Co Pabaniczanie myślą o aborcji?

Krótkie rozmowy o pabianickiej polityce...
Bosman
lewityn - wypływasz na szerokie wody

Postprzez Bosman » 12 kwi 2007, o 18:55

Ja osobiście jestem na nie!
Nie zgadzam się ze śmieszną Panią Senyszyn i śmiesznym Panem Olejniczakiem, którzy już rządzili, mieli swój rząd, mieli swojego prezydenta jaśnie Pana Kwaśniewskiego, i mogli robić takie ustawy jakie tylko im się śniło.
Więc teraz niech się niech nie wtrącają.
A co wy o tym myślicie?

Ps: Czemu wybrałem ten dział?
Bo aborcja w Polsce stała się sprawą polityczną.

kaskana
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez kaskana » 15 kwi 2007, o 11:27

a ja mam zdanie wprost przeciwne do Twojego. Oglądałam Co z tą Polską i w zupełności zgadzam się z Seneszyn.

[ Dodano: Nie 15 Kwi, 2007 ]
sorry Senyszyn - przekręciłam

Bosman

Postprzez Bosman » 17 kwi 2007, o 21:55

kaskana napisał(a):Oglądałam Co z tą Polską i w zupełności zgadzam się z Seneszyn.

Tu nie chodzi o zgadzanie się czy się nie zgadzanie.
Czytam Senyszyn w "faktach i Mitach" i ona ma wiele racji, tylko to są wszystko racje wirtualne.
Powtarzam zdanie
którzy już rządzili, mieli swój rząd, mieli swojego prezydenta jaśnie Pana Kwaśniewskiego, i mogli robić takie ustawy jakie tylko im się śniło

Ps: Gazety Lewicowe są weselsze :mrgreen:
tu taki dziennikarz kandydował z partii co jabłuszka rozdawali to napisał że tylko prawicowe czyta hahahaha.

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 30 sty 2008, o 14:38

Ja oczywiście TAK. Jestem za aborcją dlatego iż każda kobieta powinna miec prawo wyboru. Dlaczego ludzie w Polsce cały czas się tak panicznie boją. Może przyczyną są księża którzy mówią w kościele o aborcjii to i tamto. Ale wkrótce dzięki UE mam nadzieję w Polsce aborcja będzie legalna.
Dawid Grzegorzewski

Bosman

Postprzez Bosman » 30 sty 2008, o 14:40

Dawid -PL napisał(a):Ja oczywiście TAK. Jestem za aborcją dlatego iż każda kobieta powinna miec prawo wyboru. Dlaczego ludzie w Polsce cały czas się tak panicznie boją. Może przyczyną są księża którzy mówią w kościele o aborcjii to i tamto. Ale wkrótce dzięki UE mam nadzieję w Polsce aborcja będzie legalna.

To jest bełkot co ty piszesz.
Polecam na początek przeczytać "Kubusia Puchatka".
Zero stylistyki mają twoje zdania.
I ty chcesz być politykiem?

Dawid -PL

Postprzez Dawid -PL » 30 sty 2008, o 14:43

To co pisze piszę szybko ponieważ nie tylko z tobą rozmawiam na forach. I nie oceniaj mnie pochopnie ponieważ nieznasz mnie.
Dawid Grzegorzewski

Bosman

Postprzez Bosman » 30 sty 2008, o 14:49

Jak cię widzą, tak cię piszą.
Tu można oceniać po ortografii, po sposobie bycia, po stylistyce zdań.

grzeszek

Postprzez grzeszek » 30 sty 2008, o 15:37

Poród widziałem, ale aborcji to nie. ale to chyba: nóżka ciach, rączka - ciach, oczko pstryk, glówka - ciach i do kosza. Krew sie leje. Biedne dzieciątko, co one winne.
Kiedyś widziałem dokument o różnych tradycjach. W jakiejś wsi we Włoszech zrzucają z wieży owieczkę, nóźki połamane, uj i później ciach - dobijają. Straszny ten świat jest. Pełen cierpień i przemocy.

jasiu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Re: Co Pabaniczanie myślą o aborcji?

Postprzez jasiu » 30 sty 2008, o 15:58

Dawid -PL napisał(a): mam nadzieję w Polsce aborcja będzie legalna.

az tak bardzo ci na tym zalezy. ja mam nadzieje że wyjade kiedyś na safari i wygram nagrodę na world press foto albo nationala, ale nie że aborcja bedzie legalna

Calmwater

Postprzez Calmwater » 1 sie 2008, o 14:37

Według mnie problem bardzo delikatny i złożony i nie jestem ani za ani przeciw.
Uważam, że każdy powinien być kowalem własnego losu, może w tym świecie czasem lepiej dla dziecka, jeśli umrze przed narodzeniem... :neutral:
Wiem, to co piszę jest okrutne, ale pomyślcie np. o takiej sytuacji:
Kobieta rodzi dziecko, ona pije, konkubent pije, ona przypomina sobie o dzieciaku na kacu, on jak za głośno płacze, kiedy jest wypity. W finale dziecko zostaje zatłuczone na śmierć, wtedy nagle sprawą interesują się wszystkie instytucje, które w naszym poronionym kraju wcześniej miały to w ( I ) i okazuje się, że dziecko było już wcześniej maltretowane...
Jest tylko jedno "ale":Taka kobieta i tak to dziecko urodzi, nawet dla becikowego - 1000 : 3,20 [zł] = ilość win kupionych za skutek tej "mądrej" ustawy...
Poza tym kobiety, które zdecydują się na aborcję często obciążają się czymś, co później jest ponad ich siły i nie daje spokojnie spać - to też jest kara i przestroga...
I na koniec smutna prawda: Przy obecnym prawie i tak przeciętna Kowalska znajdzie Kowalskiego, który jest ginekologiem i przeprowadzi taki zabieg na lewo.
"Zapewnić pokój to przygotować się do wojny"

Nietzsche

Postprzez Nietzsche » 1 sie 2008, o 17:32

Obecne przepisy są dobre, nie ma potrzeby ich zmieniać. Byleby były przestrzegane.

A co do tego co napisał Calmwater, to wg bezrobotna biedota z marginesu, która ma więcej niż troje dzieci powinna być sterylizowana.

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

Postprzez Xanadu » 2 sie 2008, o 00:14

Calmwater napisał(a):Przy obecnym prawie i tak przeciętna Kowalska znajdzie Kowalskiego, który jest ginekologiem i przeprowadzi taki zabieg na lewo.
Bez większego wysiłku ta przeciętna Kowalska wyskoczy na weekend do Londynu i "załatwi" to legalnie. A w poniedziałek pójdzie do pracy - jak gdyby nigdy nic.
Był gdzieś o tym artykuł i chyba nawet w telewizji o tym mówili, ale detali już nie pamiętam.
A Polsce... jak to w Polsce. Prawo prawem a realia swoimi ścieżkami.
A z becikowym też jest bez sensu.
Chcesz dostać becikowe? Przedstaw nam rachunki za utrzymanie dziecka - zwrócimy Ci kasę. I niech sobie wtedy będzie ten tysiąc - ale rozłożony w czasie na kilka powiedzmy miesięcy. Ale przynajmniej będzie wiadomo, że nie został przeliczony na winiasze. I tak spożytkowany :/
I NIE dla aborcji - z wyjątkiem udowodnionego gwałtu.
Innej opcji jakoś nie widzę.
Nietzsche napisał(a):bezrobotna biedota z marginesu, która ma więcej niż troje dzieci powinna być sterylizowana.
Słuszna koncepcja. Przy czym zaniżyłbym limit do dwójki - co i tak wydaje mi się nadal zbyt liberalną granicą. :-|

Nietzsche

Postprzez Nietzsche » 2 sie 2008, o 00:29

Xanadu napisał(a):I NIE dla aborcji - z wyjątkiem udowodnionego gwałtu.

Tak jest teraz. Dopuszcza się ją jeszcze w przypadku zagrożenia życia kobiety, to też dobre rozwiązanie.

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

Postprzez Xanadu » 2 sie 2008, o 00:31

Więc niech tak pozostanie.

michal7187

Postprzez michal7187 » 2 sie 2008, o 10:28

Moim zdaniem problem aborcji jest bardzo dobrze rozwiązany przez obecne przepisy prawne. O ile się nie mylę to aborcja jest legalna jeśli:
-ciąża jest wynikiem gwałtu,
-płód jest uszkodzony, obciążony jakąś chorobą,
-zagrożone jest życie matki,

Polska, tak samo jak większość krajów UE, ma dzisiaj problemy z przyrostem naturalnym. Społeczeństwo się starzeje. Lepiej urodzić dziecko i oddać komuś innemu pod opiekę, poprzez zrzeczenie się praw rodzicielskich. Są w Polsce małżeństwa, które niestety nie mogą mieć z różnych przyczyn własnego potomstwa.

Obecne prawo chroni życie od początku, aż do końca.
Każde dziecko, nawet nienarodzone ma prawo do życia, czemu ktoś miałby je mu odebrać?
Jakbyś Ty się czuł, gdybyś się dowiedział, że ktoś miał cię "zeskrobać"?
Największym przestępcom nie odbiera się życia, dlaczego więc odbierać je niewinnym dzieciom ??

Jeśli ktoś mówi o aborcji w odniesieniu do rodzin patologicznych, to niech się porządnie uderzy w głowę. Ciąża powinna być czymś zaplanowanym i przemyślanym, a nie rezulatem upojnej nocy, po libacji alkoholowej.

Xanadu
Pabianiczanin
Pabianiczanin

Postprzez Xanadu » 2 sie 2008, o 10:33

michal7187 napisał(a):Jeśli ktoś mówi o aborcji w odniesieniu do rodzin patologicznych, to niech się porządnie uderzy w głowę. Ciąża powinna być czymś zaplanowanym i przemyślanym, a nie rezulatem upojnej nocy, po libacji alkoholowej.
Im to powiedz. Może jeszcze nie wiedzą ;)

ja_arek
Moderator
Moderator

Postprzez ja_arek » 2 sie 2008, o 21:01

Wypowaiadanie się na temat poruszany w wątku przez pryzmat zachowań marginesu społecznego jest chore. Wszelka wysuwana na tej podstawie argumentacja nie może być normą.
"Niebo gwiaździste nade mną i prawo moralne we mnie"

Dmowski

Postprzez Dmowski » 3 sie 2008, o 15:51

Widzę że dla dawidka to szczuka i senyszyn są wzorem. Tak, obie zawsze mają wiele do powiedzenia na każdy temat. A kwestie w stylu że to kobieta powinna decydować to o kant dupy można potłuc. Skoro taka to odpowiedzialna kobieta to po jaką cholerę nogi rozstawia bez zabezpieczenia. Zwykła idiotka. Jak również facet który tam ładuje. Jak nie bedą w stanie się tym dzieckiem zaopiekowac to niech sie do tego w ogóle nie zabierają, a nie potem mordują Bogu ducha winne dziecko. A czy ty byś dawidku chciał żeby matka cię wydrapała, bo np. byłbyś niezaplanowany? Ciekawe co w takiej kwestii masz mądrego do powiedzenia? Jak powiedział kiedyś W. Cejrowski w rozmowie z senyszyn "Z głupotą nie można polemizować, przed głupotą trzeba się bronić"
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b2a ... 73dce.html

Jak znajdę chwilę czasu we wrześniu kilkaset takich plakatów zawiśnie na ulicach Pabianic, żeby mieszkańcy Naszego miasta nie mieli wątpliwości, że aborcja jest morderstwem

Nietzsche

Postprzez Nietzsche » 3 sie 2008, o 18:53

Lepiej zostań w domu i się tak nie wczuwaj.

A jak gumiak pęknie to zawsze są tabletki "72h po" i tyle. Obecnie obowiązujące przepisy są dobre i już więc po co agitka w jedną lub w drugą stronę?

lukasz

Postprzez lukasz » 4 sie 2008, o 09:14

A ja mam do Was trochę inne pytanie o aborcji.

Nie chce nikogo bulwersować a jedynie zapytać o zdanie. Czy można by pozwolić na aborcję dzieci nieuleczalnie chorych, ale cierpiących na choroby, które sprawiają im nieustanny ból, upokorzenia itd. Chodzi mi tylko o te najcięższe choroby, jak deformacje kończyn itp.

Pytam bo jak widze takie dzieci, to podziwiam rodziców, że nie oddali ich nigdzie, ale z drugiej strony żal mi tych dzieci, bo nieustannie cierpią. Czy nie jest tak, że medycyna wielokrotnie potrafi uratować takie dziecko, ale jednocześnie skazać je na lata cierpień i upokorzeń?

Strasznie kontrowersyjny temat...

Następna strona

Powrót do Polityka