodzieje. Michal187 jesli mi nie wierzysz to w takim razie polecam wizyte w ZEISS-ie. Sam sie przekonasz jacy oni tam wszyscy sa mili dopoki placisz a jak dochodzi co do czego to wypie....laj. Nie obchodzi ich ze do salonu przychodzi samotna matka po chorobie nowotworowej ,ledwie ciula grosz do grosza ale najwazniejsze jest dla niej to zeby dziecko mialo zdrowe oczy i nie zaluje pieniedzy. Podkreslam ze w salonie ci ludzie byli tego swiadomi a i tak bezczelnie i bez skrupolow wyciagneli kase!!!

dorota7501

Postprzez dorota7501 » 8 lis 2010, o 12:52

rhode4321 napisał(a):Witam
Czy kazdy pierwszy post ma byc radosna tworczoscia pelna optymizmu? Kazdy z nas z roznych powodow zagoscil na tym forum. Niekiedy osoba z dorobkiem 100 postow moze mijac sie tu z prawda.
Ja ten post powyzej nie nazwalbym wyplakaniem sie. A moze to byla proba ostrzezenia innych forumowiczow? Tak poprostu, z czystym sumieniem i z dobroci serca. Dlaczego zaraz takie podejrzenia. Po to jest miedzy innymi jest forum aby wzajemnie sobie pomagac i ostrzegac. Zreszta dla niektorych ludzi bezsensowna strata kilkuset zloty moze byc powodem do placzu. I co oni nie maja prawa sie tu wypowiedziec??

Z calym szacunkiem michal7187 ale twoj pierwszy post na tym forum dotyczyl reklamy sklepu ,,Ancom,, Ciekawe czy forumowicze czytajacy twego pierwszego posta przyjeli taka sama zasade jak ty powyzej.

Pozdrawiam i sorki za off-topa

Dzieki za poparcie. Jestes wielki.
Pozdrawiam goraco

nika

Postprzez nika » 23 lut 2011, o 22:58

Każdy ma swoją rację, lekarz wypisał zła receptę wg której optyk zrobił okulary. Tyle, że szkłą są wpasowane w konkretną oprawkę, Ty Dorota wyrzuciłaś kasę w błoto, oni by wyrzucili te szkła, choć rzeczywiście byłoby miło z ich strony, gdyby koszt tych drugich szkieł wszedł w cenę tych niewłaściwych ale niestety biznes is biznes.

fryzjerka00

Postprzez fryzjerka00 » 24 sty 2012, o 22:14

nika napisał(a):Każdy ma swoją rację, lekarz wypisał zła receptę wg której optyk zrobił okulary. Tyle, że szkłą są wpasowane w konkretną oprawkę, Ty Dorota wyrzuciłaś kasę w błoto, oni by wyrzucili te szkła, choć rzeczywiście byłoby miło z ich strony, gdyby koszt tych drugich szkieł wszedł w cenę tych niewłaściwych ale niestety biznes is biznes.

U niektórych narzekanie, to chyba takie hobby. Najlepiej jak zrobili wszystko za darmo - HALLO :lol:

dorota7501

Postprzez dorota7501 » 29 sty 2012, o 01:24

jesli ktos robi to co umie i dobrze wykonuje swoja prace to oczywiscie sie placi odpowiednia cene. Jesli ktos robi fuszere to...np jesli krawiec skroci spodnie o 5cm a nie o 2cm to chyba oczywiste ze za taka usluge nikt nie zaplaci bo spodnie sa juz do niczego... To samo dotyczy innych uslug np. Fryzjerskich...

Powrót do Służba zdrowia