Kto na prezydenta Miasta teraz (2010)??

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
MariuszR
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Re: Kto na prezydenta Miasta teraz (2010)??

Postprzez MariuszR » 12 lis 2010, o 19:41

Madzik,ja wiem że czasy szkoły średniej się po latach zawsze miło wspomina, i ja również z sympatią wspominam te lata spędzone w elektryku, a jeśli poprawnie interpretuje twój nick to chodziliśmy do tej szkoły w podobnym czasie, ale co do Dychty to moim zdaniem w pełni pasuje to co napisała w pierwszej części swego postu pabianicznka10.

Problem jest taki że nie mamy za bardzo alternatywy, właśnie oglądam fragmenty debaty z nadzieją że któryś z kandydatów mnie jednak czymś przekona do siebie.

77Madzik
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez 77Madzik » 12 lis 2010, o 22:10

A porownajcie sukcesy wczesnieszych prezydentów np p. Bernera?
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 13 lis 2010, o 01:34

I tu dotykasz chyba sedna sprawy. Lepszy ktoś aktywny, kto widać, że się stara, niż wcześniejsza bierność i apatia. To jest najsilniejsza strona Dychty i to jest ta ogromna różnica w pracy dla miasta, którą widzą i doceniają mieszkańcy.
Zresztą moim zdaniem to wybory na Prezydenta Pabianic już się odbyły w czasie referendum Tkacz+PiS vs Dychto+PO.
Teraz to tylko dopięcie formalność tamtego wyboru mieszkańców.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

orkzwiadowca

Postprzez orkzwiadowca » 13 lis 2010, o 16:18

Nie chce mieć monopolu na forum, ale jak dla mnie w tym dziale osoby, które dop-iero co raczkują i zaczynają od polityki to klony partyjne.
Mam nadzieje że wyborcy to zweryfikują.
Co do kolejek prezydenta, to uważacie, że one powinny być?
Czy ktoś do prezydenta przychodzi i mówi mam pomysł na miasto? Nie, ludzie chcą pracy i mieszkań. Zgadza się to problem prezydenta, ale gdyby tak każdy chciał pracy, i mieszkań to skąd ta praca, skąd te mi9eszkania?

pabianiczanka10

Postprzez pabianiczanka10 » 14 lis 2010, o 23:46

Chyba nie zauważyłaś, że to Dychto póki co jest prezydentem( daj boże , że by to był ostatni tydzień tej farsy), ja nie chodziłam do tej szkoły, a Pana Wielkiego Dychtatora ( sam się tak zresztą nazwał) poznałam dopiero w urzędzie gdy poszłam do niego z problemem a wystając do niego w kolejkach zobaczyłam jak to wygląda od kuchni. Jak się znieważa i poniża petentów i jak się na nich pokrzykuje. To my wybraliśmy tego prezydenta i to on powinien być dla nas, a nie my dla niego. Bardzo mi przykro, że ludzie oceniają go po tym co robił w szkole bo to było już dawno temu, a nie widzicie tego co zrobił z tym miastem. od razu widać, ze nie korzystasz z tramwaju, ale co mają powiedzieć ci, którzy dojeżdżają do szkoły , lub pracy w łodzi stłoczeni jak sardynki w puszce, a on zasłania się ciągle ratowaniem szpitala. To samo hasło wyborcze- żenada:"POKAZAŁEM - ŻE POTRAFIĘ" co ?- nabijać ludzi w butelkę wyprzedawać co się da i wszystko w tym mieście niszczyć?
A po za tym jak nie głosujesz na Prezydenta to po co zabierasz głos w tej sprawie?

77Madzik

Postprzez 77Madzik » 15 lis 2010, o 11:46

Wszystkiego zrobić od zaraz sie nie da.
A porownując jego z poprzednimi prezydentami to uwazam ze zrobił DUZO.
Zreszta jak nie on to kto? Nie ma kandydata ktory zapowiadalby sie lepiej.
Obrazek
Jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy!!
OBEJRZYJ I WYSTERYLIZUJ!

MariuszR

Postprzez MariuszR » 16 lis 2010, o 00:32

[quote="ja_arek"]Zresztą moim zdaniem to wybory na Prezydenta Pabianic już się odbyły w czasie referendum Tkacz+PiS vs Dychto+PO. Teraz to tylko dopięcie formalność tamtego wyboru mieszkańców.[/quote]

Ja bym z referendum wniosków takich nie wyciągał, wtedy głosowaliśmy przeciw:
- bezsensownemu pomysłowi odwołania prezydenta na kilka miesięcy przed wyborami,
- manipulacjom przy zbieraniu podpisów
- niezbyt trafionym argumentom którymi motywowano chęć odwołania prezydenta.

Teraz mamy regularne wybory i nowe rozdanie. Dychto prawdopodobnie zostanie wybrany, ale złożą się na to w dużej mierze dwa czynniki. SLD nie trafiło chyba z kandydatem, krótko mówiąc nie zachwyca. Wypych polegnie ponieważ startuje z list PiS co w przypadku elektoratu PO, który ukształtował się w ostatnich wyborach do Sejmu oraz na Prezydenta RP i nie śledzi szczegółowo wydarzeń lokalnych z miejsca ustawia go na przegranej pozycji.

Poprzednia strona

Powrót do Polityka