PLAN DLA PABIANIC-CO CHCĘ ZMIENIC W PABIANICACH
Odpowiadając na licze wiadomości które, od państwa otrzymuję i pytania odpowiadam. Cały czas zajmuję się polityką i tworzę Polska Lewicę. Na prośbę wielu czytelników mojego bloga jak i mieszkańców Pabianic przygotowałem najważniejsze punkty które chciałbym zmienic w Pabianicach.
Przedstawienie mojego programu dla Pabianic:
1.Służba Zdrowia
Zajęcie się sytuacją Szpitala Miejskiego w Pabianicach. Oddłużenie szpitala oraz dobre zoorganizowanie funduszy dla naszego szpitala ażeby badania były wykonywane w szybkim terminie. Podwyższenie standardów opieki zdrowotnej.
W moich szczerych planach powinna byc zrobiona prywatyzacja szpitali ponieważ to właśnie w moim przekonaniu podwyższy standardy opieki zdrowotnej tak jak zostało to zrobione w wielu innych szpitalach.
2. Policja, Policja Lokalna, Straż Miejska
W moich planach powinno się zwiększyc patrole policji, policji lokalnej Straży Miejskiej na ulicach naszego miasta. Patrole nie mogą jeździc tylko w centrum oraz na głównych ulicach powinny jeździc na bocznych ulicach gdzie wieczorami znacznie zwiększa się przestępczośc wśród osób spędzających czas nocą. Patrole powinny byc zoorganizowane. Po ulicach muszą chodzic piesze jak i samochodowe patrole służb mundurowych. Trzeba doprowadzic do tego ażeby żaden mieszkaniec nie bał się zadzwonic na policję jeżeli zauważy kogoś podejrzanego i żeby był chroniony lepiej przez prawo. Zwalczyc osiedlowe chuligaństwo. Skończyc z mazaniem murów, przystanków, klatek, bloków. Pamietajmy to nasze wspólne mienie. Nie możemy go niszczyc.
3. Rozwój miasta
Powinno się zwiększyc środki na budowę nowych domów dla młodych małżeństw oraz osób młodych zamierzających poszukiwac domów. Mieszkania powinny byc znacznie tańsze. Oczywiście w rozwoju miasta powinno znaleźc się finansowanie i dbanie o małe przedsiębiorstwa. Zwiększenie zatrudnienia w naszym mieście.
4. Pomoc osobom bezrobotnym i bezdomnym
Pomoc zasiłku dla osób bezrobotnych. Moim planem w zasadzie bardzo ważnym są bezpłatne przejazdy autobusowe dla osób poszukujacych pracy w godzinach od 8-22. W tych godzinach osoby szukające pracy poruszają się dzielnicami naszego miasta szukając pracy dlatego powinno się im to udostępnic.
5. Odnowienie bloków mieszkalnych
Odmalowanie oraz ocieplenie mieszkań bloków mieszkalnych powinno byc wykonywane w miarę możliwości finansowych w miarę szybko. Nie należy według mnie czekac z tym aż bloki będą wygladac jeszcze gorzej. Poprawia to zdecydowanie wizerunek naszego miasta.[code]
Pisownia oryginalna
Źródło: Blog Polityczny Dawida Grzegorzewskiego
Fajnie zwłaszcza "bezrobotni' się ucieszą.
Można na czarno pracować od 13 do 21 i za darmo wrócić autobusem
I w ogóle bloki są PSM, a myślałem, że ludzie wiedzą za co niby płacą.