MAGDALENA KORNELSKA- NOWA RADNA, NA KTÓRĄ ZAGLOSUJĘ

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
smyniu
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez smyniu » 12 lis 2010, o 23:58

Zastanawiam się jaka jest Wasza opinia na temat młodych ludzi startujących w nadchodzących wyborach samorządowych?

Swój głos oddam na Magdę Kornelską. Dziewczyna ma głowę na karku, wie czego chce od życia i co trzeba zrobić, żeby polepszyć komfort życia w naszym mieście. Jej przebojowość powala na kolana. Chciałbym żeby każdy z nas mógł cieszyć się z tego, że mieszka w mieście bezpiecznym, wpierającym młodych, dającym wsparcie ludziom niepełnosprawnym i potrzebującym. Nie chcę żeby mój radny był obojętny na mój los!

http://nowaradna.skroc.pl

AntoniHODAK

Postprzez AntoniHODAK » 13 lis 2010, o 11:54

Masz rację, trzeba postawić na ludzi młodych. Właśnie dlatego, że przynajmniej część z nich potrafi być przebojowa, a na pewno bardziej przebojowa niż, z całym szacunkiem, starsi koledzy. W pracy radnego potrzeba pewnej wiedzy, ale szalenie istotne jest też zaangażowanie.

grzeszek
lewityn - wypływasz na szerokie wody
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Re: MAGDALENA KORNELSKA- NOWA RADNA, NA KTÓRĄ ZAGLOSUJĘ

Postprzez grzeszek » 15 lis 2010, o 19:27

Przebojowy młody radny przebojowo dociera do kasy PKP i mówi
- Bilet poproszę.
Pani kasjerka pyta
- Dokąd ?
- Obojętnie - odpowiada młody przebojowy radny. Byleby jechać, coś robić, niech kółka się kręcą. Tak tak tak, tak tak tak.

sma

Re: MAGDALENA KORNELSKA- NOWA RADNA, NA KTÓRĄ ZAGLOSUJĘ

Postprzez sma » 16 lis 2010, o 19:25

Znam Magdę osobiście, ale żeby nie było wątpliwości, nikt mnie nie prosił o sztucznie napędzany PR. Wiem, że startuje w wyborach i dla wielu osób wciąż jest tylko jedną z kandydatek, dlatego pozwoliłam sobie wyrazić opinię na jej temat. Można rzec, że w tej młodej dziewczynie znajdziecie zarówno dobrego kumpla, który nie jest obojętny na Twoje problemy, który jeśli decyduje się angażować, to robi to na 100% jak i aktywistkę działającą na rzecz potrzebujących. Jest wyjątkowo "uczulona" na wszelką niesprawiedliwość i potrafi walczyć jak lwica by to zmienić. Jeśli ktoś ma dylemat na kogo głosować, pokuszę się o stwierdzenie, że nie będzie żałował oddanego głosu na Nią.Pozdrawiam:)

maciek7

Postprzez maciek7 » 16 lis 2010, o 23:44

jestem za młodością, ale co do cholery może wiedzieć o życiu 19 latek? bez urazy antoni, ale jaką ty w ogóle masz wiedzę o funduszach unijnych, o zarządzaniu, o życiu?
i to ze robisz z siebie pośmiewisko na youtube nie świadczy o tym że jesteś przebojowy :]

AntoniHODAK

Postprzez AntoniHODAK » 17 lis 2010, o 00:29

Ja się nie obrażam. W ogóle mam do siebie duży dystans. Dlatego też jakieś śmiechy wokół piosenki na YT w ogóle mnie nie ruszają. Wręcz przeciwnie. Cieszę się, że filmik budzi emocje i dostrzegła go lokalna prasa. Kampania wyborcza nie może być nudna, wychodząc z tego założenia, wyszedłem na przeciw oczekiwaniom dużej części wyborców.

Myślę, że są radni, tzw. doświadczeni, nie mówiąc o kandydatach, którzy mniej wiedzą o samorządzie niż ja. Znam przypadek kandydata, który nie odróżnia rady miasta od rady powiatu. Oczywiście nie można równać w dół i nie równam, ale się rozwijam. Studiuję administrację. Nie ma chyba kierunku bliższego sprawowaniu mandatu radnego. Uważam, że lepszy radny zaangażowany i w trakcie kształcenia niż wykształcony i niezaangażowany. To z tego pierwszego mieszkańcy będą mieli większy pożytek.
I jak wynika z moich rozmów z wyborcami, które mają miejsce codziennie, większość chce taki pożytek mieć, właśnie z młodych ludzi, których wielu osobom w polityce brakuje.

Nie zrażam się negatywnymi komentarzami na forum. Dla mnie to jest dodatkowa mobilizacja do pracy.

77Madzik

Postprzez 77Madzik » 17 lis 2010, o 23:31

Młody - tak, ale nie dziecko! Mysle ze wiek 35-45 to jest odpowiedni wiek.
No i przedewszystkim osoba aktywa od lat w roznych dziedzinach - a nie tylko przed wyborami!
A PRZEDE WSZYSTKIM UWAZAM ZE TRZEBA ZMIAN - BO NIEKTORZY TO SIE JUZ LEKKO ZASIEDZIELI - PO 20 LAT NA STOLKACH :twisted: TO JEST ABSURD!!
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

AntoniHODAK

Postprzez AntoniHODAK » 18 lis 2010, o 00:13

No nie tylko w kampanii wyborczej byłem aktywny. Granie i śpiewanie w DPSie było poza kampanią, mocna aktywność w SMD także. Tak dla ścisłości.
Tak, trzeba zmian, dlatego kandyduję.

Powrót do Polityka