Program! Macie lepszy?

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Program! Macie lepszy?

Postprzez Bosman » 8 lut 2008, o 11:49

PLAN DLA PABIANIC-CO CHCĘ ZMIENIC W PABIANICACH

Odpowiadając na licze wiadomości które, od państwa otrzymuję i pytania odpowiadam. Cały czas zajmuję się polityką i tworzę Polska Lewicę. Na prośbę wielu czytelników mojego bloga jak i mieszkańców Pabianic przygotowałem najważniejsze punkty które chciałbym zmienic w Pabianicach.

Przedstawienie mojego programu dla Pabianic:

1.Służba Zdrowia

Zajęcie się sytuacją Szpitala Miejskiego w Pabianicach. Oddłużenie szpitala oraz dobre zoorganizowanie funduszy dla naszego szpitala ażeby badania były wykonywane w szybkim terminie. Podwyższenie standardów opieki zdrowotnej.

W moich szczerych planach powinna byc zrobiona prywatyzacja szpitali ponieważ to właśnie w moim przekonaniu podwyższy standardy opieki zdrowotnej tak jak zostało to zrobione w wielu innych szpitalach.

2. Policja, Policja Lokalna, Straż Miejska

W moich planach powinno się zwiększyc patrole policji, policji lokalnej Straży Miejskiej na ulicach naszego miasta. Patrole nie mogą jeździc tylko w centrum oraz na głównych ulicach powinny jeździc na bocznych ulicach gdzie wieczorami znacznie zwiększa się przestępczośc wśród osób spędzających czas nocą. Patrole powinny byc zoorganizowane. Po ulicach muszą chodzic piesze jak i samochodowe patrole służb mundurowych. Trzeba doprowadzic do tego ażeby żaden mieszkaniec nie bał się zadzwonic na policję jeżeli zauważy kogoś podejrzanego i żeby był chroniony lepiej przez prawo. Zwalczyc osiedlowe chuligaństwo. Skończyc z mazaniem murów, przystanków, klatek, bloków. Pamietajmy to nasze wspólne mienie. Nie możemy go niszczyc.

3. Rozwój miasta

Powinno się zwiększyc środki na budowę nowych domów dla młodych małżeństw oraz osób młodych zamierzających poszukiwac domów. Mieszkania powinny byc znacznie tańsze. Oczywiście w rozwoju miasta powinno znaleźc się finansowanie i dbanie o małe przedsiębiorstwa. Zwiększenie zatrudnienia w naszym mieście.

4. Pomoc osobom bezrobotnym i bezdomnym

Pomoc zasiłku dla osób bezrobotnych. Moim planem w zasadzie bardzo ważnym są bezpłatne przejazdy autobusowe dla osób poszukujacych pracy w godzinach od 8-22. W tych godzinach osoby szukające pracy poruszają się dzielnicami naszego miasta szukając pracy dlatego powinno się im to udostępnic.

5. Odnowienie bloków mieszkalnych

Odmalowanie oraz ocieplenie mieszkań bloków mieszkalnych powinno byc wykonywane w miarę możliwości finansowych w miarę szybko. Nie należy według mnie czekac z tym aż bloki będą wygladac jeszcze gorzej. Poprawia to zdecydowanie wizerunek naszego miasta.
[code]
Pisownia oryginalna
Źródło: Blog Polityczny Dawida Grzegorzewskiego

Fajnie zwłaszcza "bezrobotni' się ucieszą.
Można na czarno pracować od 13 do 21 i za darmo wrócić autobusem :)
I w ogóle bloki są PSM, a myślałem, że ludzie wiedzą za co niby płacą.

pszczółka-maja
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez pszczółka-maja » 8 lut 2008, o 12:02

to jest jakiś bełkot
zdania typu "Po ulicach muszą chodzic piesze jak i samochodowe patrole służb mundurowych" kompromitują tego polityka ale po co my mamy sie nim przejmowac?

jigsaw

Postprzez jigsaw » 8 lut 2008, o 13:37

To jest jakiś ewenement. Ten człowiek jest niesamowity! Okaz jedyny w swoim rodzaju.
Uwielbiam te wypowiedzi.
I swoją drogą dobrze, że się ujawnił, bo nie wiem, jak dla innych, ale dla mnie jest istną fabryką humoru :053:

//dodano:
Pozwoliłem sobie poszperać.. i byłby niezły lol, gdyby chodziło o tą samą osobę :wink:
Popieram budowe 4 RP poniewaz sam chce aby w tym kraju bylo lepiej.Popieram rzady pis jak i ministra sprawiedliwosci Zbigniewa Ziobry.Jestem za ukaraniem zbrodniarzy komunistycznych z czasów PRL.Uwazam iz polityka prowadzona przez PIS jest bardzo dobra dla kraju a opozycja walczy z PiSem poniewaz mysla ze wygraja nastepne wybory.Nie uda wam sie.Jezeli by wygrali to pojdzie na marne budowa 4 RP.Nie mozemy nato pozwolic poniewaz znow wroci ten sam system.Pozdrawiam Sympatyk PIS
Dawid Grzegorzewski (01.06.2007, 18:04)

źródło
How do you solve a puzzle with pieces missing?

Bosman

Postprzez Bosman » 8 lut 2008, o 15:23

jigsaw napisał(a):/dodano:
Pozwoliłem sobie poszperać.. i byłby niezły lol, gdyby chodziło o tą samą osobę :wink:
Cytat:
Popieram budowe 4 RP poniewaz sam chce aby w tym kraju bylo lepiej.Popieram rzady pis jak i ministra sprawiedliwosci Zbigniewa Ziobry.Jestem za ukaraniem zbrodniarzy komunistycznych z czasów PRL.Uwazam iz polityka prowadzona przez PIS jest bardzo dobra dla kraju a opozycja walczy z PiSem poniewaz mysla ze wygraja nastepne wybory.Nie uda wam sie.Jezeli by wygrali to pojdzie na marne budowa 4 RP.Nie mozemy nato pozwolic poniewaz znow wroci ten sam system.Pozdrawiam Sympatyk PIS
Dawid Grzegorzewski (01.06.2007, 18:04)

źródło

Niestety takie źródła to są źródełka.
Ja też mogę wpisać taki komentarz, za kogoś i będzie na kogoś.
Co innego jak ktoś gdzieś ma profil, ze zdjęciem, z e-mailem.
W skrócie nie jednemu psu na imię burek.
Także również to może być inny Dawid, 60 letni mieszkaniec Koziej Wólki.

jigsaw

Postprzez jigsaw » 8 lut 2008, o 21:11

Jasne, że to nie on..
A czy ja napisałem ten post dosłownie.. ;)
Chciałem tylko zauważyć dość ciekawy zbieg okoliczności.
How do you solve a puzzle with pieces missing?

Bosman

Postprzez Bosman » 8 lut 2008, o 21:20

jigsaw napisał(a):Jasne, że to nie on..
A czy ja napisałem ten post dosłownie.. ;)
Chciałem tylko zauważyć dość ciekawy zbieg okoliczności.

Zgadza się.

Ogólnie z innej beczki.
Takie archiwalne wypowiedzi to czasami strzał w dziesiątkę.
Dobrym przykładem jest jak Stefan Niesiołowki, źle się wypowiadał o PO, a naglę stał się jednym z liderów tej partii.
Tak samo PO, jak nie chciała subwencji później chcieli.
Żeby nie zabrzmiało to anty PO.
To Pis też nie lepszy.
Słynne zdanie . Jak mój brat zostanie prezydentem, nie będę premierem.
Żadnej koalicji z Samoobroną, a Sld z kolei bardzo źle się o wypowiadało o SDPL, a później powstał LID.

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 8 lut 2008, o 22:17

Wracając do pierwszego wątku - cytatu - ... to jest to wręcz przykre.
Zbiór populistycznego gadania w dodatku szkodliwego w przypadku prób jego realizacji.
Co mnie poraża w tym to całkowity brak kompetencji Dawida.
Jak można twierdzić, że poważnie zajmuje sie polityką, jeżeli nie odróznia on podstawowego podziału kompetencji.

Chociąż tak się teraz zastanawiam, że może jednak się mylę.
Może Dawid tak dalece jest zauroczony ideą lewicy, że marzą mu się czasy PRL-u.
Gdzie I sekretarz, tu Dawid, ma gest i jak chce to każe odnowić bloki, oddłużyć szpital, rządzić jak mają chadzać policjanci etc. Wszak kiedy znów będzie sprawiedliwie i wszystko będzie wspólne...

teo
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez teo » 11 lut 2008, o 10:38

Ja bym do tego programu dołożył dofinansowanie dla lokalnych kabaretów.
Miałby chłopak za co żyć jak będzie pisał te teksty.

A że lubi PIS i Lewice jednocześnie. Nie dziwię mu się. Oba ugrupowania głoszą to samo. Pewne metody jedno zapożyczyło od korzeni drugiego. Różnica tylko taka, że sie z załóżenia nie lubią, co też jest jednym z elementów gry politycznej.

A tak "rozumując logicznie":
Jarek z Andrzejem się kumali, Andrzej z Leszkiem też. To czemu Jarek z Leszkiem za sprawą Dawida by nie mieli. :twisted:
--- Teo ---

Bosman

Postprzez Bosman » 11 lut 2008, o 22:26

I powiedz mi teo, czy ja źle dla Dawida chciałem?
Pisałem mu, by się dowiedział najpierw z czego się składa budżet, kto za co jest odpowiedzialny itd. zanim weźmie się on do polityki.
Co, było odebrane jako atak na niego.
Co wiesz o budżecie miasta, z czego się składa, itd.
Czy wiesz w jakich kosztach biorą udział, urząd miejski, w jakich budżet urzędu wojewódzkiego, w jakich powiat, w jakich budżet państwa?
Gdzie trafiają dane podatki?

A, gdyby mnie posłuchał to by wiedział, do kogo należą bloki.
Kto daję na szpitale, kto na policję itd.

teo

Postprzez teo » 12 lut 2008, o 11:06

Jak na razie ma szanse stać sie elementem lokalnego folkloru. A stąd może kolejny etap?
W tym kraju nic mnie nie zdziwi...
--- Teo ---

Tajniak Pce

Postprzez Tajniak Pce » 23 lut 2008, o 19:41

Czesc. Podobno spotkanie PL w Pabianicach było bardzo fajne. Ja mialem isc ale mialem jeszcze zajecia i spotkania. Słyszeliście cos o Spotkaniu Polskiej Lewicy???

Paweł
TAJNIAK

Bosman

Postprzez Bosman » 23 lut 2008, o 19:48

Wiesz co skoro twierdzisz, że było fajne, to z kimś o tym rozmawiałeś, skoro rozmawiałeś to mogłeś się lepiej dowiedzieć.
No chyba że w maglu powiedzieli było fajne i tyle.
A, prawdopodobnie tu uzyskasz odpowiedź:
http://www.dawidpl2.fora.pl/

elephant61

Program! Macie lepszy?

Postprzez elephant61 » 1 mar 2010, o 21:07

Wszystko fajnie, tylko plany te są w większości nierealne, bo po prostu nie ma na ich realizacją środków. Człowiek, który ten program napisał albo nie zna realiów rządzenia miastem albo celowo oszukuje ludzi obiecując coś, czego nie będzie mógł dotrzymać.
Poza tym w tym tekście ja widzę tylko same puste obietnice, wyznaczone cele, ale bez metod ich realizacji.

Powrót do Polityka