przez pabianiczanka10 » 11 lis 2010, o 21:48
Wszystkim tym,którzy chcą poprzeć w wyborach Dychtę życzę z całego serca żeby musieli iść do niego z jakąś sprawą ( najlepiej lokalową i nie po kolesiowsku ) i doświadczyli na własnej skórze poniżania petentów ( szczególnie kiedy Pan prezydent wyzywa stare, schorowane osoby potrzebujące pomocy). Kosmiczne kolejki od świtu we wtorki pod Urzędem Miasta tych, którzy myślą że uda im sie wylać swoje żale do Pana Prezydenta , a o 8 zawód bo albo go nie ma, albo ma ważniejsze zajęcia, albo coś nagle wypadło i godzinami trzeba czekać na korytarzu- czy tak powinno się traktować tych dzięki którym ma się władzę? Poziom kultury osobistej głęboko poniżej 0. Na tym samym poziomie odbywa się zresztą kampania wyborcza, widziałam wczoraj pozaklejane plakaty kontrkandydata naklejono na nie obwieszczenia prezydenta miasta, według mnie to skandal. Błagam opamiętajcie się bo jeśli nadal w tym mieście będą takie rządy to za kilka lat odbiorą nam prawa miejskie bo nic tu już nie będzie. Kadencja obecnego prezydenta to totalna porażka: 1 wagon tramwaju nabity do granic wytrzymałości, niszczejąca Businka, rozwalające się i nieremontowane od wieków kamienice, problemy mieszkaniowe pabianiczan nie są ważne, bo zamiast rozdzielać mieszkania według kolejki miasto woli je sprzedawać. Czy o takie rządy wam chodzi? Inne miasta potrafią ściągać środki z unii europejskiej i teraz kwitną a u nas co? To jest już koniec nie ma tu nic........................
Co z młodzieżą i dziećmi, dla których nie ma nic. Na początku września próbowałam zapisać moje dzieci na zajęcia w MDK-u niestety z powodu bardzo niskich nakładów z budżetu miasta jest mało grup i we wrześniu było już za późno. Co mają robić dzieci? Szukać innej rozrywki : pić, palić,bić........? Nic tu dla nich nie ma. W poprzednich wyborach głosowałam na tego prezydenta a teraz żałuję tego i bardzo się wstydzę.