Marcin Bugajski kandydat do Europarleparle

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
grzeszek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Marcin Bugajski kandydat do Europarleparle

Postprzez grzeszek » 20 maja 2009, o 18:57

Już, już mi się spodobał:
http://marcinbugajski.eu/index.php?opti ... &Itemid=35
Nawet moje nazwisko wywodzi się od gwarowego określenia podmokłej łąki – bugaju, często używanego na terenie województwa łódzkiego. Wiele miast w łódzkiem ma na swoim terenie osiedla i dzielnice o nazwie Bugaj.

A tu nieszczeście:
http://marcinbugajski.home.pl/
W obecnej perspektywie razem z pieniędzmi ze Wspólnej Polityki Rolnej mamy do wykorzystania prawie 1,8 miliarda euro. Niestety po ich wydatkowaniu nadal pozostanie niewykonanych wiele niezbędnych inwestycji, na które bez pieniędzy unijnych nie będzie nas stać. Musimy walczyć o to aby w kolejnej perspektywie finansowej podobna kwota ponownie była dostępna dla naszego regionu. Niestety przebieg dyskusji w Brukseli na temat kształtu polityki spójności w latach 2014-2021 wzbudza wiele obaw czy będzie to możliwe. Dlatego też trzeba wesprzeć nasz punkt widzenia i pokazać politykom w Brukseli, że mieszkańcy regionu łódzkiego są zainteresowani tą sprawą i że nie wyobrażają sobie odebrania im pieniędzy na rozwój regionalny tak bardzo im potrzebnych.

Credo żebraka.

prof_klos

Postprzez prof_klos » 20 maja 2009, o 19:47

No właśnie śmiałem się, że nazwisko idealnie pasuje ;)
Jelcz - Potencjalny Wyrób Hutniczy! =)

eve666

Postprzez eve666 » 20 maja 2009, o 19:51

Ja - jako mieszkaniec województwa łódzkiego akurat sobie to wyobrażam (to odbieranie). Powiem więcej - to wielki talent: móc sobie wyobrazić, jak ktoś odbiera pieniądze, których jeszcze nie dał!

bugaj
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez bugaj » 21 maja 2009, o 08:37

powiem szczerze, że na debacie, która odbyła się w MOKu Bugajski i Stasiak zjawili się jako jedyni. Świadczy to o jednym - przynajmniej im zależy - reszta wydała sobie świadectwo - co do Bugajskiego - dał wczoraj czadu - widać że jest kapitalnie przygotowany i nie było pytania z sali czy zadanego przez prowadzących, z którym by sobie nie poradził - nie jest może faktycznie urodziwy - ale czy mamy zdecydować się na kogoś bo pięknie wygląda - czy na kogoś kto będzie o nas walczył i znał się na rzeczy - co do odbierania kasy to ma trochę racji - ciągle słyszy się, ze beda zmiany w finansowaniu w latach nastepnych - powiem szczerze ze dlugo się zastanawialem kogo poprzec ale chyba nick zobowiazuje i nie smiejcie sie ale nie jestem ze sztabu Bugajskiego - widac ze chce dzialac i zna sie na tym to czemu mialbym mu nie dac szansy - ufff ale sie rozpisalem :)

epa

Postprzez epa » 23 maja 2009, o 01:31

jak zjawie się w mieście w którym jestem zameldowany a nie mieszkam to pójdę i oddam głos nie ważny.Robiąc znaczek powstania warszawskiego.Głos oddam wyłącznie dlatego że mam takie prawo i będzie to moje oddanie szacunku i hołdu za tych co przelali krew abym miał to prawo.

Co do kandydata

Koleś jest z PO a jak jest z po pis czy inne jest dla mnie skreślony.Tusk sprzedał stocznie i staną się one kuwejckimi lub katarskimi portami. Państwa te będą sprzedawać nam statki a my będziemy je kupować i się cieszyć płacą 3 razy drożej niż sami byśmy zrobili.
W czasach kryzysu właśnie to rząd powinien zainwestować w stocznie i statki dla kraju lub łodzie podwodne dla wojska i marynarki a nie pływają okręty z 56 roku lub są przycumowane bo się rozlecą.
To samo tyczy się samolotów które mając lub mieliśmy bazy produkcyjne nie umiemy sami zrobić bo niema wsparcia rządu.
Górnictwo to tam lipa to i tak straty ale stoczni i jej sprzedaż tej partii nie mogę wybaczyć i ktoś napisze ale to nie oni się przyczynili itd. wiem dlatego nie będę głosował na nikogo z partii które są i przyczyniły się do takiego stanu gospodarki jaki jest dziś.
Głosy ważne zacznę oddawać wtedy kiedy zjawi się ktoś na miare Nelsona Mandeli który walczył za wolność i czenił sobie uczciwość.
A nie BOLKI które przy targowicy zwanym okrągłym stołem podzielili władzę między komunistami a tymi co chcieli się załapac innymi dzwiami do władzy nie przeprowadzając żadnej lustracji przykładowo w czechach taka sama sytuacja ale odbyła się lustracja w latach 93 a u nas koleś sekretarz Olek i miller zajmowali dwa najwyższe urzędy w demokratycznym panstwie a ludzie z SB mają pensje po 5tys zł i śmieją się z tych co chcieli zmian a mają zamianę na trochę lepszą aby nie skamlali.

Więc taki kandydat to dla mnie to nie kandydat.Przykład Dychty pokazuje że można i ludzie są świadomi i uczestniczą w życiu politycznym i nie są plebsem do oddawania głosów na tego kto jest z tej czy tamtej partii, lecz myślą dlatego mając to w d... jak politycy każą radzić Tobie samemu(w szególności właśnie PO) i mając Ciebie właśnie w d..ie bo idąc do przychodni oczekujesz po 2 lata chyba że zapłacisz to masz na teraz dlatego licze że właśnie mądrość Polaków pokaże gdzie jest miejsce obecnych tych co się starają do europarlamentu i wyniesie nie więcej niż 10%

neostrada

Postprzez neostrada » 23 maja 2009, o 13:33

Nie jestem rasistą. ale uważam że jak ktoś ma reprezentować nasze miasto to wypadało by zadbać o swoją prezencję. Gość sprawia wrażenie sympatycznego, ale zapasionego...niech spojrzy na swoje ideały Tusk, Habura... i bierze się ostro do roboty; fitnes, rower, pływanie...Bonda z siebie nie zrobi, ale spróbować warto. :lol:

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 23 maja 2009, o 23:04

epa - ze stoczniami to jest tak w UE, że rząd zainwestować nie mógł bo jest to udzielanie pomocy publicznej. Sprzeczne z normami UE. No cóż brutalna prawda, że obok korzyści ze wspólnoty są i konsekwencje bycia wewnątrz.
Co do samolotów to się również z Tobą nie zgodzę. Nie wiem czy chodzi ci o myśliwce, czy o samoloty dla VIP-ów. Niestety brutalna prawda wygląda tak, że nie jesteśmy w stanie zbudowąć w chwili obecnej pełnowartościowego samolotu bojowego. Na pociechę pozostaje jedynie, że tylko kilka państw potrafi.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Owieczka

Postprzez Owieczka » 23 maja 2009, o 23:32

W rządzie wszyscy są wypasieni i o niczym to nie świadczy - no chyba tylko o tym, że potrafią odpowiednio zadbać o swoje interesy.Dla mnie liczy się nie ilość "izolatora tłuszczowego", tylko ilość używanych szarych komórek w głowie.

Dmowski

Postprzez Dmowski » 24 maja 2009, o 22:45

ja_arek napisał(a):Sprzeczne z normami UE

Hmm. Coś mi się tu nie zgadza. I wydaje mi się, że ktoś Nas(Polskę) wydymał bez mydła. Albo UE albo "słońce peru" vel Tusk.
http://nacjonalista.pl/wiadomosci.php?id=6319&licz=1

jacek.klej
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez jacek.klej » 25 maja 2009, o 07:22

Czyż to nie jest lekki paradoks? Na stronie kandydata do UE gra oparta na radzieckich jajeczkach. :twisted:
Można dać wędkę, za rybę już trzeba płacić.

epa

Postprzez epa » 25 maja 2009, o 20:42

ja_arek napisał(a):epa - ze stoczniami to jest tak w UE, że rząd zainwestować nie mógł bo jest to udzielanie pomocy publicznej. Sprzeczne z normami UE. No cóż brutalna prawda, że obok korzyści ze wspólnoty są i konsekwencje bycia wewnątrz.
Co do samolotów to się również z Tobą nie zgodzę. Nie wiem czy chodzi ci o myśliwce, czy o samoloty dla VIP-ów. Niestety brutalna prawda wygląda tak, że nie jesteśmy w stanie zbudowąć w chwili obecnej pełnowartościowego samolotu bojowego. Na pociechę pozostaje jedynie, że tylko kilka państw potrafi.

wystarczyłoby coś poświecić aby uratować stocznie dogadać się z innymi krajami itd. to samo tyczy się samolotów np na zjazdach NATO do produkcji itd. ale u nas każdy idzie tam nachapać się. Wiadomo że sami nie mogą ale właśnie w europarlamencie mogli powalczyć a tego nie zrobili. Dlatego po co mam głosować?Jak i tak od 20 lat nic się nie zmienia sprawy kraju idą w złą strone i nie widzę aby zapowiadały się na lepszą nawet jeśli oddam głos.Ale i tak nie ma na kogo oddać tego głosu.

lord__zet

Postprzez lord__zet » 26 maja 2009, o 10:43

bugaj napisał(a):powiem szczerze, że na debacie, która odbyła się w MOKu Bugajski i Stasiak zjawili się jako jedyni. Świadczy to o jednym - przynajmniej im zależy - reszta wydała sobie świadectwo

I dlatego dla mnie Tych dwóch kandydatów powinno się brać pod uwagę. Reszta nie miała odwagi pojawić się na debacie.
Bugajskiego, rzeczywiście nie było w stanie zagiąć żadnym pytaniem, Stasiak za to braki wiedzy nadrabiał ogromnym poczuciem humoru.
Obaj kandydaci bardzo kontaktowi. Potrafią rozmawiać z ludźmi...

veo

Postprzez veo » 28 maja 2009, o 08:58

Co do Marcina Bugajskiego, to doprawdy znakomite hasło "Fundusze europejskie dla Pabianic".

Fundusze europejskie nie są rozlokowywane w Parlamencie Europejskim, tylko w Komisji Europejskiej! Parlament może co najwyżej ustalić kształt budżetu na lata 2014 - 2020.

Może więc Pan Bugajski nie mydliłby przesadnie oczu wyborcom?

kbmk

Postprzez kbmk » 28 maja 2009, o 11:16

pewnie swe dochodu po wyborze odda na biedne dzieci - (ale paranoja) -jeszcze trochę a nasi wybrańcy zaczną się grodzić drutami kolczastymi a my te "druty" za grosze będziemy
im stawiać , potem zaczniemy za darmo je niszczyć by wybrać następnych "sprawiedliwych"
-to już było - "aurora "jeszcze stoi- pałace właśnie budują - ciekawe tylko kiedy zaczniemy je burzyć

[ Dodano: Czw 28 Maj, 2009 ]
[quote="veo"]Co do Marcina Bugajskiego, to doprawdy znakomite hasło "Fundusze europejskie dla Pabianic".

Fundusze europejskie nie są rozlokowywane w Parlamencie Europejskim, tylko w Komisji Europejskiej! Parlament może co najwyżej ustalić kształt budżetu na lata 2014 - 2020.

Może więc Pan Bugajski nie mydliłby przesadnie oczu wyborcom?[/quote

pewnie- gdy wejdzie to wszystko załatwi dla PABIANIC -za ileś tam pensji dla niego to wszyscy w mieście będą szczęśliwi - spadnie bezrobocie bo zatrudni fachowców do krycia dachu ,opiekunkę do dzieci , panią do słania łóżek ,ciecia do sprzątania jego śmieci ,pucybuta "do czyszczenia butów po odwiedzaniu wyborców ,zarobią też lokalne gazety na reklamie jego osoby ,bo przecież ON (inni też) - są naszymi wybrańcami , udało im się nas omamić ,oszukać a wybory do czegoś tam są za parę lat -przez ten czas zarobią sporo -starczy na następne bilbordy,ustawienie układów (partia ,mafia,sądy,rady nadzorcze ,itd.)- A MY TYLKO WYBIERAJMY - tych co najlepiej nas oszukują

grzeszek

Postprzez grzeszek » 4 cze 2009, o 11:43

Iść czy nie iść ? Wot k***a wapros.

Nie iść!

Dowód
Widziałem dyskusję kandydatów na uroposłańców. p. Saryusz-Wolski i p. Szymanek- Deresz i trzeci, p. Ten-Co-Zapomniałem-Jak-Się-Nazywa. I wnioski mam takie:

1. ICH poglądy niczym się nie różnią
2. ONI różnią sie tylko wyglądem zewnętrznym
3. Dla mnie nieistotne jest jak kto wygląda, no bo jeśli jestem antyantysemitą, antyhomofobem, antyantyantyrasistą, itd. czyl fullmegatolerancja, make peace itp...
4. Czyli obojętne jest mi czy uroposłańcem zostanie Saryusz-Deresz czy Szymanek-Wolski czy odwrotnie
5. Czyli nie ma znaczenia ile głosów na kogo przpadnie: zero czy 100%. Jakiś Deresz wygra lub inny Saryusz
6. Czyli nie ma znaczenia na kogo oddam głos
7. Czyli nie ma znaczenia czy oddam głos
8. Czyli nie idę głosować, lepiej przeczytac książkę.

q.e.d.

Ostatnio trzy jednocześnie: Nahacza Niezwykłe przygody Roberta Robura, Tyrmanda Życie towarzyskie i uczuciowe, Faulknera Koniokrady. A i Bobkowskiego Punkt równowagi (ale Szkice Piórkiem są nie do przebicia)

O.Dyrektor

Postprzez O.Dyrektor » 7 cze 2009, o 20:21

lord__zet napisał(a):
I dlatego dla mnie Tych dwóch kandydatów powinno się brać pod uwagę. Reszta nie miała odwagi pojawić się na debacie.
Bugajskiego, rzeczywiście nie było w stanie zagiąć żadnym pytaniem, Stasiak za to braki wiedzy nadrabiał ogromnym poczuciem humoru.
Obaj kandydaci bardzo kontaktowi. Potrafią rozmawiać z ludźmi...

No i dlatego o.Dyrektor był na wyborach i zagłosował na... ( po 22 godź. wam powiem ) :D
pabianice.pinger.pl - fotki z Pabianic i okolic :)

sonia

Postprzez sonia » 7 cze 2009, o 22:02

Tak, ja rowniez bylam ale Bugajski byl na liscie 10 :/ wiec i tak wejdzie Saryusz-Wolski
I jeśli miałabym urodzić się znów - to tylko w Polsce i tylko TU.

BARTOSh

Postprzez BARTOSh » 8 cze 2009, o 10:54

Swoją drogą, taka mała ciekawostka:
Art. 125. 1. Po otrzymaniu protokołów wyników głosowania z wszystkich okręgów wyborczych Państwowa Komisja Wyborcza ustala wyniki głosowania w skali kraju (...)
USTALA.... nie "oblicza"... "ustala" ! ;]
przynajmniej są uczciwi i mówią wprost ^^'
Obrazek

grzeszek

Postprzez grzeszek » 9 cze 2009, o 10:35

BARTOSh napisał(a):Swoją drogą, taka mała ciekawostka:
Art. 125. 1. Po otrzymaniu protokołów wyników głosowania z wszystkich okręgów wyborczych Państwowa Komisja Wyborcza ustala wyniki głosowania w skali kraju (...)
USTALA.... nie "oblicza"... "ustala" ! ;]
przynajmniej są uczciwi i mówią wprost ^^'

Stare stalinowskie prawo: nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy :)

Ale, ale żeby była klamra. Paweł Śpiewak, "Tej kampanii nikt nie wygrał", Dziennik 5.6.2009.
Kilka cytatów:
Niezależnie od tego, czy wybiorę PiS czy PO nie wiem co wybieram konkretnie.

Nie wiem, dlaczego w ogóle miałbym na kogoś głosować.

W tej kampanii zaś [ludzie] zostali potraktowani przez partie jak tępe żółwie, które nie bardzo wiedzą co się do nich mówi i będą na poziomie najprymitywniejszych emocji reagowały co się mówi.

To pierwsza kampania, w której tak jawnie i głęboko potraktowało się wyborców jak analfabetów.

I co, żółwiki poszły do urn spełnić obywatelski obowiązek ? Chi chi. Esemesika żółwiki dostały żeby iść i poszły. Liczba dnia: 7 231 żółwików.

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 10 cze 2009, o 14:36

grzeszek napisał(a):Niezależnie od tego, czy wybiorę PiS czy PO nie wiem co wybieram konkretnie.

Nie wiem, dlaczego w ogóle miałbym na kogoś głosować.

W tej kampanii zaś [ludzie] zostali potraktowani przez partie jak tępe żółwie, które nie bardzo wiedzą co się do nich mówi i będą na poziomie najprymitywniejszych emocji reagowały co się mówi.

To pierwsza kampania, w której tak jawnie i głęboko potraktowało się wyborców jak analfabetów.

7.231 + jeden frustrat, któremu nie powiedzieli czego on właściwie chce, sam nie może tego ustalić i ma pretensje do świata że okrakiem na płocie niewygodnie
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Następna strona

Powrót do Polityka