poród- co potrzebne do szpitala

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
ladymakbeth
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez ladymakbeth » 5 sie 2011, o 08:01

za miesiąc wybieram się do szpitala i proszę o pomoc wszystkie Panie które niedawno rodziły u nas w szpitalu - co powinnam ze sobą zabrać? jakie praktyczne rzeczy się przydadzą? Oprócz oczywiście dokumentów i wyprawki dla dzidziusia

ewenka28

Postprzez ewenka28 » 5 sie 2011, o 23:40

Bez przesady kobieto będziesz tam tylko 3 dni,koszula odpinana jeżeli oczywiście masz zamiar karmić piersią,aha ponieważ nasz szpital jest biedny,podkłady higieniczne możesz sobie kupić w aptece,nie wiem jak teraz,ale ja dobrze że miałam swoje,bo nie było.Powodzenia

Saga

Re: poród- co potrzebne do szpitala

Postprzez Saga » 18 sie 2011, o 00:18

ewenka 3 dni to dużo w obcym miejscu i po takim wysiłku - warto sobie zaplanować co zabrać.
Ja też niedługo rodzę i spakowałam właśnie koszulki na zmianę, ręczniki (ja+dziecko), podstawowe kosmetyki do mycia dla siebie i do pielęgnacji dziecka, klapki pod prysznic (na boso nie stanę), jednorazową bieliznę (majtki) - wygodne i higieniczne,kubek, sztućce, 3 pajacyki i 3 body dla dziecka, becik, pampersy i nawilżone chusteczki, papier toaletowy, wodę mineralną, coś na ząb po porodzie (herbatniki) i oczywiście dokumenty. Trochę tego jest, chociaż to "tylko" 3 dni.

Powrót do Służba zdrowia