Kto na prezydenta Miasta teraz (2010)??

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
basket_pce
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez basket_pce » 29 sie 2010, o 21:48

wiadomo, że będzie się ubiegał Prezydent Dychto, i kto jeszcze??
Flajszer??
może Cichosz? czy Wypych??
:)

toni

Postprzez toni » 30 sie 2010, o 21:14

Flajszer nie bo tylko poparcie ma ale na nk.pl (dodam że wymuszone w wielu przypadkach)
Cichosz chyba jeszcze nie teraz.
Wypych pewnie tak (chyba że go władze PiS w warszawie nie puszczą na listę bo tam podejmowane są decyzję a nie w mieście)
Jeszcze jakiś czas temu myślałem że p.Tkacz ale pewnie będzie kandydatem PiS do rady miasta :D (przecież już mu poseł obiecał miejsce na liście )
Może p. Błoch ale on już się w tym roku w PiS związał zbierał podpisy pod Jarkiem K. w wyborach
Nie mam pojęcia kto będzie ze strony SLD jak Karol S. powiedział że nie będzie kandydował a może p. Błochowiak będzie kandydatem.

basket_pce

Re: Kto na prezydenta Miasta teraz (2010)??

Postprzez basket_pce » 30 sie 2010, o 23:42

nie oszukujmy, na razie nie ma kandydata na Prezydenta oprócz Pana Dychty, reszta to płocie...

toni

Postprzez toni » 1 wrz 2010, o 20:30

Jeszcze jest sporo czasu zobaczymy kto będzie kandydatem :) ciekawi mnie kto będzie z SLD bo PO już poparło p.Dychto i chyba Blok Prawica Razem też ale może żle informację odebrałem z gazety ŻP z wtorku bo był mały artykuł.

basket_pce

Postprzez basket_pce » 3 wrz 2010, o 12:53

blok prawica razem to jest taki liść, jak wiatr zawieje to PO to Pis
ale się zrymowało...
poobsadzali w miejskich zakładach bądź innych instytucjach osoby po poprzednich wyborach :)
bravo, poza tym nic nie zrobili, podpisują listę obecności :)

leopold

Postprzez leopold » 4 wrz 2010, o 17:20

Jak dla mnie to tylko p. Dychto na prezydenta :-)

basket_pce

Postprzez basket_pce » 6 wrz 2010, o 09:08

[quote="leopold"]Jak dla mnie to tylko p. Dychto na prezydenta :-)[/quote]

na razie nie ma innego poważnego kandydata, wogole nikt inny się chyba jeszcze publicznie nie ujawnił,
o panu Wypychu słychac było plotki, ale z niewielkim poparciem może się wypromuje na radnego...

toni

Postprzez toni » 6 wrz 2010, o 19:47

Jedno jest pewne partie mają wielki problem od czasu kiedy Dychto został prezydentem teraz nie wiedzą co zrobić bo muszą wystawić naprawdę dobrych kandydatów na to stanowisko.
PO postanowiło poprzeć Dychte
BPR - też tak może zrobić.
SLD - jeszcze nie powiedziało kogo wystawi ale już widać po artykułach że ma problem ten nie następny też nie itd.
PIS - podobno wstawia na Wypycha (tylko czy centrala poprze jego kandydaturę to się dowiemy niebawem chyba że Jaro też rozwiąże struktury PiS jak na pomorzu :D )
Nic nie słychać na razie o innych kandydatach może znów pojawi się jakiś czarny koń wyborów lub znów wybory wygra Dychto co będzie pierwszy raz w mieście że jedna osoba rządzi 2 kadencje ( co osobiście życzę panu panie Dychto )

basket_pce

Postprzez basket_pce » 9 wrz 2010, o 19:40

Naszym mieście nie ma PiSu, działa on na zasadzie największej szkoły w mieście - wielki bałagan :P

x5y2c

Postprzez x5y2c » 21 wrz 2010, o 14:15

nie wiem kto jest dobrym kandydatem na prezydenta... w sumie to Dychto móglby zostać na następną kadencję. Natomiast Pan zastępca - Pan Cichosz i Pani Biegajło to dla mnie dwie porażki.

basket_pce

Postprzez basket_pce » 21 wrz 2010, o 19:24

[quote="x5y2c"]nie wiem kto jest dobrym kandydatem na prezydenta... w sumie to Dychto móglby zostać na następną kadencję. Natomiast Pan zastępca - Pan Cichosz i Pani Biegajło to dla mnie dwie porażki.[/quote]

szczególnie ten Pan...

77Madzik

Postprzez 77Madzik » 18 paź 2010, o 11:45

Gdybym tylko mogła to głosowałabym na Dychtę.
Zadnemu prezydentowi sie tak nie chcialo i tyle dla miasta nie zrobił co on!
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

fafi

Postprzez fafi » 18 paź 2010, o 14:58

Po sie już narządziło! czas na PSL!!!

konformistrz

Postprzez konformistrz » 25 paź 2010, o 18:50

WITAM
Jak zwykle nie ma normalnego kandydata mieszkańców tylko kandydaci partyjni, nawet Z. Dychto zdradzil mieszkańców i poszedł w uslugi do PO, zresztą to duży niewypał, dużo gada, obiecuje wszystko wszystkim,nie potrafi zarządzać miastem, dobiera sobie urzędników nieudaczników, może był dobrym dyrektorem w szkole ale nie ma pojęcia o samorządzie. Chyba dobrze że platforma go wzięła, bo dużo obiecuje a efekty mizerne, pasuje do nich.Szkoda tylko Pabianic .....

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 27 paź 2010, o 23:56

Kod: Zaznacz cały
wątek o wyborach w gminach wokół Pabianic został wydzielony, ponieważ nie dotyczy tej dyskusji
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

AntoniHODAK

Postprzez AntoniHODAK » 8 lis 2010, o 23:56

Myślę, że prezydent Dychto jest najlepszym wyborem spośród tych trzech kandydatów. Ma wady, jak każdy z nas, ale w porównaniu z poprzednikami jego prezydentura jest zdecydowanie lepsza.

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 10 lis 2010, o 00:58

każda aktywność jest lepsza od apatii
Czyli według ciebie Dychto jest dobry tylko dlatego, że jest lepszy od poprzedników?
Może zatem lepiej poszukać jednak u konkurencji jeżeli innych zalet nie ma?
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

77Madzik

Postprzez 77Madzik » 11 lis 2010, o 00:56

czesto tak jest ze nasz wybor zapada drogą eliminacji :)

na szczescie ja w tych wyborach nie musze takiego kryterium przyjmować bo pierwszy raz mam pewnos swojego wyboru, kogos tak aktywnego, kogos komu sie chce! kogos z wizja i zapalem Czytalismie MM? Kurcze jakie on ma doświadczenie w pracy samorzadowca :shock: Kazda gmina potrzebuje takiego czlowieka - ktos kto ma nie tylko glowe pelna pomysłow ale i planów i checi ich realizacji -
(mowie tu o :arrow: Jaksie)

a gdybym mogla glosowac w na prezydenta Pabianic to bylby to Dychto :) pamietam go z czasow szkoly - czlowiek innowacyjny, ktory chetnie sluchal pomysow uczniow i nie bal sie isc pod prad. mysle ze zaden z prezydentow nie zrobil tyle dobrego dla miasta co on i naleza mu sie kolejne 4 lata na kontynuacje planów
Zalamali mnie pozostali kandydaci chociazby faktem ze dla nich budowa obwodnic Pabianic to cel prawie lub najmniej istotny!!
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

pabianiczanka10

Postprzez pabianiczanka10 » 11 lis 2010, o 21:48

Wszystkim tym,którzy chcą poprzeć w wyborach Dychtę życzę z całego serca żeby musieli iść do niego z jakąś sprawą ( najlepiej lokalową i nie po kolesiowsku ) i doświadczyli na własnej skórze poniżania petentów ( szczególnie kiedy Pan prezydent wyzywa stare, schorowane osoby potrzebujące pomocy). Kosmiczne kolejki od świtu we wtorki pod Urzędem Miasta tych, którzy myślą że uda im sie wylać swoje żale do Pana Prezydenta , a o 8 zawód bo albo go nie ma, albo ma ważniejsze zajęcia, albo coś nagle wypadło i godzinami trzeba czekać na korytarzu- czy tak powinno się traktować tych dzięki którym ma się władzę? Poziom kultury osobistej głęboko poniżej 0. Na tym samym poziomie odbywa się zresztą kampania wyborcza, widziałam wczoraj pozaklejane plakaty kontrkandydata naklejono na nie obwieszczenia prezydenta miasta, według mnie to skandal. Błagam opamiętajcie się bo jeśli nadal w tym mieście będą takie rządy to za kilka lat odbiorą nam prawa miejskie bo nic tu już nie będzie. Kadencja obecnego prezydenta to totalna porażka: 1 wagon tramwaju nabity do granic wytrzymałości, niszczejąca Businka, rozwalające się i nieremontowane od wieków kamienice, problemy mieszkaniowe pabianiczan nie są ważne, bo zamiast rozdzielać mieszkania według kolejki miasto woli je sprzedawać. Czy o takie rządy wam chodzi? Inne miasta potrafią ściągać środki z unii europejskiej i teraz kwitną a u nas co? To jest już koniec nie ma tu nic........................
Co z młodzieżą i dziećmi, dla których nie ma nic. Na początku września próbowałam zapisać moje dzieci na zajęcia w MDK-u niestety z powodu bardzo niskich nakładów z budżetu miasta jest mało grup i we wrześniu było już za późno. Co mają robić dzieci? Szukać innej rozrywki : pić, palić,bić........? Nic tu dla nich nie ma. W poprzednich wyborach głosowałam na tego prezydenta a teraz żałuję tego i bardzo się wstydzę.

Chyzwar

Postprzez Chyzwar » 12 lis 2010, o 18:47

[quote="77Madzik"]gdybym mogla glosowac w na prezydenta Pabianic to bylby to Dychto :) pamietam go z czasow szkoly - czlowiek innowacyjny, ktory chetnie sluchal pomysow uczniow i nie bal sie isc pod prad.[/quote]

To chyba o Kucharskim, bo w zakamarkach mojej pamięci nie mogę odnaleźć nic co by podzielało twoją opinię jeśli chodzi o Dychę. Natomiast pamiętam brak tolerancji i niezbyt przyjmny sosób zwracania się do uczniów.
Chyżwar

Następna strona

Powrót do Polityka