Praca - gdzie?

Czyli wszystko, co wam przyjdzie do głowy...
wbecian
Piaski - witamy w piaskownicy

Praca - gdzie?

Postprzez wbecian » 3 sie 2011, o 15:21

Witam, gdzie w tym mieście lub okolicy można znaleźć jakąś normalną prace dla faceta? Powtarzam: normalną.
Będe wdzięczny za podpowiedzi.

Siemoslaw
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Praca - gdzie?

Postprzez Siemoslaw » 3 sie 2011, o 16:00

Jak tu ktoś napisze gdzie można takową znależć to wszystkie markety moga stracic męską obsade ;)
normalna praca to bardzo subiektywna kwestia. Na portalu życia pabianic jest sporo ofert. Może określ bardziej swoje predyspozycje lub wymagania .
"piwko w kufelku nie może długo stać , jedno , drugi a potem jeszcza dwa " :)

wbecian

Re: Praca - gdzie?

Postprzez wbecian » 3 sie 2011, o 16:31

Co tu więcej wyjaśniać? Predyspozycje, oczekiwania? Napisałem: normalną. Bez wykożystywania, oszustwa, harówki od rana do nocy. Z normalnym szefem a nie chamem który chce się dorobić kosztem pracownika. W miare za normalne pieniądze. To tyle. Jak ktoś nie rozumie pojęcia "normalność" odsyłam do słownika a co do ogłoszeń- widzisz tam coś sensownego...?

Owieczka
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Praca - gdzie?

Postprzez Owieczka » 3 sie 2011, o 22:58

Jeśli chodzi Ci o" normalną" pracę- to rozczaruję cię.Tutaj takiej raczej nie ma.Mój mąż ponad 8 miesięcy takiej szukał, w końcu znalazł taką na terenie Niemiec.Żeby utrzymać 5 osobową rodzinę musiał wyjechać za granicę, bo rodzimi pracodawcy nie szukają pracowników tylko frajerów robiących po 12 godz. za 1300 zł.Jeśli w ogóle mieli zamiar płacić.Ale o rejestracji to mógł raczej zapomnieć.Mało optymistyczne- prawda???Ale mimo wszystko życzę powodzenia.Może Ty będziesz miał więcej szczęścia???

cariolan

Postprzez cariolan » 5 sie 2011, o 21:44

Przykro mówić ale z takim bezrobociem jakie jest teraz to każdy pracodawca jest na pozycji wygranej.
Może wybrzydzać,wymagać i nie musi być miły...bo na miejsce jednego pracownika będzie miał następnego.
Prawda jest tak że jak się chce zarabiać to trzeba czasem zacisnąć zęby i tyle..a nie się wymądrzać..
Większość patrzy na to że za np. 1200-1300 zł to raczej mało,ale lepsze pracować po 12 godzin i mieć niż nie pracować i nie mieć.
Również życzę powodzenia w poszukiwaniach. pozdro..

monikarzanek12

Praca - gdzie?

Postprzez monikarzanek12 » 5 wrz 2011, o 10:38

szukam pracy 22 letnia dziewczyna najchętniej przyjmę prace w małym sklepie odzieżowym lub obuwniczym

darkknack

Praca - gdzie?

Postprzez darkknack » 20 wrz 2011, o 21:14

Bez wykożystywania,

odsyłam do słownika
...
Jeśli chodzi Ci o" normalną" pracę- to rozczaruję cię.Tutaj takiej raczej nie ma.

Dokładnie, pójdziesz do PUP-u tam są same szwaczki tkaczki i Ochroniarze za marne 7zł/h jeszcze umowa zlecenie. Jak już coś konkretnego się znajdzie to albo nieaktualne albo nie ten numer. W Pabianicach nie ma normalniej roboty nawet w Active w Piotrze and Piotrze płacą 6zł/h i pomyśleć co to będzie jak zbudują obwodnice miasta :| może jakieś parę miejsc pracy się znajdzie ale podejrzewam że też bez żadnych rewelacji.
Kasjer w Pabianicach zarabia 1.200zł dla porównania w Warszawie zarabia 2 razy tyle. Ostatnio byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w stołecznej firmie gdzie mi proponowali 18zł/h więc K*** ja się pytam czemu to tak jest. I jak ktoś mi napiszę że w Warszawie jest drożej to go od razu wyśmieje co najwyżej to ceny mieszkań są troszkę wyższe a reszta to poziom łódzkich sklepów. W tym mieście nie ma perspektyw dla młodych ludzi trzeba postawić wszystko na jedną kartę i wyjechać stąd jak najszybciej. Bo będzie jeszcze gorzej, już słychać że w philipsie zwalniają ludzi , tkalnie upadają szwalnie. Niedługo znów wzrośnie bezrobocie. W supermarketach też co raz mniej płacą . BO MAMY ICH ZA DUŻO. 1200-1300zł ? CO TO KUR** Jest w tych czasach? Prąd drożeje woda drożeje wszystko drożeje ja do tej pory nie wiem czemu ludzie godzą się na takie warunki, czemu nie wyszli na ulicę?
Najlepsze jest to że zbliżają się wybory. i już słychać że zmniejszą bezrobocie. Gówno prawda. Taką małą ciekawostką jest to że jak szukałem pracy w Pabianicach to złożyłem dokładnie 43 aplikacje. z czego miałem odzew z 2. dla porównania w Warszawie złożyłem 5 odezwali się z 4 firm. dziękuje dobranoc.

Owieczka

Praca - gdzie?

Postprzez Owieczka » 21 wrz 2011, o 08:22

W pełni się z Tobą zgadzam.Tutaj nie ma nic.Po prostu czarna dziura.Nawet te ogłoszenia dla szwaczek to bardzo często zapieprz po 12 i więcej godzin za coraz mniejsze pieniądze i na dodatek na czarno.Jak ktoś szuka normalnej pracy z normalnymi zarobkami i jeszcze ma czelność wymagać czegoś więcej niż umowy zlecenia to praktycznie jest bez szans.Dla tego my z rodziną coraz bardziej szykujemy się do emigracji za naszą zachodnią granicę.Bo tu perspektyw nie ma żadnych.I nie wierzę w to, że coś się zmieni na lepsze.
A na wybory nie idę.Nie ma na kogo głosować.Wszystko to jeden chłam.Teraz obiecują złote góry, a jak się dostaną do żłoba to w dupie nas będą mieć.

mooleda

Praca - gdzie?

Postprzez mooleda » 21 wrz 2011, o 11:01

sami sobie taka wladze wybraliscie... to teraz macie Irlandie :neutral:

darkknack

Postprzez darkknack » 21 wrz 2011, o 11:18

mooleda napisał(a):sami sobie taka wladze wybraliscie... to teraz macie Irlandie :neutral:

kogo by nie wybrali i tak będzie to samo

Lupus83

Postprzez Lupus83 » 23 wrz 2011, o 10:54

Owieczka napisał(a):W pełni się z Tobą zgadzam.Tutaj nie ma nic.Po prostu czarna dziura.Nawet te ogłoszenia dla szwaczek to bardzo często zapieprz po 12 i więcej godzin za coraz mniejsze pieniądze i na dodatek na czarno.Jak ktoś szuka normalnej pracy z normalnymi zarobkami i jeszcze ma czelność wymagać czegoś więcej niż umowy zlecenia to praktycznie jest bez szans.Dla tego my z rodziną coraz bardziej szykujemy się do emigracji za naszą zachodnią granicę.Bo tu perspektyw nie ma żadnych.I nie wierzę w to, że coś się zmieni na lepsze.
A na wybory nie idę.Nie ma na kogo głosować.Wszystko to jeden chłam.Teraz obiecują złote góry, a jak się dostaną do żłoba to w dupie nas będą mieć.

Lepszej pracy szukałem pół roku. Założenie: Szukam w branży która mnie interesuje. Ciśnienia specjalnego nie miałem więc oferty typu 1300 netto + premia od sprzedaży odrzucałem. W tym czasie odbyłem ok 20 rozmów, przejechałem lekko licząc ok 3 tys km (rozmowy miałem min w okolicy trójmiasta). I udało się. Trafiła się praca na lepszych warunkach. Także da radę ;)
IKP
http://autokacik.pl - tu bywam :)

Owieczka

Praca - gdzie?

Postprzez Owieczka » 23 wrz 2011, o 14:49

Mój mąż szukał pracy 8 miesięcy.Takiej z prawdziwego zdarzenia.Po drodze trafiały mu się firemki , w których napis z nad wejścia do obozu w Oświęcimiu "Praca czyni wolnym"ciągle był aktualny.Lub takie, które szukały raczej wolontariuszy, którzy z poczuciem misji wykonują swoje obowiązki za dramo.
Większość nie chciał rejestrować i mówiła o tym otwarcie, inne co prawda obiecywały rejestrację, ale na obietnicach się kończyło.
Takie są prace dla ludzi bez wykształcenia średniego.Takich zwykłych "fizoli".
Nie wiem jak jest w branży budowlanej, ale też pewnie więcej jest chętnych niż wolnych wakatów i pracodawcy to wykorzystują.

mooleda

Praca - gdzie?

Postprzez mooleda » 24 wrz 2011, o 00:05

wykorzystuja czy nie... jak ktos nie ma nawet sredniego wyksztalcenia to nie ma czego szukac, chyba nie myslisz ze taki pracownik dostanie np 2 tys na reke ?

Powrót do Różności