Apteki

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
Doris
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Doris » 20 kwi 2008, o 17:47

Ciekawi mnie czemu apteka, która miała być dziś otwarta w biedronce na Grota Roweckiego była zamknięta, czyżby błąd w tym spisie?
Czy apteka się nie przejmuje narzuconym dyżurem (byłam o 14 pod apteką)

77Madzik

Postprzez 77Madzik » 23 kwi 2008, o 09:02

Polecam jeszcze apteke w SDH - maja ciagle promocje na leki i to takie konkretne promocje. Np paracetamol 6 tabl. kosztuje 0,99 a w innych aptekach czy te zmarketach koszt ok 3,50. Ponoc bardzo tanie tam są tez mleka specjalistyczne dla niemowląt typu nutramigen (chyba 7,40 za puszke).
Co do apteki na zielonej gorce to faktycznie trzeba mieć ogromna cierpliwosc by dotrzeć do okienka - tam jest kolejka o kazdej godiznie kazdego dnia -czynna jest od 8 a jak tam jade przed 8 to jzu stoja na dworze ludzie. ALe opłaca sie poczkeać szczególnei na leki antybaby :mrgreen:
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

Martuchap_ce

Postprzez Martuchap_ce » 2 wrz 2008, o 23:44

Ale żeby Cie podbudować to w temacie... mi polecano bardzo aptekę na Zielonej Górce, koło postoju taxi jako bardzo korzystną cenowo.
ostatnio znajoma aptekarka mówiła, że tam mają jakieś leki 2 gatunku czy coś ale nie wiem, czy to prawda. Faktem ejst jednak, że kolejki są tam masakryczne, Na szczęscie w mojej okolicy są 2 apteki, gdzie nie muszę stać w kolejkach :)
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Owieczka » 23 lis 2008, o 17:09

Ale różnice cenowe w aptekach są masakryczne! W jednej rzecz kosztuje 120 PLN,a w drugiej 41.Pozostawiam bez komentarza...

mohandrys

Apteki

Postprzez mohandrys » 4 lut 2011, o 14:05

Ja chociaż na stałe mieszkam w pabianicach to pracuję w pobliskiej łodzi i to właśnie tam zaopatruję się w leki, bo jak na mój gust jest zwyczajnie taniej. Najczęściej kupuję leki nazwijmy to ogólnego użytku czyli przeciwbólowe, na przeziębienie, grypę etc. i już tylko w tym przypadku można zauważyć kilku czy nawet kilkunastoprocentową różnicę na korzyść łodzi. Wydaje mi się, że w łodzi więcej jest tych aptek a przez to konkurencja silniejsza i ceny siłą rzeczy muszą iść w dół. Z konkretów: ja najczęściej zaopatruję się w aptece za grosze w manufakturze, bo raz że mam blisko z pracy a dwa ceny są całkiem niezłe. Żeby nie być gołosłownym, w azg płacę za afrin ( na katar, sprej do nosa ) niecałe 14 zł

dlaczego

Apteki

Postprzez dlaczego » 6 lut 2011, o 16:53

na "zielonej górce" leki sa tanie, ale tlyko na recptę
te bez recepty podobno najtańsze na grobelnej przy eskulapie

borkmal

Re: Apteki

Postprzez borkmal » 15 mar 2011, o 19:42

Ja podobnie jak kolega mohandrys kupuję leki w łodzi. Wydaje mi się, że jest taniej niż w pabianiach a poza tym wygodniej jest mi podskoczyć od razu po pracy do jakiejś łódzkiej apteki. Tak się składa, że najczęściej wpadam właśnie do manufaktury do tej apteki za grosze ( przy okazji robię zakupy spożywcze w markecie ). Wydaje mi się, że to niedroga apteka, przynajmniej ze stacjonarnych. Asortyment też jest ok, prawie zawsze udaje mi się kupić to co chcę

grzeszek

Postprzez grzeszek » 16 mar 2011, o 16:57

A kierowniczka tej apteki to moja ciocia i ma prowizję od obrotu, i robi pyszne konfitury i ja też, i ja też.

wiosbodzio

Postprzez wiosbodzio » 8 maja 2011, o 22:16

Wydaję sporo miesięcznie na leki. Uważam, że przed wykupem leków trzeba po prostu potelefonować, bo różnice cen są niekiedy zaskakujące. Biorę też pod uwagę aptekę internetową Dbam o zdrowie.

grazyna

Postprzez grazyna » 13 paź 2011, o 08:24

A czemu nie apteka internetowa?
Przecież ceny w nich są znacznie niższe!

Poprzednia strona

Powrót do Służba zdrowia