Dentysta

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
Elvis
Piaski - witamy w piaskownicy

Dentysta

Postprzez Elvis » 26 maja 2007, o 09:12

Dobry Dentysta , w miare tani ktory daje znieczulenia , mozecie kogos polecic ?
Uwazaj jak tanczysz bo zyciowy parkiet bywa sliski...
// www.fiestaklubpolska.pl //

jasiu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Re: Dentysta

Postprzez jasiu » 26 maja 2007, o 09:53

Elvis napisał(a):Dobry Dentysta , w miare tani ktory daje znieczulenia , mozecie kogos polecic ?

nie polecam pab dentu poszedłem tam z bólem w piątek (wyżynająca się ósemka) a pani Łyżkiewicz czy jakoś tak (strasznie niemiła) powiedziała że w piątek nie moze mi usunąc tego zęba tylko we wtorek, ale w najbliższy wtorek nie miała terminu więc chciała mnie zapisac za 10 dni mówiąc "jak wytrzymał pan przez tydzień to wytrzyma pan 10 dni". Podziękowałem więc, a pani powiedziała że wizyta kosztuje 30 złotych. Jednym słowem dziadostwo. Jeszcze tego samego dnia pojechałem na moniuszki (taki nowy budynek z luksferów) i doktor widząc jakie przechodzę męki zapisał mnie na poniedziałek.

Maciek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Maciek » 26 maja 2007, o 10:47

ja mam dwóch dentystów dr Dłużyńska - w parterach bloków naprzeciwko Gimgówna numer 3. tam gdzie spółdzielnia ma swoje lokale, jacyś radcy prawni itp.
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

ewa
Moderator
Moderator

Postprzez ewa » 26 maja 2007, o 21:11

Ja mam dentystkę w Ka-medzie (w bloku prawie na wprost Ferrum), może nie jakoś bardzo tanio, ale z bólem jakimkolwiek starają się od razu przyjąć... Poza tym uratowała mi ząbka, którego (podobno dobry) pan chirurg szczękowy mi skazał na śmierć. Rozwiercił, krzywo zakleił (nie nadbudowując zupełnie "zjechanego" fragmentu) i zostawił miazgę, aż dostałam zgorzel, bo korzeni nawet nie ruszył...
Ogry są jak Photoshop, Photoshop ma warstwy i ogry mają warstwy...
Obrazek Obrazek

NEO

Postprzez NEO » 6 cze 2007, o 11:39

nie polecam pab dentu

...hahahaha no ja też nie polecam!! Sluchajcie jakie jajca tam sie wyprawiają!!:
Zona poszla na sprawdzenie uzebienia a NIGDY nie miala nic plombowane (wiem, dziwne-ale tak jest) ... no i okazalo sie: ze ma jeden ubytek i pan pyta czy robic,.., ona ze teraz nie bo nie ma tyle kasy ze sobą (zapisala sie na inny termin)
....przyszla do domu i mi to ze zdziwieniem opowiada,.., ja jej na to zeby do innego (dobrego, sprawdzonego dentysty poszla) poszla ... poszla i co sie okazuje - nie ma ubytku!! kazala dokladnie ten wskazany ząb sprawdzic . .ale co .. no NIE MA ...
To nasuwa sie pytanie - co za matacze i sku....y tam pracuja co chcieli mojej zonie dobrego zeba zrobic? Takich to tylko wykastrowac!!.............................

N.

[ Dodano: Sro 06 Cze, 2007 ]
NIE POLECAM PAB DENTU

N.

grzeszek

Postprzez grzeszek » 6 cze 2007, o 12:40

No tak. Idziesz do chirurga a on bada, bada i mówi, że nia ma rady trzeba uciąć.
Idziesz do adwokata, ten słucha, słucha i mówi, że trudna sprawa, będzie się ciagnała latami i kosztowała.
Idziesz do mechanika, ten patrzy, patrzy i mówi, że ooo, panie! cały silnik trzeba wymienić jak pan chcesz, to pan nie wymieniaj, ale na swoją odpowiedzialność
Idziesz do księdza, do sklepu, do nauczyciela, na policję, do urzędu, do apteki, czytasz gazetę i kazdy ściemnia na potęgę
Może troche nie na temat, ale jak tu żyć normalnie?

NEO

Postprzez NEO » 6 cze 2007, o 14:31

Tu .... tu sie jak widać nie da
:513:

Maciek

Postprzez Maciek » 6 cze 2007, o 14:50

o przypomniałem sobie jak ten drugi się nazywał - dr Piotr Piechucki na Orlej w tym budynku na rogu chyba przy Łąkowej
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

abyss

Postprzez abyss » 5 wrz 2007, o 22:51

Ja mam dobrą opinię o Pab Dencie. Usuwali mi tam dwa stałe zęby i jestem niezwykle zadowolona, choć było to kilka lat temu. Może zależy też na kogo się trafi?
Jesteś tym, co potrafisz poczuć, posiadasz tyle, ile umiesz dostrzec
Miej permanentnie rozpostarty umysł i nie zamykaj oczu
Koczuj na smaki, smaki te poczuj

Maciek

Postprzez Maciek » 5 wrz 2007, o 23:22

a ja tym razem polecę Wam wydział stomatologii na UM, na ulicy Pomorskiej. Świetna obsługa, miałem bardzo profesjonalnie wykonany zabieg chirurgiczny. No i przed nim czyszczenie kamienia tak dobrze wykonane jak nigdy dotąd (wreszcie mam pełne przerwy :o )

Edziulka

Postprzez Edziulka » 5 wrz 2007, o 23:25

A ja chodzę do dr Marioli Plewy. Przyjmuje na Brackiej, blok naprzeciwko tego zdrowego sklepu. Jest to jedyna "stomatolożka", u której usiądę na fotelu i nie ucieknę na dźwięk narzędzi, a okrutnie boję się dentystów :552: :-P.

edit:
A co do usuwania ósemek. Ja byłam w szpitalu za skierowaniem (właśnie mojej Pani doktor ;) ) i lekarz usunął mi na miejscu tak bezboleśnie, że nawet nie wiedziałam kiedy.
"Oto jest MIŁOŚĆ.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie."

[ O'Gangaceiro ]

robert

Postprzez robert » 5 wrz 2007, o 23:51

Ja polecam "motylka" na Pułaskiego...Pani stomatolog (nie pamiętam nazwiska) z tego co mi wiadomo...po skończeniu studiów.,..pozostała na uczelni i robi doktorat więc kwalifikacje jak najbardziej ma...Z tym że ona nie jest tam codzinnie...bo jest na uczelni...Chyba we wtorki i w czwartki jest własnie w "motylku"...Miła, sympatyczna...I ze znieczuleniem tez raczej nie ma problemu...

(P.S.
znieczulenie normalne...Bo niektórzy daja znieczulenie w kolano...żeby im z fotela nie spie....)
...

Madzik

PLEWA -przestrzegam! Polecam FORTUNA

Postprzez Madzik » 6 wrz 2007, o 09:28

Edziulka napisał(a):A ja chodzę do dr Marioli Plewy. Przyjmuje na Brackiej, blok naprzeciwko tego zdrowego sklepu. Jest to jedyna "stomatolożka", u której usiądę na fotelu i nie ucieknę na dźwięk narzędzi, a okrutnie boję się dentystów :552: :-P.

Tak potwierdzam PLEWA jest bardzo delikatna tak delikatna ze dobrze zeba nie wyczysci i po paru latach plaby wylatuja, zeby pekaja albo trzeba otiwerac bolacego zeba.
Dodatkowo z nia ja i moj brat mielismy podobne historie do tej poisanej z pab dentu - tez roziwerca zdrowe zeby. Mi chciala pare lat temu leczyc 8ke -umiowialm sie na wizyte ale nei mialam kasy i jzu nie poszlam ... trafilam do kogos innego po 2 latach i okazalo sie ze mam wszystkie zeby zdrowe! Dodatkowo kazala mi plewa wymieniac stare algamowe plaby ze niby nieszczelne - a algamaty mam do dzis a minelo ze 4 albo wiecej lat a jej plaby jzu wszystkie wymienilam ODRADZAM I TOBIE EDZIULKA radze sprawdzic jej typy do zrobienia!

Ja za to polecę pania u ktorej wierokrotnie siadalam na fotelu i kazala mi isc do domu bo nie ma nic do robienia a drobne zmiany gratis traktowala jakimis smierdzacymi srodkami - po ktorych sie cofaly. Robi dobrze, tanio i wykonuje wszystkie uslugi nazywa sie Kamila Fortuna z ul. Łaskiej (pierwszy wiezowiec) 504.37.35.15 I co dla mniejest bardzo wazne szanuje czas klientow Na tyle lat co do niej chodze tylko raz czekalam 10 min. Nawet w niedziele czy w swieta dla swojego klienta otworzy zaklad i ulzy w bólu

Madzik

Postprzez Madzik » 6 wrz 2007, o 09:30

A i jeszcze jedno - Fortuna uratowala zeba mojemu mezowi ktorego 2ch lekarzy skazalo na wyrwanie - troche to trwalo ale zab jest i ma sie dobrze! Najprosciej wyrwac, zatruc...

Edziulka

Postprzez Edziulka » 6 wrz 2007, o 09:58

No wiesz co, Madzik. Ja chodzę do Plewowej od kilku lat i nie narzekam. Zaczęłam do Niej chodzić jak była moją sąsiadką i nadal ją sobie chwalę. Nie boli przy wierceniu (a jak boli, to robi krótką przerwę), jest stosunkowo tania (40-50 zł za zęba), no i mnie także uratowała zęba w pewnym sensie - bo zamiast zakładać ohydną koronkę, światłem zrobiła ząb (brzmi to dziwnie, ale nie wiem jak to się fachowo nazywa, bo się nie znam :razz:).
"Oto jest MIŁOŚĆ.

[ O'Gangaceiro ]

Maciek

Postprzez Maciek » 6 wrz 2007, o 14:12

a Plewa to nie miała kiedyś gabinetu w bloku przy Partyzanckiej ? (taki pojedynczy budnek, mniej więcej na przeciwko autokomisu)

Edziulka

Postprzez Edziulka » 6 wrz 2007, o 20:28

No miała właśnie :grin: i była wtedy moją sąsiadką :smile:.
"Oto jest MIŁOŚĆ.

[ O'Gangaceiro ]

Maciek

Postprzez Maciek » 6 wrz 2007, o 23:38

no właśnie jakoś nie miałem pewności czy dobrze kojarzę to nazwisko ;) to była chyba moja pierwsza dentystka ale nie wspominam jej najlepiej bo bolało :P no i długie kolejki wspominam w tej ciasnej poczekalni, tfu.. przedopokoju :)

abyss

Postprzez abyss » 28 wrz 2007, o 11:54

Polecam dr Grażynę Pawlik mającą swój zakład na Poniatowskiego. Nie wiem, jak sytuacja wygląda teraz, ale jeszcze kilka lat temu była jedynym w Pabianicach stomatologiem-ortodontą specjalizującym się w aparatach stałych. Korzystam z jej usług już chyba 15 lat i jestem bardzo zadowolona. Ponieważ gabinet ma w miejscu swojego zamieszkania można na niej polegać także poza wyznaczonymi godzinami pracy, w tzw. nagłych przypadkach.
Jesteś tym, co potrafisz poczuć, posiadasz tyle, ile umiesz dostrzec
Miej permanentnie rozpostarty umysł i nie zamykaj oczu
Koczuj na smaki, smaki te poczuj

mysza

Postprzez mysza » 4 paź 2007, o 16:51

Ja od dzieciństwa chodzę do dr Plewy i naprawdę jestem zadowolona. 10 lat temu musiała mi wyrwać 2 zęby stałe i 7 lat temu kolejne 2, bo rosły za szerokie i się nie mieściły a jako dziecko bardzo się bałam chodzenia do dentysty, ale dzięki niej wręcz to polubiłam.

Do dr Pawlik chodziłam w sumie 4 lata (najpierw z aparatem ortodontycznym wkładanym a potem ze stałym). Ząbki mam teraz ładne, ale niestety nie wszystko wyszło tak jakie były założenia no i w ciągu 2 lat jak chodziłam ze stałym aparatem to ceny wizyty wzrosły dwukrotnie. Ale generalnie była naprawdę bardzo miła (jak za 100zł za niecałą godzinkę 5 lat temu to wcale nie dziwne że miła ;) )

Następna strona

Powrót do Służba zdrowia