Ka-med

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
wzstudent
Piaski - witamy w piaskownicy

Ka-med

Postprzez wzstudent » 27 maja 2009, o 16:50

Bardzo prosze osoby, ktore sa zapisane w tej przychodni lub posiadaja jakies wiarygodne informacje o napisanie swojej opinii na temat przychodni Ka-Med z ulicy Wyspianskiego 4. Czy warto ja wybrac, jesli tak do ktorego lekarza sie zapisac.

BaFana

Re: Ka-med

Postprzez BaFana » 27 maja 2009, o 17:45

wzstudent napisał(a):Bardzo prosze osoby, ktore sa zapisane w tej przychodni lub posiadaja jakies wiarygodne informacje o napisanie swojej opinii na temat przychodni Ka-Med z ulicy Wyspianskiego 4. Czy warto ja wybrac, jesli tak do ktorego lekarza sie zapisac.

Miło ,czysto i przytulnie.
Wizyty umawiane na konkretną godzinę.
Unikać p.doktor Beaty Trzeciak . Pani ortopeda ze Zduńskiej Woli znająca się na wielu rzeczach, ale na leczeniu raczej słabo.
Pozostałe lekarki OK!
Ja jestem ogólnie zadowolony.

wzstudent

Postprzez wzstudent » 27 maja 2009, o 17:50

Mam jeszcze pytanie o odplatnosc za wizyty. Domyslam sie, ze wizyty u internisty sa bezplatne, a jak wyglada sprawa ze specjalistami?? Czy platne sa badania krwi w laboratorium?

ewa
Moderator
Moderator

Postprzez ewa » 27 maja 2009, o 17:57

Oprócz dr Trzeciak nie polecałabym także dr Wieteski, jeśli jeszcze tam przyjmuje. Jesteśmy zapisani do dr Koprowskiej, jest to wg mnie dobry lekarz. Przepisałam się do tej przychodni kika lat temu, bo nie ma problemu z dostaniem się do lekarza (przy nawałach chorobowych zdarza się poczekać jeden dzień). Miłe panie w rejestracji, wiedzą ze pobieranie krwi albo zastrzyki niejednego bardzo stresują :p

[ Dodano: Sro 27 Maj, 2009 ]
Zapomniałabym... Przedtem przychodnia dorosłych i dzieci była w jednym miejscu, teraz jedna jest na drugim krańcu budynku przy aptece. Ja się cieszę, bo nie ma tłoku w poczekalni, dzieci nie są narażone na kontakt z chorymi osobami dorosłymi (czytaj: fajnie, że jak mam katar i boli mnie głowa, nie muszę wysłuchiwać dziecięcych wrzasków).
Ogry są jak Photoshop, Photoshop ma warstwy i ogry mają warstwy...
Obrazek Obrazek

luca

Postprzez luca » 3 cze 2009, o 12:50

Przychodnia dla dorosłych jest nowa,więc jeśli chodzi o wygląd to jest estetycznie i czysto. Natomiast co do lekarzy, ja jestem zapisany do lek.med. M.Koprowskiej i bardzo sobie ją chwale. Przy każdej wizycie można się pośmiać i pani doktor jest bardzo miła. Jeśli chodzi o zakres merytoryczny także wie co i jak, wiem, gdyż nawet często odwiedzam panią doktor i zawsze przepisuje dobre leki. Dobrym lekarzem jest tam jeszcze lek.med.R.Mikołajczyk(?) byłem u niej ze 2 razy i także wydała mi się konkretna. Co do reszty to nie polecam, lek.med.B.Trzeciak to ortopeda, i dziwi nie bardzo, że przyjmuje wszystkich jak idzie, wiem, wiem lekarz powinien mieć pojęcie o każdej dziedzinie medycyny, ale skoro ma spec.to raczej wokół niej się powinna poruszać i leczyć.

Badania są bezpłatne.
Płatny jest stomatolog, średnio 100zł/plomba, natomiast nie chodzę do tego lekarza, na początku się tylko spytałem co i jak, ale zrezygnowałem.

A i jeszcze jedno, do lekarzy rodzinnych (Koprowska i Mikołajczyk (?)) wcale nie jest aż tak łatwo się zapisać, ja średnio czekam do tyg, zdarza się, że jesienią, zimą nawet dwóch, ale przy nagłych wypadkach dr Koprowska zawsze przyjmie, wiem z doświadczenia.

Pielęgniarki są miłe, ale za jedną nie przepadam, bo co by nie miała zrobić to zawsze stęka i minę zrobi jakbyś nie wiadomo co od niej chciał;/ eh

BaFana

Postprzez BaFana » 6 cze 2009, o 10:35

luca napisał(a): nie polecam, lek.med.B.Trzeciak to ortopeda,

Pani dr.Trzeciak ponadto ma w głębokim poważaniu swoich pacjentów i przychodnię,w której pracuje. Notorycznie spóźnia się do pracy. Wizyty umówione powinna zaczynać o 12, a w pracy zjawia się po 13. Zaczyna oczywiście od parzenia kawki. Ani "be", ani"me", ani pocałujcie mnie w d... Nie wiem kto i z jakiego powodu ją tam jeszcze trzyma.

zean

Ka-med

Postprzez zean » 1 sie 2010, o 10:32

Widzę, że stary temat, ale odświeżam. :)
Dr Trzeciak już tam nie pracuje. Ja jestem zapisana do dr Koprowskiej, ale ostatnio chodzę do dr Kosztowny i nie narzekam. Bardzo sympatyczna, dokładnie wysłucha, o wszystko wypyta...

wiki77

Postprzez wiki77 » 28 lis 2010, o 15:26

też ostatnio byłam u dr Kosztowny i mam podobne odczucia....jeszcze jej sie chce

mama3

Postprzez mama3 » 13 lut 2011, o 18:19

[quote="wzstudent" Czy warto ja wybrac, jesli tak do ktorego lekarza sie zapisac.[/quote]myśle że warto-to mała przytulna przychodnia.Z apteką .Dzieci i dorośli przyjmowani są w innej części.Pani dr Koprowska-jest lekarzem dorosłych-ale dzieci też przyjmuje.Jeździ na wizyty domowe.Za badania się nie płaci.Na miejscu są pobierane przez pielęgniarkę-i wyniki są w ciągu kilku dni.Jedyny mankament to zapisy-ale w nagłych przypadkach też można przyjść-tylko trzeba się pytać lekarza czy przyjmie.

Powrót do Służba zdrowia