ja_arek napisał(a):Osobiście trochę żałowałem klęski LPR. Nie z sympatii do nich. Jednak w mojej wizjii idealnego sejmu jest miejsce na niewielką 5% partię chrześcijańsko-narodową. Ich rolę widzę w głośnym, bardzo głośnym czasami przypominaniu o pewnych niezbywalnych kwestiach moralnych i kanonach etycznych, o ochronie suwerennych przymiotów Rzeczypospolitej, o głosnym sprzeciwie wobec lewackich nurtów pojmowania społeczeństwa i państwa.
Na lewackie nurty jak ty to nazwałeś, zawsze miałem jedną odpowiedź, a czemu tego nie zrobiliście jak rządziliście, aż ktoś wpadł na pomysł, i na takich jak ja, padło hasło Miller nie mógł, kosztem wejścia do unii europejskiej.
ja_arek napisał(a):Paradoksalnie nie jestem pewien czy to musi osłabić PiS. Brak ultra prawego skrzydła sejmowego spycha tam PiS i radykalizuje go. Na przestrzeń pozostawioną wkracza PO ale nie można zaufać jej, że nie zwróci się w którymś momencie do sojuszu z lewicą. Tak więc ostra granica po prawej stronie spowoduje, że PiS odbije się od bandy i zacznie migrować znów wkierunku centrum zajmując stracone tereny. Tylko czy obecne kierownictwo jest zdolne do tego?
Ludzie mieli już tak dosyć polityki, codziennych newsów, konferencji prasowych, itp, że w momencie jak wygrała PO, stwierdzili, róbcie co chcecie, ważne że dzienniki są spokojne, a my możemy się zająć się normalnym życiem, nagle polityka z trendy tematu stała się bee tematem.
Coś na zasadzie Rosji.
A niech już ta PO rządzi ja mam swoje sprawy na głowie.
Największym błędem w Pisie, jest nie wywołanie jakiegoś skandalu z prezydentem, pokazać że prezydent nie jest z pisu, że jest prezydentem wszystkich polaków, to prezydent reprezentuję poglądy pisu w 100 %.
Nie wiem co to dalej będzie, ale PO do PE jak sie nic nie zmieni, wprowadzi miażdżącą
ja_arek napisał(a):He, he, he futuryzm polityczny i to tylko po dwóch szklankach mleka...
A może zróbmy czat(D) na forum z kimś z wieruszki partyjnej Pabianic. Albo z którymś z v-ce prezydentów bo oni są zaangażowani w struktury partyjne w P-cach mocno?
ilość swoich euro posłów.
Na forum mamy jednego wiceprezydenta, ale już nie piszę, mamy też radnych też nie piszą, mieliśmy syna prezydenta obiecał turniej w nogę i już nie wrócił.
http://www.zyciepabianic.pl/forum/viewt ... =4398#4398Mogą na mnie zgonić, że psychol, że nie wygodny rozmówca.
A może po prostu wcale nie jest łatwo za wszystko odpowiadać.
Myślę, że jeśli forum do 2010 r wytrzyma, to przed samorządowymi będziemy tu mieli piękne czaty, kto co zrobił, a w sumie co chcę zrobić.
ja_arek napisał(a):Wiesz co Bosman - ja już dzisiaj nic tu nie piszę bo właśnie się skapnnąłem, że sami sobie tu dyskutujemy.
To dobrze już jest nas dwóch
Ile ja tematów bez odpowiedzi mam.
Najbardziej mnie zdziwiło, że na to nikt nie odpowiedział.
http://www.zyciepabianic.pl/forum/viewt ... wielkanocy
Ja pękałem ze śmiechu, ale widocznie powinni tego zabronić