Kto na Wójta?

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
77Madzik
Piaski - witamy w piaskownicy

Kto na Wójta?

Postprzez 77Madzik » 26 paź 2010, o 13:13

I tak gorzej jest z kandydatami na wóta gminy.
Szczególnie wójta gminy Dobroń - totalna porażka! I tak źle i tak nie dobrze!

Jedynie z gminy pabianice maja ludizska na kogo głosować. Mają mocnego kandydata i do teg opoza politycznymi układami i układzikami!
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

hydrant

Kto na prezydenta Miasta teraz (2010)??

Postprzez hydrant » 26 paź 2010, o 23:53

[quote="konformistrz"]Jak zwykle nie ma normalnego kandydata mieszkańców tylko kandydaci partyjni,[/quote]
ale bzdury... kandydat mieszkańców, a co to jest za stworzenie?
A ludzie tworzący partie w tym mieście to niby są z Marsa, czy jakiś desant zrzucili?
[quote="77Madzik"]I tak gorzej jest z kandydatami na wóta gminy.
Szczególnie wójta gminy Dobroń [/quote]
Czemu tak strasznie, przecież macie prawie pełen wybór opcji?
[quote="77Madzik"]Jedynie z gminy pabianice maja ludizska na kogo głosować. Mają mocnego kandydata i do teg opoza politycznymi układami i układzikami![/quote]
Jeżeli masz na myśli tego, który jest tam przyspawany od wieków to on zawwsze podaje się jako bezpartyjny i zawswze startuje z list PSL, chociaż nazywają się inaczej.
I wcale nie jestem pewien czy ta kandydatura to9 tak dla ludzisk rozwiązuje sprawę?

77Madzik

Postprzez 77Madzik » 27 paź 2010, o 09:15

Pełen wybór opcjiw Dobroniu?? -Żart?

Nie mam p. Gajdy na mysli - bo uwazam ze temu Panu powinno sie juz dawno podziękować!
Myślę tu o A. Jaksa.
Obrazek
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

hydrant

Postprzez hydrant » 27 paź 2010, o 23:51

[quote="77Madzik"]Pełen wybór opcjiw Dobroniu?? -Żart?[/quote]
A dlaczego żart, są tam nawet starzy wyjadacze z wysokich stołków i trochę nowych twarzy. Do tego wielu z nich ma mocne poparcie partyjne, więc i coś dalej mogą podziałać

[quote="77Madzik"]Nie mam p. Gajdy na mysli - bo uwazam ze temu Panu powinno sie juz dawno podziękować![/quote]
Wielki Szacun, dla Gajdy, 20 lat grać jeden stołek to chyba rekord RP; trza się uczyć od Niego jak to się robi

[quote="77Madzik"]Myślę tu o A. Jaksa.[/quote]
jaksa fajny gościu, sprawia wrażenie jakby czegoś jednak chciał w tej gminie, ale on z platformy jest więc jednak ktoś też za nim stoi; no chyba, że go wylali

Ciekawie też w Lutomiersku jest
Stary wójt, Rządziński z PiS, który całą kasę na drogi z powiatu tam zamiótł i Wiaderek z SLD, też radny z powiatu
...oj będzie się działo

77Madzik

Kto na Wójta?

Postprzez 77Madzik » 28 paź 2010, o 08:53

Na wojta gminy Dobron jest 4 kandydatów - Grzegorz Jastrzębowski - kandydat na wójta (PiS), i Grzegorz Janczak niezalezy (wywalili go i nigdzie przyjac go juz nie chcą) i obecny wójt od 20 lat na stołku z ramienia PSL!! - (o zgrozo!!) :twisted:- i..... kto jest tym 4tym bo nie wiem?
JAk dla mnie to cala 3ka to porażka.

Co do Jaksy to on nie jest z PO - gdzie to wyczytałeś? On stworzy swój własny komitet wyborczy, bylam kiedys na jego stronie www i pamietam ze bylo napisane ze stworzył własny komitet wyborczy podad partiami. Jak przypomne sobie adres strony to dam znac.

Co do Lutomierka to nie orientuję sie tam w ogole :|
Obrazek
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

MariuszR
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Re: Kto na Wójta?

Postprzez MariuszR » 28 paź 2010, o 13:46

[quote="77Madzik"]Na wojta gminy Dobron jest 4 kandydatów[/quote]

Tak dla ścisłości, w Dobroniu jest 5 kandydatów - http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/100000/100804.html

konformistrz

Postprzez konformistrz » 30 paź 2010, o 19:53

Witam!
W Dobroniu obecny wójt, wieloletni z PSL-u, nie ma już szans, przecież on prawie nic nie robi, tylko emeryturka. Trzeba postawić na Grzegorza Janczaka. Ma chłop doswiadczenie w administracji i setki ludzi którzy go popierają. Trzeba wreszcie postawić na rozwoj gminy i jej mieszkańców, czas na zmiany a nie na kłotnie - polityczne. Pozdrawiam mieszkańcow całego Dobronia, a szczególnie Chechła.

Chyzwar

Kto na Wójta?

Postprzez Chyzwar » 31 paź 2010, o 14:59

Wybranie Janczaka na miejsce Czechowskiego to wpadnięcie z deszczu po rynnę. Podobnie obecna władza jak i Jańczak doskonale zakonserwują gminę i zatrzymają jej rozwój. Jedyne co się będzie rozwijać to układy i układziki.
Chyżwar

hydrant

Kto na Wójta?

Postprzez hydrant » 31 paź 2010, o 23:48

[quote="konformistrz"]W Dobroniu obecny wójt, wieloletni z PSL-u, nie ma już szans, przecież on prawie nic nie robi,[/quote]
Jeżeli obecny wójt w Dobroniu nic n ie robi to ty chyba nie wiesz jak "aktywny" jest wójt w gminie Pabianice.
W Dobroniu masz nową sale gimnastyczną, dobry zespół szkolny, kupę utwardzonych dróg na jakiś zadupiach nawet wodociągi i telefony w środku lasu na jaki.ś Rokitnicach i innych odludziach. Facet na salę pozyskał środki z UE. Fakt, że dziadziuś już i emerytura raczej niż dalsze rządy, zresztą też jeden z Tych "przyspawanych" ale przesadzasz, że nic nie robi.
A czy są jeszcze setki komunistów w gminie dobroń to się pewnie przekonamy już niedługo.

Chyzwar

Kto na Wójta?

Postprzez Chyzwar » 1 lis 2010, o 12:29

Co do dróg się nie zgodzę, w Dobroniu jest sporo takich, które są co roku wysypywane tłuczniem dolomitowym, podczas gdy na terenie gminy Pabianice na większości asfalt. Wodociągi w obu gminach są na praktycznie całym terenie. Szkolnictwo w gminie Pabianice też jest na wysokim poziomie.

Natomiast sala gimnastyczna faktycznie imponująca.
Chyżwar

orkzwiadowca

Kto na Wójta?

Postprzez orkzwiadowca » 1 lis 2010, o 20:24

na temat dobronia się nie wypowiadam
natomiast co gminy pabianic 4 lata gajdy to 4 za dużo, o ile kiedyś był to dobry wójt, dziś już nim nie jest

77Madzik

Kto na Wójta?

Postprzez 77Madzik » 2 lis 2010, o 09:36

Zgadzam się z Tobą orzkzawiadowca w pełni. Gajda zatracił dynamikę całkowicie i jest coraz gorzej. Ostatnia kadencja to prawdziwa katastrofa. Z perspektywy czasu widać, że jako mieszkańcy gminy popełniliśmy błąd dając mu jeszcze tą ostatnią kadencję. Trzeba zdecydowanie przewietrzyć i otworzyć się na świeży zapał i inwencję.
Obrazek
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

77Madzik

Kto na Wójta?

Postprzez 77Madzik » 11 lis 2010, o 00:43

A co tu taka cisza?
ja stawiam na:

gmina pabianice: A. Jaksa
gmina dobroń: R.Jarzębak
gmina ksawerów: A.Topolski
gmina dłutów: K.Świercz
Obrazek
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

Chyzwar

Kto na Wójta?

Postprzez Chyzwar » 11 lis 2010, o 15:03

A mi się wydaje że będzie tak:

gmina pabianice: H. Gajda
gmina dobroń: ?????
gmina dłutów: G. Maślanka-Olczyk
Chyżwar

toni

Postprzez toni » 11 lis 2010, o 22:53

[quote="Chyzwar"]A mi się wydaje że będzie tak:

gmina pabianice: H. Gajda
gmina dobroń: ?????
gmina dłutów: G. Maślanka-Olczyk[/quote]

gmina dobroń: ????? Janczak
Myślę że chłop będzie lepszy od ostatniego wójta i to w 100%
Ale to jest moje zdanie.
Jeśli ktoś się ktoś waha nad wyborem to polecam właśnie Janczaka (żaden mój znajomy ani rodzina)

77Madzik

Kto na Wójta?

Postprzez 77Madzik » 12 lis 2010, o 22:13

Gajda - troche sie zasiedzial juz facet - 20 lat to kazdy sie by juz wypalił a on nawet sie nie zapalił....

Janczak - to żart? Nawet zadna partia polityczna go juz nie chce choć usilnie zabiegał o to....porazka
Obrazek
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

witek127

Postprzez witek127 » 25 lis 2010, o 20:33

W gminach ościerznych gminy dobroń można sie budować .Jest masa terenów przekształcanych pod budownictwo.W gminie Dobroń jest masa terenów na których można by sie budować, a gmina to w każdy sposób ogranicza.Może by mi ktoś to wytłumaczył dlaczego?Jeżeli mieszkańcy Dobronia tak bardzo popierają obecnego wójta to niech przejadą sie na krańce gminy zobaczyć drogi,rowy,itd.Przypuszczam że Wójt nawet nie wie po jakich drogach ludzie muszą jeżdzić.Przydałoby sie przepierzenie w urzędzie gminy,bo jeśli ktoś tam próbował coś załatwić to wie jaka zimowa panuje tam atmosfera.szczególnie pan Józef G.Zmienić Wójta dać szanse młodym!!!Może skruszą ten beton.

wiki77

Postprzez wiki77 » 28 lis 2010, o 14:54

tak skruszmy beton!!!!!!!!! 5.12 głosuje na JARZĘBAKA!!!! MOZE ON URATUJE GMINE DOBROŃ

http://w354.wrzuta.pl/audio/5HYFPDOfNuc ... 0_robert_j
20:55:21
jarzebakrobert@interia.pl

orkzwiadowca

Kto na Wójta?

Postprzez orkzwiadowca » 6 gru 2010, o 00:34

Zna ktoś wyniki z Gminy pabianice?

orkzwiadowca

Postprzez orkzwiadowca » 6 gru 2010, o 01:20

Gajda 60 %
Dane z PKW
Pogratulować tylko. Jak widać Jaksa miał tylko poparcie w internecie wśród młodych osób. Przeczytałem wywiad dwóch panów w MM, i już wtedy wiedziałem, że Gajda wygra. Pycha zjadła Jakse, już zapowiadał wyrzucenie ludzi z urzędu zastąpienie swoimi, tylko nie bardzo rozumiem co mają zwykli urzędnicy do rządzenia, oni po prostu chcą pracować i żyć. Do tej pory się powstrzymywałem o komentarzach na temat obu kandydatów, z racji, że nie jest uprawniony do głosowania w gminie.

Następna strona

Powrót do Polityka