ja_arek napisał(a):Popatrz na planowaną reformę KRUS. Przeież to farsa. Bezczelne mydlenie oczu pozornymi działaniami, które obejmą marginalną liczbę osób ale będą podstawą do piania hymnów triumfalnych ...ile to my zrobilismy.

ja_arek napisał(a):Raczej niczym buhaj ...

Nietzsche napisał(a):Po prostu łączenie liberalizmu z konserwatyzmem jest nieporozumieniem wdług mnie. Jak wolność to wolność, niezależnie od tego czy komuś to, że jako 80 letni dziadyda chcę umrzeć, się podoba czy nie.

Nietzsche napisał(a):Nietrafiony trochę ten przykład z dziewczyną. Jeśli ona czegoś nie chce to nie robię tego bo szanuję jej wolność.
Nietzsche napisał(a):Sądzę po prostu, że konserwatyzm ogranicza liberalizm. Lubię posłuchać (poczytać) wypowiedzi JKM czy Cejrowskiego, chociaż nie zgadzam się z nimi w wielu kwestiach, bo ogranicza ich myśl konserwatywna. Tyle.

Nietzsche napisał(a):Sądzę po prostu, że konserwatyzm ogranicza liberalizm.
.
Piter1489 napisał(a):Zresztą konserwatywni liberałowie, wbrew pozorom są bardziej liberalni niż konserwatywni, często są za legalizacją narkotyków, prawem do posiadania broni dla każdego, zniesieniem prawa jazdy itp. (poglądy niewiele różniące się od ultraliberalnych libertarian).

Lewactwo jest gorsze, zbieranina socjaldemokratów, komunistów i anarchokolektywistów, wszystkie te ideologie zawsze prowadzą do złodziejstwa w stylu Robin Hooda, usprawiedliwiając zabieranie jednym i dawanie drugim "sprawiedliwością społeczną".

orkzwiadowca napisał(a):Nie byłoby sanepidów, PZH, PIP. No bo skąd kasa na nich?

orkzwiadowca napisał(a):Scenariusz jest następujący, pis jest partią liberalną, obniżyli podatki dla najbogatszych. Liberalny rząd PO zniszczył branże AONW, zachowując się jak partia komunistyczna. Lewica głosowała w sprawie emerytur razem z PO, zachowując się liberalnie.
Po co więc poglądy, programy, dzielenie na prawice, lewice, wyzywanie od komuchów, lewaków, kiedy lewaki nie są lewakami.

orkzwiadowca napisał(a):Ja odnośnie pierwszych postów i pytania kto to jest liberał, to gratulacje dla PO za zniszczenie całej branży AONW
orkzwiadowca napisał(a):może więc czas zacząć inaczej azywać PO aniżeli liberałami.

Kto wierzył w ten liberalizm ten wierzył, wiara bywa niewzruszona.
Nadzieja taka, że lemingi drugi raz nie dadzą się nabrać na gładkie słówka, smieszne filmki i esemesy.
... proszę nie używać wulgaryzmów. teraz pozostajesz jedynie z upomnieniem, ale traktuj to jako wyjątkowo łagodne potraktowanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników