Tusk-Ameryka :D Głosowałeś to płać!

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Tusk-Ameryka :D Głosowałeś to płać!

Postprzez Bosman » 11 mar 2008, o 23:32

http://wiadomosci.onet.pl/1708797,12,item.html

"Podczas spotkania z przedstawicielami organizacji żydowskich w USA w poniedziałek w Nowym Jorku premier Donald Tusk obiecał rozwiązanie jeszcze w tym roku ciągnącego się od lat problemu restytucji prywatnego mienia żydowskiego w Polsce - podali uczestnicy spotkania.

W uzasadnieniu do projektu ustawy reprywatyzacyjnej, opracowanej przez rząd Belki, wartość roszczeń szacowano na 60 mld."

W ostatnich wyborach na PO głosowało 6 701 000 osób, do zapłaty jest 60 000 000 000 zł, wychodzi 8954 zł na jednego wyborcę PO.

Teraz już rozumiem czemu z Tuskiem prezydent stanów rozmawiał dłużej niż z Kaczyńskim.

Michał
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez Michał » 13 mar 2008, o 11:34

Nie rozumiem tego co nasz p. premier robi. Żeby było zupełnie jasne: jestem zwolennikiem reprywatyzacji, czyli wyrównania sprawiedliwości za grabież dokonaną przez komunistów i nazistów. I to bez żadnych wyjątków: czy dotyczy to Żydów, czy Polaków.
Tyle tylko, że nie bardzo rozumiem, co wspólnego mają z tym Żydzi z Nowego Jorku, którzy nie wierzyli w czasie wojny w Holocaust, pomimo wiarygodnych informacji na ten temat. Im można najwyżej dać kopa.
Jeśli coś oddawać to właścicielom lub spadkobiercom. Jeśli ich nie ma to zgodnie z polskim prawem na Skarb Państwa.
A poza tym powtarzam, że PSM należy rozbić na mniejsze spółdzielnie.

lukasz

Postprzez lukasz » 1 maja 2008, o 19:58

przede wszystkim nie będziemy wszystkiego oddawać w wysokości 100% a... (nie pamietam ale cos kolo 1/5). Nie ma innego wyjscia- sprawe trzeba rozwiazac i dobrze ze ktos sie za to wreszcie wzial.

grzeszek

Postprzez grzeszek » 2 maja 2008, o 16:47

lukasz napisał(a):przede wszystkim nie będziemy wszystkiego oddawać w wysokości 100% a... (nie pamietam ale cos kolo 1/5). Nie ma innego wyjscia- sprawe trzeba rozwiazac i dobrze ze ktos sie za to wreszcie wzial.

Nikomu nic nie zabrałem, na niczyim się nie utuczyłem, to dlaczego mam coś komuś oddawać ? Teraz drugich ograbią w podatkach, żeby usatysfakcjonować pierwszych.

Ramzes

Postprzez Ramzes » 2 maja 2008, o 21:36

Ja mam pewną propozycje.
Niech już tym biednym żydkom z nowego jorku dadzą tą kasę, ale pod jednym warunkiem, że dożywotnie z tego zrezygnują : http://www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?pl ... &page=text

I tu taka prośba do nas, do mnie też :D, za nim zaczniemy się kłócić nad wyższością Pisu na Po, SLD na PSL, to zobaczmy jak nas doją równo...
Mój poprzedni nick to Bosman :D
Złote przeboje słuchaj on-line http://www.tuba.fm/player.php?tuba=9
Ukryty numer i Kamil Nosel:
http://tnij.org/nosel
:)

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 2 maja 2008, o 22:06

Ale przynajmniej w ostatniej kampanii spoty były ciekawe :mrgreen:
A jak to jest rozwiązane w UK i USA
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

lukasz

Postprzez lukasz » 3 maja 2008, o 00:44

a tak propo Żydów to podobno "ładnie" zachowywali się podczas obchodów powstania w getcie warszawskim - szczególnie miło było jak leciał polski hymn :neutral:

Powrót do Polityka