A co z Pabian Medem??

Co sądzicie o pabianickiej słuzbie zdrowia, gabinetach prywatnych i lekarzach...
Lupus83
lewityn - wypływasz na szerokie wody

A co z Pabian Medem??

Postprzez Lupus83 » 7 paź 2008, o 17:55

Podobno mają likwidowac. Znacie jakieś szczegóły?

Rufusz
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Rufusz » 7 paź 2008, o 22:27

o ile mnie dobrze wiadomo to nie, mam dość rzetelne źródło :) do końca roku ma być na pewno.
Gdyby Bóg tolerował napęd na przód to człowiek chodziłby na rękach :)

pusia_20

Postprzez pusia_20 » 9 paź 2008, o 09:57

I dobrze ja już dawno się przeniosłam i to nie daleko teraz umawiam się na godzinkę miła obsługa i lekarze super jak byłam w Pabian medzie musiałam się kilka miesięcy prosić o skierowanie do neurologa, które dostałam dopiero od nowego lekarza, który na dzień dobry kazał mi zrobić komplet badań a nie jak moja była doktórka cytuję " nie wiem, co pani jest jak stany omdlenia nie przejdą niech pani przyjdzie za pól roku" super już nie mówiąc, że często się zdarzało, że moja karta trafiała, do kogo popadnie i czekając w jednej kolejce 2 godziny okazywało się ze lekarz nie ma mojej karty, bo pielęgniarka zaniosła do kogoś innego i znowu musiałam czekać 2 godzinki w następnej kolejce, więc uznałam basta i teraz jestem bardzo zadowolona nic nie płacę i czekam w kolejce 5 min, bo przede mną jest jedna osoba, jeśli w ogóle ktoś jest, już nie mówiąc o paniach w tak zwanych okienkach Pabian medzie jak by czas się zatrzymał panie uważają, że pacjent to zło konieczne. Jak to jest, że kilka set metrów dalej jest przychodnia prywatna gdzie ludzie leczą się za darmo i jest miła atmosfera nie ma bałaganu i wszystko można załatwić, odpowiedz jest prosta zarządzanie i to nie jedyna taka przychodnia w Pabianicach, Wystarczy popatrzeć i pomyśleć tu chodzi jedynie o to ze oni się boją, bo w państwówce mogą wszystko a prywatne przychodnie kontrolują swoich pracowników tu nie ma, że pani doktor spóźnia się godzinę, bo taki ma kaprys,albo musi porozmawiać sobie z koleżanką gdzie w tym czasie cały korytarz zawalony jest jej pacjentami i te teksty pielęgniarek w telewizji oburzonych, że nikt z nimi nie rozmawiał a kim ona jest prezesem jakimś, od kiedy to rozmawia się z pracownikami o takich rzeczach już widzę mojego byłego prezesa, który zaprasza mnie do biura i mówi wie pani, co zastanawiam się czy nie sprzedać mojej firmy pewnej spółce zagranicznej? Co pani na to? Jaka paranoja!!! Zachowują się jak by były pępkiem świata
Lusia

Rufusz

Postprzez Rufusz » 9 paź 2008, o 12:25

ale bulwersacja :D dopytałem sie troszke w moim źródle i z początkiem nowego roku ma nastać koniec Pabian-Medu :)
Gdyby Bóg tolerował napęd na przód to człowiek chodziłby na rękach :)

Mateusz

Postprzez Mateusz » 17 paź 2008, o 20:54

jesli zlikwiduja Pabian-Med to gdzie będzie dermatolog????? Mam nadzieje ze nie w Łodzi :roll: :roll:
Pabianicki Teatr Ognia Na Co-Dzień.

Frant

Postprzez Frant » 27 paź 2008, o 13:25

Dermatolog przyjmuje bez skierowania, więc można pojechać do dowolnego miasta, np. do Łasku, czy Konstantynowa Łódzkiego, a jak choroba wstydliwa, to nawet do Warszawy, żeby nikt nas nie rozpoznał ;-)
Można też skorzystać z leczenia prywatnego w Pabianicach.
Jeśli niepubliczny zakład opieki zdrowotnej podpisze umowę z Narodowym Funduszem Zdrowia, to może świadczyć usługi bezpłatnie (za wizytę pacjenta u dermatologa zapłaci NFZ).

Bialy

Postprzez Bialy » 28 lis 2008, o 09:26

Pabian Medu nie zamkną napewno przez pierwsze 3 miesiące 2009 a pózniej to się okaze jak dyrektor wynegocjował z urzędem, chodziła plotka ze nasze starostwo chce odkupic Pabian Med od urzedu marszałokwskiego.
Biały

aru1

Postprzez aru1 » 11 mar 2009, o 13:26

co do pabian-medu, to jeśli dyrektor nadal będzie w taki sposób zarządzał tym zoz-em to upadnie bez względu na to jakie sa plany urzedu marszałkowskiego, czy starostwa. wiem od znajomych, ze to jest chory psychicznie człowiek, który stosuje mobbing wobec pracowników. czesc z nich juz leczy sie psychiatrycznie, kilkoro siedzi na zwolnieniach, bo z tym człowiekiem nie da sie pracowac. jeszcze trochę i administracji tam nie bedzie bo nikt nie bedzie chciał z nim pracowac. swoja droga, zeby ktos taki byl lekarzem i w dodatku pediatra ... to sie w głowie nie miesci. ale tak to jest jak sie osobiste niepowodzenia zyciowe przenosi na pracownikow. chociaz zastanawiam sie, czy pan dyrektor to wszystko sobie dobrze przemyslał, bo jesli ktos poda go do sadu za terror psychiczny, ktory stosuje to gosciu jest ugotowany. tak sobie myślę, ze to niezły temat dla dziennikarzy...

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 11 mar 2009, o 16:02

aru1 napisał(a):to jest chory psychicznie człowiek, który stosuje mobbing wobec pracowników.

uważaj aru1 bo wypowiadasz się o konkretnej publicznej osobie i stawiasz jej zarzuty. Pamiętaj, że wbrew pozorom nie jesteś anonimowa a nieopatrzne słowa mogą kogoś skrzywdzić lub skończyć się kłopotami sądowymi ale dla Ciebie.
Potraktuj to jako dobrą radę i prośbę o wstrzemięźliwość w formułowaniu takich zdecydowanych opinii.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Bialy

Postprzez Bialy » 11 mar 2009, o 21:10

aru 1 mi nic na ten temat nie wiadomo, nigdy o mobbingu nie slyszałem
Biały

Powrót do Służba zdrowia