pabianickie centrum medyczne

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
lornetka
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez lornetka » 10 lis 2010, o 12:47

już od dawna obserwuję bardzo niepokojaca sytuacje w naszym pabianickim szpitalu.otóż tolerowane jest palenie papierosów w wejściu do izby przyjęć ( dawne pogotowie).jak to jest mozliwe, aby ludzie wchodzący tedy do szpitala np do izby przyjeć przechodzili przez chmurę dymu pozostawioną przez palaczy.w takiej instytucji jest to ciezkie wykroczenie.
bardzo mnie bulwersuje fakt,że to własnie personel , głównie pielęgniarski uprawia ten proceder. wszędzie szukamy oszczednosci, szpital też.czemu więc płaci np pielegniarce za czas spędzony na paleniu papierosów. policzmy - pani pielegniarka wypala średnio
ok. 12 papierosów , czas palenia to ok 10 min - to nam daje 2 godziny bezczynnosci . zarabiając ok 14 zł na godzine szpital płaci niepotrzebnie ok 28 złotych dla tej pani. a takich osób w szpitalu mamy ok 100 wiec szpital moze zaoszczedzic ok 2800,00 zł dziennie.

Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Owieczka » 10 lis 2010, o 19:42

Ależ taka sama logika dotyczy wszystkich firm- nie tylko szpitala.I nie trwa to tydzień czy dwa, więc skąd to zdziwienie i oburzenie???

wiosbodzio

Postprzez wiosbodzio » 5 lut 2011, o 11:58

Wyliczenie dobre, tylko trzeba kogoś do kontrolowania palaczy.

nika

Postprzez nika » 23 lut 2011, o 22:52

2800 dziennie zaoszczędzone? To ja za taką kasę netto miesięcznie mogę ich kontrolować ..., no tak tylko, że ja też palę, no trudno sobie też odliczę od czasu pracy...

Owieczka

Postprzez Owieczka » 23 lut 2011, o 23:22

To ja też ich mogę kontrolować za taką kasę :D A że też palę, to będziemy sobie to wzajemnie odliczać od czasu pracy :wink:

Powrót do Służba zdrowia