Pediatrzy z Pabianic - kogo polecacie?

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
MariuszR
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez MariuszR » 27 gru 2009, o 11:02

Jak w temacie, podzielcie się opiniami na temat pediatrów w Pabianicach, interesuje mnie zarówno do jakiej przychodni warto zapisać dziecko jak również namiary na lekarzy którzy w razie potrzeby mogą z prywatną wizytą przyjechać do domu.

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 28 gru 2009, o 15:13

Tylko Petrykozy, drogi Mariuszu
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

MariuszR

Re: Pediatrzy z Pabianic - kogo polecacie?

Postprzez MariuszR » 8 sty 2010, o 00:29

ja_arek napisał(a):Tylko Petrykozy, drogi Mariuszu

Nie miał bym nic przeciwko, ale niestety już trochę za daleko i nie po drodze:-)

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 8 sty 2010, o 11:35

Wiem, wiem dotarła do mnie ta smutna nowina ;)
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

ladymakbeth
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez ladymakbeth » 12 lut 2010, o 11:03

ja polecam przychodnię Esculap na ul.Grobelnej - w centrum miasta a dostać się do lekarza z chorym dzieckiem można bez problemu jeszcze tego samego dnia - lekarze zazwyczaj przyjmują wszystkie dzieci nawet te wcześniej nie zapisane - ja z córką chodzę do dr Paradowskiej - gorąco polecam - bardzo zaangażowana pani doktor sympatyczna i zawsze uśmiechnięta ( więc córka ja lubi) a do tego bardzo kompetentna - zawsze dokładnie wypytuje o stan dziecka, o to co robiło itp, - dobrze też potrafi wytłumaczyć co podaje dziecku- polecam :lol:

pyzia86

Postprzez pyzia86 » 5 mar 2010, o 15:25

No nie wiem, ja słyszałam ze Esculap to wcale nie jest dobra przychodnia. Jest tam ponoć bałagan, lekarze średnio mili i atmosfera też nienajlepsza. Myślę, ze warto jeszcze poszukać.
Najtańsze wybielanie zębów kraków. Mam piękny usmiech:)

robocik411

Postprzez robocik411 » 17 mar 2010, o 15:13

dr Paradowska była miła ale sie skończyła,arogancka,ostatnio jak przyszłam do niej to zapytała mnie dlaczego do niej przychodze skoro mam deklarację do kogo innego! !bardzo mnie to zdziwiło bo od 2 lat przychodze do niej i nigdy takiej reakcji nie było wręcz przeciwnie WYPALIŁA SIĘ KOBITA BARDZO JA SZANUJE NADAL .ALE DO DZIECI I TAK BYŁA OSCHŁA....i faktycznie robi sie tam bałagan

BabaYaga

Postprzez BabaYaga » 26 mar 2010, o 23:54

Polecam doktor Sanojce - cały czas się uczy, robi kolejne specjalizacje i jest bardzo dobra - przykłada się do swojej pracy. U mojego synka zobaczyła koślawośc kolanka - czego nie widziała poprzednia lekarka dziecka - a to powazna sprawa. Polecam Annę Sanojcę z Wileńskiej .

pigula

Postprzez pigula » 29 kwi 2010, o 23:19

BabaYaga napisał(a):Polecam doktor Sanojce - cały czas się uczy, robi kolejne specjalizacjej.

Ja na temat tej Pani mam zupełnie odmienne zdanie - no ale cóż, może akurat z Lubą mieliśmy pecha, od ponad roku tylko i wyłącznie w tej poradni Pani doktor Kaczmarek - dla nas najlepszy pediatra w mieście! Bardzo dużo osób się do niej przepisuje i bardzo ją chwali. Zawsze 10 razy obejrzy dzieciaka zanim poda jakąkolwiek szczepionkę aby mieć pewność, że szkrab jest zdrowy, starannie dobiera leki!!!

wiki6

Postprzez wiki6 » 12 kwi 2011, o 19:38

polecam doktora Wojciecha Grzegorczyka,wspanialy lekarz,czlowiek !

jareq

Postprzez jareq » 2 wrz 2011, o 10:34

Na pewno nie polecam dr Zofii Wyszyńskiej, przyjmującej w przychodni Pro-Med przy ul. Mariańskiej
Pani doktor nawet NIE od zdrowych dzieci.
Próbuje zrobić dobre wrażenie początkowym dobrym podejściem, ale na pierwszym dobrym wrażeniu się kończy. Ten post ma być przestrogą dla innych rodziców, którym wydaje się, że ich dziecko jest w rękach specjalisty.
Kaszel dziecka diagnozuje jako zapalenie płuc, zleconego zdjęcia RTG nie chce nawet obejrzeć, przepisując od razu antybiotyk, nie wykonując wcześniejszych badań diagnostycznych takich jak mofrologia, CRP, czy wymaz, w których może być potwierdzenie jakiegokolwiek stanu zapalnego. Wmawia braki napięcia mięśniowego dziecku, które po podróży w śnie wyjęte z fotelika nie miało ochoty na akrobacje przed nią.
Przy jednej wizycie jest zdolna do zmiany swojej opinii, czy też decyzji, mówiąc np. przed szczepieniem dziecka, że kwalifikuje się do szczepienia, a biały język nie jest objawem pleśniawek, po czym po 3 minutach stwierdza, że dziecko musi mieć najpierw wyleczony język, bo ma pleśniawki. Na kolejnej wizycie szczepiennej, pleśniawki już nie są przeszkodą!
Pani doktor, a raczej lekarz, nie przeprowadza odpowiedniego wywiadu z rodzicami, a jeśli nawet, to uzyskanych informacji nie bierze pod uwagę, a diagnozę finalizuje stwierdzeniem, że nie może ocenić stanu dziecka przez 10minut wizyty - to po co w ogóle wizyta?
Na ciemieniuchę wypisuje receptę nie informując rodzica o tym, że prócz spektakularnego działania Wasze dziecko dostanie STERYDY!
Nie bierze odpowiedzialności za swoje działania, od wszystkiego umywa ręce i zabezpiecza się podpisami rodziców, a najchętniej wysyła dzieci do szpitala.
Bardzo łatwo jest podważyć kompetencje tej Pani, a gdy już nie ma argumentów wymyśla kolejne stany patologiczne w rozwoju dziecka, które nie mają miejsca! A generalnie chyba sama nie jest pewna swojej wiedzy, wysyłając na konsultacje do innych pediatrów, którzy, co ciekawe, mają odmienną opinię i nie potwierdzają zdania dr Wyszyńskiej.
GORĄCO NIE POLECAM!!!

ewenka28

Postprzez ewenka28 » 2 wrz 2011, o 17:56

Ja polecam dr.Mikołajczyk z przychodni KA-MED

lornetka

Postprzez lornetka » 27 wrz 2011, o 08:11

polecam pania doktor Sanojcę oraz wszystkich pediatrów wymienionych w opiniach, również panią doktor Wyszyńską, opluwaną przez kogoś o nicku jareq. od razu widać ,że czegos nie dostał od tej pani na co liczył. skoro tak dobrze zna wszystkie potrzebne procedury lekarskie i lekarstwa to nie rozumiem po co chodzi do lekarza. pewnie tylko po to aby dostac recepte na wymyslone przez siebie leczenie dziecka.a dr Wyszyńska to pewnie na to nie poszła więc najlepiej opluć ją publicznie.

jareq

Postprzez jareq » 30 wrz 2011, o 01:44

Rzeczywiście, nie dostałem. Nie otrzymałem rzetelnej i fachowej informacji oraz opieki nad chorym dzieckiem. A poza tym, jeśli wielu innych pediatrów niezbyt przychylnie ocenia metody leczenia pani doktor, to chyba jest coś na rzeczy.
jq

regina76

Postprzez regina76 » 5 paź 2011, o 19:38

Ja polecam dr Skowrońską z ul.Grobelnej.
rachu

sebastianmak

Postprzez sebastianmak » 11 paź 2011, o 10:51

Polecam tylko dr Kaczmarek z przychodni na Wileńskiej.
Mam do niej 100% zaufanie co do leczenia moich dzieci.

Powrót do Służba zdrowia