W jakiej sieci macie telefon komórkowy?

W jakiej sieci macie telefon komórkowy

Plus Gsm
6
22%
Era
7
26%
Orange
13
48%
Play
1
4%
Mbank
0
Brak głosów
Heayh
0
Brak głosów

Liczba głosów : 27

grzeszek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez grzeszek » 9 sie 2007, o 21:19

Bosman napisał(a):
grzeszek napisał(a):Lepsze traktowanie klientów zaczyna sie pewnie gdzies od rachunkow po pare tysięcy zl miesięcznie. A jak ktos płaci 50 zł na miesiac, to Plus czy srus co za róznica.

Sęk w tym że gdyby nie koszy obniżające połaczenia to 50 zł by się zamieniło szybko w 500 zł
Ja kiedyś miałem za 75 zł miesięcznie z całym plusem, usługę "Plus Nieskończoność" mogłem 24 h rozmawiać ze wszytskimi w plusie.
ale nie po to miałem by dzwonić od tak sobie, tylko obniżało mi to koszty rozmów, w bagatelny sposób.

Wybacz Bosman, ale nie podyskutuję z tobą, bo taryfy operatorów komórkowych i instrukcje obsługi, to są dla mnie tematy za trudne. Prawdopodobnie (nie sprawdzałem) z powodu niskiego IQ nie do przejścia dla mnie. Po minucie lądują w koszu a przekleństwa na ustach. Łudzę się jeszcze, że mam ADHD, ale chyba niestety nie.
Szukałem kiedyś na jakims forum osób, które mają tak samo, ale nikt nie chciał się przyznać.
Założyłem więc inteligentnie inaczej, że ponieważ operatorzy komórkowi konkurują ze sobą a przynajmniej udają, ze konkurują, to maja taryfy podobne, tylko trzeba poszukać. Przyjąłem więc strategię trzymania sie jednej firmy (Polkomtel) i liczę, że kiedyś dostanę darmowe minuty dla najwierniejszego klienta (może wtedy będa już wszczepiac komórki pod skórę)

Maciek

Postprzez Maciek » 9 sie 2007, o 21:22

grzeszek napisał(a):Chodziło mi o to, że operatorzy mocno śledzą migracje. I oczywiście robia wszystko aby klienci od nich nie uciekali. A w twoim przypadku dostali 61 zł i jeszcze za darmo zniechęcasz do uciekania od nich z własnym numerem, bo to uciązliwe.
może nie jasno się wyraziłem, więc:
uciekać do innego operatora jak najbardziej, ale darować sobie przenoszenie numeru... nie zgodzę się jednak że operatorzy mają te same stawki - owszem są podobne, ale kiedyś były.... podobniejsze ;)
dla przykładu w chwili obecnej pomijając kwestie pakietów i połączeń w ramach sieci (bo to się częściej zmienia i przeważnie jest tańsze w wersjach przedpłaconych niż abonamentowych ofertach) sytuacja wygląda tak:
Plus pobiera 60gr za minutę w tych Kubalach, Era ma "Jedyną taką ofertę" gdzie minuta do wszystkich jest relatywnie tania i wynosi 38gr. Problem jednak z tym, że ta oferta dostępna jest tylko z telefonem i oczywiście w umowie na 2 lata. I w sumie ciekawa to oferta (45zł/120minut) gdyby nie to że akurat nie potrzebowałem telefonu i go nie chcę. A dla takich jak ja Era wychodzi drożej... bo 50gr za minutę (w umowie na rok) Widać ile warty jest człowiek z cyrografem....

A Orange ? tu już jest moim zdaniem kosmos i powrót do początków sieci GSM w Polsce gdzie ceny się po prostu trzymało (aaah pamiętam to 1.60 zł za minute). Biorąc jednak na tapetę abonament w Orange dla najczęstszego klienta czyli indywidualnego który nie wydaje więcej jak 50 zł - jest oferta Nowy Twój Plan gdzie to minuta kosztuje... 75gr!
Ponadto powszechnym jest to że ceny telefonów w Orange są najwyższe z całej wielkiej trójcy... dla przykładu: kupiłem w maju telefon z msklep.pl bez sim-locka, na 2-letniej gwarancji w cenie o 50zł niższej niż ten sam model w abonamencie za 50 zł (pomijam fakt, że wtedy kupuje się rebrandowany telefon z Orange menu (większość użytkowników uważa to za syf) + sim-lock no i "smycz" na 2 lata)

Jak widzisz różnice są i to spore... owszem jak ktoś ma rodzinę w jednej sieci i współpracowników itd. to opłaca się trzymać jednego operatora bo korzystając z pakietów osiąga się niskie stawki (przeważnie) - ja jednak dzwonię po różnych sieciach i nie lubię się zastanawiać jaka to sieć dlatego wybrałem ofertę gdzie w najbardziej optymalnej opcji minuta nie ważne do jakiej sieci kosztuje mnie ok.33 gr + bonusowe minuty za odebrane połączenia :) taką stawką (33gr) Orange nawet w ramach rozmów w sieci nie może pochwalić :twisted:

a jeśli chodzi o zachowanie numeru to po 6ciu latach się do niego przyzwyczaiłem :) czysty sentyment :)
Sprzedam zestaw Core 2 Duo E4300, Abit AB9 Pro, BigTyphoon 120VX, 4GB Geil Ultra DDR2

grzeszek

Postprzez grzeszek » 9 sie 2007, o 21:44

Zaimponowales mi. Kiedyś jak otworzę firmę Usługi Dla Okropnie Bogatych Ludzi, zaproponuję ci dział: broker uslug telekomunikacyjnych - najlepsza taryfa

Bosman

Postprzez Bosman » 9 sie 2007, o 21:58

grzeszek, otwórz może jaką agencje towarzyską :roll:

grzeszek

Postprzez grzeszek » 9 sie 2007, o 22:33

Bosman napisał(a):grzeszek, otwórz może jaką agencje towarzyską :roll:

Na onecie dali tekst, zdjeli własnie, że dziewczyny na dyskotekach na pytanie: jak masz na imie odpowiadają: 150 zł. To już chyba agencje upadają. Chyba, że zmyślają.
A co, skoro tak dzielę czyms czego nie mam, za kogo byś chciał robić ?

Bosman

Postprzez Bosman » 9 sie 2007, o 22:34

grzeszek napisał(a):A co, skoro tak dzielę czyms czego nie mam, za kogo byś chciał robić ?

Za poborce podatkowego :)

grzeszek

Postprzez grzeszek » 9 sie 2007, o 22:39

Bosman napisał(a):
grzeszek napisał(a):A co, skoro tak dzielę czyms czego nie mam, za kogo byś chciał robić ?

Za poborce podatkowego :)

:-) taaa, akurat dwa najstarsze zawody świata. z tym ze bez poborcy świat by sie obył

fajnygość
Piaski - witamy w piaskownicy
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez fajnygość » 28 sie 2009, o 19:58

Ja mam w Erze, Orange i Play'u.
A z tego najbardziej podoba mi się mój abonament w Orange.
Gdybym natomiast miał kupować telefon z abonamentem lub mixem u operatora - to brałbym najpoważniej pod uwage Play'a.

[ Dodano: Pią 28 Sie, 2009 ]
Bosman napisał(a): stąd też przechodzenie minut jest dla mnie ważne.

Skoro przechodzenie minut jest takie ważne, to weź sobie Mixa. Tam Ci nic nie zginie.

Poprzednia strona

Powrót do Różności