IKEA - a sprawa narodowa

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
Dmowski
Piaski - witamy w piaskownicy

IKEA - a sprawa narodowa

Postprzez Dmowski » 2 gru 2009, o 03:42

Kod: Zaznacz cały
temat wydzielony z wątku o sklepie IKEA

Ano niestety polaczki się rzuciły na ten szmelc jak pies na suczkę w okresie godowym :? Nie patrząc co biorą byle brać. Hehehe a co najśmieszniejsze, słyszałem jak kilka osób wychwalało pod niebiosa oryginalne (sic!) "szwedzkie" meble. Tania chińszczyzna i chłam jakich mało a i ceny w porównaniu do jakości zbyt wygórowane. 50 PLN za kawałek jaskrawo żółtego plastiku, to najlepszy dowcip jaki tam widziałem.

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

IKEA - pod Pabianicami :)

Postprzez Xanadu » 2 gru 2009, o 04:52

J**ać to każdy potrafi. Ze kasznka, że chińszczyzna i takie tam...
Parę lat temu miałem okazję składać takie meble. Niektóre elementy pochodziły z Polski, inne z Finlandii, czy z Bałkanów. I jakoś nie zauważyłem ziarenek skośnego ryżu między opakowaniami.
Części składały się elegancko, dziurki pasowały do siebie, nie brakowało śrub itd.
Zastanów się trochę, panie Dmowski, jak ty wyglądasz, czy co cię podnieca, pisząc swoje "polaczkowate" opinie.
Bo też jesteś tym "polaczkiem" - zauważ.

Dmowski

IKEA - pod Pabianicami :)

Postprzez Dmowski » 2 gru 2009, o 11:57

Nie twierdzę, że tam nie byłem. Chętnie poszedłem zobaczyć co tam jest i może bym coś kupił no ale niestety widząc kraj produkcji zrezygnowałem z zakupów u nich. Aha, szklanki były z Polski 8) A ja nie wcale nie mówię, że coś do siebie nie pasowało, wszystkie śrubki były a i składało się nie najgorzej(moja dziewczyna kupiła stoliczek, żeby nie było) No ale niestety większa część towarów oferowanych przez IKEA jest hmm co najwyżej średniej jakości. A najbardziej wkurza mnie to, że IKEA chwali się swoją "szwedzką" jakością, gdzie znaczna część towarów to import z Chin. Aha i jeszcze, żeby nie było, że nie wiem o czym piszę. To zetknąłem się z IKEĄ na wakacjach i tak np. z szafy notorycznie wypadały suwane drzwi, a stolik pod telewizor był wygięty. Nie była to jakaś parabola, ale można było gołym okiem zauważyć.

grzeszek
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Re: IKEA - pod Pabianicami :)

Postprzez grzeszek » 2 gru 2009, o 13:53

Dmowski napisał(a):Ano niestety polaczki się rzuciły na ten szmelc jak pies na suczkę w okresie godowym :? Nie patrząc co biorą byle brać. Hehehe a co najśmieszniejsze, słyszałem jak kilka osób wychwalało pod niebiosa oryginalne (sic!) "szwedzkie" meble. Tania chińszczyzna i chłam jakich mało a i ceny w porównaniu do jakości zbyt wygórowane. 50 PLN za kawałek jaskrawo żółtego plastiku, to najlepszy dowcip jaki tam widziałem.

To ja już nic nie rozumiem. Jakie "polaczki"? To ty do RN Szczerbiec czy ONR należysz - zapraszaleś w ich imieniu na manifestację. Tyle o narodzie gadacie i nagle "polaczki". Prześlę link na wasze forum, niech twoi wodzowie cię wyprostują.
A może do NDSAP należysz? To by bylo logiczne.

Co to się dzieje? Tu narodowiec z narodu się wyśmiewa. Obok drugi w socjalizm nadal wierzy. Dom wariatów.

eve666

Postprzez eve666 » 2 gru 2009, o 14:41

Meble dla IKEA są robione między innymi gdzieś tu w okolicy Konstantynowa, czy Aleksandrowa - nie pamiętam dokładnie. Materiały, z których są robione nie są najlepszej jakości i dlatego cenowo też nie są wyżyłowane. Wysokiej klasy meble - sami wiecie - nie są w takich cenach i nie z takich materiałów. Te z Ikei są różne - zależy co się kupi. Najtańsze nie przejdą testu w postaci tabunu przedszkolaków skaczących i wiszących na wszystkim. Te droższe są lepsze, aczkolwiek nie posłużą na dłuuugie lata.
Duży (dla mnie największy) plus IKEI to ciekawa stylistyka produktów. Koniec z tymi koszmarkami kanapowymi, wersalkami i meblościankami tudzież "wypoczynkami" i lampami, które przyprawiają mnie o mdłości swoimi toczonymi na jedna modłę nóżkami :D Do kompletu z tymi naszymi rodzimymi produkcjami zawsze wyobrażam sobie jakaś makatkę nad łóżkiem i landszafcik z jeleniami na rykowisku...
A tu można sobie połazić, pooglądać i zawsze się coś ciekawego trafi.

Dmowski

Postprzez Dmowski » 2 gru 2009, o 22:54

Oki doki, proszę bardzo prześlij im link. Twoją wypowiedź o "polaczkach"skomentuję cytatem "Wszystko co polskie jest moje: niczego się wyrzec nie mogę. Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne." A marna w narodzie jest (moim zdaniem oczywiście) niechęć do poznawania i oceniania tego wszystkiego co jest wokół Nas. Ludzie mają billboardy, tv, kolorowe gazetki, głupie reklamy i to co tam jest napisane/powiedziane jest bezbłędne i już nie trzeba myśleć. Dlatego użyłem określania "polaczki" i do w/w grupy osób było kierowane a nie do narodu jako całości. Bo naród Polski szczerze szanuję i uważam za wartościowy.

P.S.
Żeby tutaj nie robić offtopu to może mod przeniesie gdzieś posty nie związane stricte z tym tematem

MariuszR
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez MariuszR » 5 gru 2009, o 13:13

Dmowski napisał(a): Ludzie mają billboardy, tv, kolorowe gazetki, głupie reklamy i to co tam jest napisane/powiedziane jest bezbłędne i już nie trzeba myśleć.

Są też tacy co mają ulotki, gazetki, manifestacje, ludzi którzy, wykorzystują ich źle pojmowany patriotyzm, mówią kto jest Polakiem a kto tylko polaczkiem lub żydem. I Ci też już nie muszą myśleć.

orkzwiadowca

Postprzez orkzwiadowca » 5 gru 2009, o 17:31

Zrobił się temat polityczny, ale i mnie wywołano do tablicy. Wywował mnie konkretnie grzeszek, powtarzam nie wierze w socjalizm, ale w elementy polityki socjalnej.
Tacy liberałowie jak ty, jak Tusk świętował barbórke w kopalni "janina" Za rządów AWS gdzie czynnie uczestniczył w polityce prawica i korzenie liberalne chcieli zamknąć tą kopalnie, pozbawić pracy kilkju tys ludzi. A co powiedział Tusk teraz? Chwalił, że kopalnia "Janina" produkuje 20 % węgla na cały kraj, przynosi zyski, że jest z tego dumny.
Znasz sytuacje stoczni, czy da ją się uratować? Czy cytujesz Korwina bo na nic innego cie nie stac?
Fanatyzm.
A kto uratował kopalnie? A ci je.... socjaliści, te parszywe lewaki, których tak nienawidzicie. Rozmydliłem temat, ale nie ja go zacząłem rozmydlać.
Co do samej Ikei i jakości towaru to może i ona jest kiepska, beznadziejna, ale nazywanie kogoś polaczkami jest nie na miejscu.
Czego można się spodziewać po takich jakiś drobnych bojówkarzach?

grzeszek

Postprzez grzeszek » 7 gru 2009, o 16:56

orkzwiadowca napisał(a):Zrobił się temat polityczny, ale i mnie wywołano do tablicy. Wywował mnie konkretnie grzeszek, powtarzam nie wierze w socjalizm, ale w elementy polityki socjalnej.
Tacy liberałowie jak ty, jak Tusk świętował barbórke w kopalni "janina" Za rządów AWS gdzie czynnie uczestniczył w polityce prawica i korzenie liberalne chcieli zamknąć tą kopalnie, pozbawić pracy kilkju tys ludzi. A co powiedział Tusk teraz? Chwalił, że kopalnia "Janina" produkuje 20 % węgla na cały kraj, przynosi zyski, że jest z tego dumny.
Znasz sytuacje stoczni, czy da ją się uratować? Czy cytujesz Korwina bo na nic innego cie nie stac?
Fanatyzm.
A kto uratował kopalnie? A ci je.... socjaliści, te parszywe lewaki, których tak nienawidzicie. Rozmydliłem temat, ale nie ja go zacząłem rozmydlać.

W takiej kopalni to "zysk" można zrobić w minutę na papierze. Poza tym, Tusku górnikom to mówił. Spróbowałby mówić inaczej - że kiepsko i straty :D. Posłuchaj lepiej co u stoczniowców powie o górnikach. Albo lepiej: w Kopenhadze na dniach, bo nasi górnicy nie maja tam dobrych notowań. Ciekawie co powie, he he. Od górników oberwać czy od Anieli ? Oto pytanie.

To jest takie właśnie pitulenie zjeść ciastko i mieć pinć ciastek. Socjalizm nie, elementy socjalne tak. Może: socjalizm tak a wypaczenia - nie. To już wszystko było przerabiane i wyszło, że się nie da. Ale wiem co będzie. Za 20 lat jak postarzeja się ci co pamietają tych durnych Gierków takie hasełka o elementach socjalnych znów zaczną być popularne. Ludziska znów uwierzą, skoro teraz wierzą. Elementy socjalne będziesz miał w całym ZSRE - Związku Socjalistycznych Republik Europejskich od Atlantyku po Ural albo i dalej. I znowu wszystko pierdziulnie, bo w takiej glupocie nie da sie za długo żyć. Ale co mi tam. Kto głupi niech wierzy. Kto nie widział niech zobaczy.

Czlowieku, co ty tak tego Korwina wspominasz, rodzina jaka czy co ?

Piter1489

Re: IKEA - a sprawa narodowa

Postprzez Piter1489 » 16 gru 2009, o 16:37

grzeszek napisał(a):To jest takie właśnie pitulenie zjeść ciastko i mieć pinć ciastek.

No właśnie, typowe myślenie czerwonych. Od razu przypominają mi się też lewicujące feministki, które chcą zajmować się dzieckiem i jednocześnie robić karierę zawodową, a całe społeczeństwo ma obowiązek im w tym pomagać :P .

grzeszek napisał(a):Czlowieku, co ty tak tego Korwina wspominasz, rodzina jaka czy co ?

To Ty nie wiesz grzeszku, że teraz najeżdżanie na "k*rwina-komucha", jego WiP i "wdUPeR" jest modne i trendy? :lol: Nawet na forum Nczasu to widać.
"Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności... nie znane w żadnym innym ustroju"

Powrót do Polityka