przez AntoniHODAK » 17 lis 2010, o 00:29
Ja się nie obrażam. W ogóle mam do siebie duży dystans. Dlatego też jakieś śmiechy wokół piosenki na YT w ogóle mnie nie ruszają. Wręcz przeciwnie. Cieszę się, że filmik budzi emocje i dostrzegła go lokalna prasa. Kampania wyborcza nie może być nudna, wychodząc z tego założenia, wyszedłem na przeciw oczekiwaniom dużej części wyborców.
Myślę, że są radni, tzw. doświadczeni, nie mówiąc o kandydatach, którzy mniej wiedzą o samorządzie niż ja. Znam przypadek kandydata, który nie odróżnia rady miasta od rady powiatu. Oczywiście nie można równać w dół i nie równam, ale się rozwijam. Studiuję administrację. Nie ma chyba kierunku bliższego sprawowaniu mandatu radnego. Uważam, że lepszy radny zaangażowany i w trakcie kształcenia niż wykształcony i niezaangażowany. To z tego pierwszego mieszkańcy będą mieli większy pożytek.
I jak wynika z moich rozmów z wyborcami, które mają miejsce codziennie, większość chce taki pożytek mieć, właśnie z młodych ludzi, których wielu osobom w polityce brakuje.
Nie zrażam się negatywnymi komentarzami na forum. Dla mnie to jest dodatkowa mobilizacja do pracy.