michal7187 napisał(a):Na początku myślałem, że to Izrael zaczął tym atakiem, ale później było podane, że to była odpowiedź na bombardowanie miast izraelskich przez Hamas

Dmowski napisał(a):Czasem warto zajrzeć do bezpośredniego źródła, bądź bardziej niezależnych mediów polskich i nie tylko. "Jeśli nie zaczniesz myśleć sam, to inni zaczną myśleć za Ciebie"

michal7187 napisał(a):Myślałem, że nowy premier Izraela (chyba kobieta teraz), będzie się starać przynajmniej złagodzić ten spór

ja_arek napisał(a): Powstała niepodległa Palestyna, której w takim razie obowiązkiem jest zwalczać terrorystyczne organizacje jak np Hamas
ja_arek napisał(a):Każde państwo ma obowiązek zapewnić bezpieczeństwo swoim obywatelom
. Podobno ten sam pretekst użyją, jeśli zaatakują Ukrainę, Polskę itd 

michal7187 napisał(a):...
Tak samo mówili Rosjanie wkraczając na tereny Gruzji. Podobno ten sam pretekst użyją, jeśli zaatakują Ukrainę, Polskę itd

michal7187 napisał(a):Z tego co wiem, to Hamas wszedł w skład parlamentu palestyńskiego, czyli wybrał go naród.

michal7187 napisał(a):Podobno ten sam pretekst użyją, jeśli zaatakują Ukrainę, Polskę itd

ja_arek napisał(a):w 1939 w oficjalnej nocie pretekstem był rzekomy rozkład państwa polskiego, ucieczka rządu i konieczność ochrony ludności Białoruskiej i Ukraińskiej.
Ale jakie to ma znaczenie w stosunku do strefy Gazy?
Wszak następstwa 17 IX to efekt cynicznego porozumienia Ribentrop-Mołotow czyli z zimną krwią zaplanowanego IV rozbioru Polski.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników