W jakiej sieci macie telefon komórkowy?

W jakiej sieci macie telefon komórkowy

Plus Gsm
6
22%
Era
7
26%
Orange
13
48%
Play
1
4%
Mbank
0
Brak głosów
Heayh
0
Brak głosów

Liczba głosów : 27

Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

W jakiej sieci macie telefon komórkowy?

Postprzez Bosman » 6 maja 2007, o 20:57

Ja mam 9 rok w plus gsm, ale teraz wypowiadam umowę i przejdę prawdopodobnie do mbank (MVNO) jest to dość dobra oferta 45 groszy do wszystkich i dodatkowo minuty za płacenie kartą.
Ps: Co myślicie o play?
Według mnie oferta nawet, nawet choć są minusy i to spore.
Play abonament-brak przechodzących minut.
Play karta- środki nie wykorztsane przepadają nawet jeśli mamy aktywne konto!
Przykład mamy zasilone konto 50 zł na 3 miesiące czyli 90 dni w 89 dniu mamy na koncie jeszcze 15 zł, ale zasilaniu znów 50 zł dostajemy 20 zł bonusu więc mamy razem 85 ale!!! te 15 zł. musimy wykorzystać przez jeden dzień bo przepadnie.
Natomiast bonus w przeciągu miesiąca.
W przypadku Samych Swoich zaznacz Plus.

Maciek

Postprzez Maciek » 7 maja 2007, o 12:44

ja mam w Orżnąć od 6ciu lat (5 lat jeden numer) i mocno myślę o PLAY i dla mnie brak przechodzących minut nie jest problemem, aczkolwiek dzisiaj kolejny krok zrobiła Era
Promocja „Jedyna taka oferta" w sieci Era z pakietami 120 minut (do wszystkich sieci) lub 300 minut (do sieci Era lub do sieci stacjonarnych) w cenie 45 zł.!

napisałem Orżnąć celowo, bo za czasów IDEI ta sieć miała najfajniejsze, proste plany taryfowe, dla każdego a teraz zrobiło się jedno wielkie G. z wciskaniem pakietów "w ramach sieci" (vide ostatnia "zajebista" promocja że niby 90 minut za 35 zł no tak ale już nie mówią że tylko w Orange i na stacjonarki); wkurza mnie ta sieć... nawet konsultantka z którą rozmawiałem nie wiedziała co mi zaproponować żeby było konkurencyjnie (staż w sieci to jedna wielka ściema przy przedłużaniu umów! :mad: )

Bosman w sprawie tego przykładu to nie masz racji - bo jest jeszcze gorzej :P o ile dobrze zrozumiałem regulamin:
W przypadku niewykorzystania Pakietu Złotówek przed upływem terminu ważności połączeń wychodzących (czyli w tym wypadku te 90 dni), niewykorzystana wartość Pakietu Złotówek zostaje anulowana i nie może być wykorzystana po kolejnym Doładowaniu konta.
czyli owe 15 zł wg. tego zupełnie przepada :P ale swoją drogą to sieć ta moim zdaniem nie jest dla emerytów którzy codziennie będą sprawdzać ile im na koncie zostało :-P tylko dla tych którzy aktywnie korzystają z telefonu
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

grzeszek

Postprzez grzeszek » 7 maja 2007, o 14:00

Ja w TamTam. Tanio i ekologicznie

Bosman

Postprzez Bosman » 7 maja 2007, o 17:41

No era ma dobre oferty, ale co z zasięgiem?
Słyszałem że nie inwestują w BTS -y ostatnio i coraz słabszy ich ten zasięg.

Maciek napisał(a):e swoją drogą to sieć ta moim zdaniem nie jest dla emerytów którzy codziennie będą sprawdzać ile im na koncie zostało :-P tylko dla tych którzy aktywnie korzystają z telefonu

Tak, ale ja dzwonie różnie i nie patrze czy numer jest w plusie czy w erze nie obchodzą mnie pakiety itp. a patrząc po bilingach jednego miesiąca wykonałem 190 minut, a następnego tylko 53 minuty, stąd też przechodzenie minut jest dla mnie ważne.
Kiedyś już miałem z plusa zrezygnować na rzecz Idei, bo tam było dożywotnie przechodzenie minut, ale pojawił się Orange i wszytsko znikło.

Maciek

Postprzez Maciek » 7 maja 2007, o 19:15

wtedy inwestujesz w abonament ale dla użytkującego nawet te 53 minuty to i tak do PLAYa się nie nadajesz :P
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

Bosman

Postprzez Bosman » 9 maja 2007, o 09:46

Dziś plus zaprezentował nowe taryfy ale wszytsko co w miarę atrakcyjne to w ramach sieci, niczym praktyki Orange.
Gdyby jednak to przechodzenie minut to play już bym wybrał, a tak chyba wezmę era 80 minut za 40 zł.
Ale pomyślę jeszcze o taryfach biznesowych może i Play cos wprowadzi, mam jeszcze dwa miesiące :wink:

[ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 ]
a nawet jest lepiej w erze bo nie doczytałem dokładnie są nowe taryfy i za 45 zł jest 120 minut do wszystkich to chyba najlepsza oferta na rynku, w plusie za podobną sumę jest mniej niż połowa minut.

Maciek

Postprzez Maciek » 10 maja 2007, o 00:52

Bosman napisał(a):[ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 ]
a nawet jest lepiej w erze bo nie doczytałem dokładnie są nowe taryfy i za 45 zł jest 120 minut do wszystkich to chyba najlepsza oferta na rynku, w plusie za podobną sumę jest mniej niż połowa minut.

Bosman, Ty czytasz inne posty w tym wątku czy tylko swoje ? :-P przecież już o tym wspomniałem ;) 7 maja :P

Bosman

Postprzez Bosman » 10 maja 2007, o 08:26

Maciek napisał(a):Bosman, Ty czytasz inne posty w tym wątku czy tylko swoje ? :-P przecież już o tym wspomniałem ;) 7 maja :P

Przeczytałem, i zapomniałem, i znów sobie później przypomniałem
Ostatnio nie mam czasu na myślenie itd. ;)

Giuseppe Meazza
Piaski - witamy w piaskownicy
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez Giuseppe Meazza » 11 maja 2007, o 15:23

Ja mam w Orange dla firm. Podczas podpisywania umowy żadna inna sieć nie dawała mi lepszej oferty.

Bosman

Postprzez Bosman » 13 maja 2007, o 17:24

Jeszcze czekam, i tak mam jeszcze narzuconą umowę, a zawsze dostawałem trzy miesiące wcześniej telefon, niż na umowie było napisane, ale PWA plusa to obecnie kompletna porażka, myślę że teraz póki co żadnych radykalnych zmian nie będzie, a lada moment wakacje więc jakieś ciekawe promocje to wrzesień, ale na dzień dzisiejszy wybrał bym tą erę 45 zł za 120 minut.

specjalized
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez specjalized » 15 maja 2007, o 20:16

Mbank :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I'd like to love you but my heart is a sore
I am, I am, I am so yours
Obrazek

BOLO

Postprzez BOLO » 2 sie 2007, o 09:18

jaaaaaaa to zacofany jestem MBANK?

ja od 4 lat w ERA GSM i zadowolony jestem....

dzwonię dużo... iszę jescze więcej ... choć nie mam do kogo :lol:

byłem w Idei ale nie zadowalała mnie zbytnio ich oferta......

myślę nad PLUS dla firm....
ioo było was poznac ale albo jestem zbyt głupi aby was zrozumieć albo zbyt mądry aby was cokolwiek nauczyć

Maciek

Postprzez Maciek » 2 sie 2007, o 10:34

no mBank już od chyba prawie roku jest ;) opłacalny dla tych co mają tam konta i z nich doładowują (niby mam ale jakoś nie miałem do nich przekonania). Za tydzień przechodzę z zachowaniem numeru do PLAY (opcja prepaid) - po 4 świetnych latach w IDEI i 2 [tfu!] latach w ORANGE.

Bosman

Postprzez Bosman » 2 sie 2007, o 17:56

Ja przedłużyłem w plusie dostałem jakiś badziewny fon za 1 zł. darmowy numer bez żadnej opłaty miesięcznej, podwojony pakiet minut.
Telefon nie ma aparatu, nie ma nic, ale mi nie jest potrzebny do zdjęć, muzyki itp, mam go już trzy tygodnie, a licznik rozmów ponad 10 godzin (min. darmowy numer)

Maciek

uwaga na p*!@&*! orange...

Postprzez Maciek » 8 sie 2007, o 22:17

Chciałbym ostrzec wszystkich przed usługą przenoszenia numeru między operatorami...ja niestety nie mam aktualnie pozytywnych doświadczeń z tym związanych.
W moim wypadku chodzi o migrację z Orange do Play.
Historia przedstawia się tak:
abonament w Orange opłacany z usługi "polecenie zapłaty", w rachunkiem lipcowym przychodzi dodatkowa kwota 61 zł za przeniesienie numeru; wszystko się zgadza; przelew wychodzi automatycznie, potem widzę że cała kwota dotarła i została zaksięgowana (25 lipca); przychodzi 1 sierpień: dostaję smsa że nie mogę przenieść numeru z powodu niespełnienia warunków finansowych(!); dzwonię i wyjaśniam, że opłacony rachunek kilka dni temu co zostaje potwierdzone przez konsultantkę a sam jestem uspokajany że to musiała być pomyłka bo u nich wszystko jest ok! no to skoro ok, to czekam grzecznie na dzień sądny.. czyli dzisiaj... po północy Orange odłącza mnie od sieci... rano jednak nadal nie mam aktywacji już w PLAY.. dzwonię więc do PLAY i pytam się kiedy mnie podłączą a tam mają w systemie że Orange przekazał im informację że nie spełniłem wobec nich wszystkich warunków i PLAY musi czekać aż Orange łaskawie wyśle do nich prawidłową informację/zlecenie; no to a piać z powrotem dzwonię do Orange, tym razem już w mniej przyjemnym tonie... wreszcie rozmowa kończy się z tym, że konsultant (tym razem już nie jestem skłonny mu wierzyć) że po kontakcie z działem przenoszenia numeru prawidłowa informacja została nadana do sieci PLAY... podobno to idzie drogą elektroniczną, ale po 12h jest nieaktywny... zastanawiam się za co ja płaciłem te 61 zł za przeniesienie numeru i trochę szkoda że operator z którego w sumie byłem zadowolony jeśli chodzi o jakość usług i obsługi (i do czasów istnienia IDEI - również i cen) zraził mnie do siebie takim zachowaniem i niekompetencją (sądzę że celową by ludzi zniechęcić) do tego by przedłużać z nimi umowę na drugim rachunku....

Bosman

Postprzez Bosman » 8 sie 2007, o 22:32

Z tym przenoszeniem numerów to jest kwadratura koła.
Znane są przypadki, gdzie ludzie po 3 miesiące się prosili by ich przenieśli.
Operatorzy bardzo są niechętni do tego.
Ale i są "ludzie w czepku urodzeni", którzy w 24 godziny (prepaid) przenieśli swój numer z jednej sieci do drugiej.
Póki co przenośność numerów w Polsce to zjawisko marginalne.
Przez pierwszy rok skorzystało z tego zaledwie 25 tysięcy osób, powoli się to zmienia, bo do samego play-a w pierwszy miesiąc istnienia sieci 3.7 osób skorzystało z tego .
Bynajmniej ja i tak już nie patrzę na numer, na który dzwonię można się już w numeracji pogubić całkowicie. Numery typu 781, 760 itp.

grzeszek

Re: uwaga na p*!@&*! orange...

Postprzez grzeszek » 9 sie 2007, o 11:38

Maciek napisał(a): i trochę szkoda że operator z którego w sumie byłem zadowolony jeśli chodzi o jakość usług i obsługi (i do czasów istnienia IDEI - również i cen) zraził mnie do siebie takim zachowaniem i niekompetencją (sądzę że celową by ludzi zniechęcić) do tego by przedłużać z nimi umowę na drugim rachunku....

Ludzi to ty własnie zniechęciłes ta opowieścią. Nie dość że zapłaciłeś 61 zł, to jeszcze świadczysz uslugę operatorowi. To jest dopiero sztuka.

Maciek

Postprzez Maciek » 9 sie 2007, o 14:02

przepraszam, ale nie rozumiem, jaką usługę niby świadczę operatorowi a jeśli Cię zniechęciłem do Orange to się cieszę :roll:

grzeszek

Postprzez grzeszek » 9 sie 2007, o 20:52

Chodziło mi o to, że operatorzy mocno śledzą migracje. I oczywiście robia wszystko aby klienci od nich nie uciekali. A w twoim przypadku dostali 61 zł i jeszcze za darmo zniechęcasz do uciekania od nich z własnym numerem, bo to uciązliwe.
Do Orange mnie nie zniechęciłeś. Wszystko jeden pies. Obserwują sie nawzajem i taryfy podobne są i nie sądzę aby przechodzenie miało jakis sens. Chyba żeby mieć tego samego operatora co ktos bliski z kim sie często rozmawia, bo zwykle sa w ramach firmy darmowe rozmowy z wybranymi numerami. Ale to jedyny przypadek.

Lepsze traktowanie klientów zaczyna sie pewnie gdzies od rachunkow po pare tysięcy zl miesięcznie. A jak ktos płaci 50 zł na miesiac, to Plus czy srus co za róznica.

Bosman

Postprzez Bosman » 9 sie 2007, o 20:57

grzeszek napisał(a):Lepsze traktowanie klientów zaczyna sie pewnie gdzies od rachunkow po pare tysięcy zl miesięcznie. A jak ktos płaci 50 zł na miesiac, to Plus czy srus co za róznica.

Sęk w tym że gdyby nie koszy obniżające połaczenia to 50 zł by się zamieniło szybko w 500 zł
Ja kiedyś miałem za 75 zł miesięcznie z całym plusem, usługę "Plus Nieskończoność" mogłem 24 h rozmawiać ze wszytskimi w plusie.
ale nie po to miałem by dzwonić od tak sobie, tylko obniżało mi to koszty rozmów, w bagatelny sposób.

Następna strona

Powrót do Różności