Bosman napisał(a):Niemniej jednak, skoro większość polaków głosowa za PO, to niech PO realizuję swoje obietnice wyborcze.
MariuszR napisał(a):Naród zaś czasami żąda
Cudów manny z nieba
Zamiast swoją pracą pomóc
Gdy potrzeba chleba

Bosman napisał(a):Tak mnie przekonywał jakiś kolo z długimi włosami rozdający ulotki pod sdhem.
Jak mu powiedział praktycznie to co ty napisałeś, to zaczął się powoływać, że Polska, Polacy nie chcą być podsłuchiwani, jak mu odpowiedziałem, że nie jestem złodziejem, i się nie boję, i mogą mnie podsłuchiwać, to już nie chciał dalej rozmawiać.
Tylko szkoda że ludzie to kupili...

Michał napisał(a):Wiesz co Mariusz? Ten naród nie żąda nic ponadto, co zostało mu obiecane. Czyli dokładnie cudu. Jak się głupoty gadało w czasie kampanii to teraz trzeba konsekwencje ponosić. Albo przyznać się tak jak na Węgrzech: kłamaliśmy tylko po to by dorwać się do władzy. Mnie Tuska wcale nie żal, tylko Polski szkoda. A jedynym cudem jaki zobaczę będzie dorwanie się do władzy kogoś w rodzaju Leppera (albo wróci sam Andrew na białym koniu).

Michał napisał(a):[Byłem ostatnio na kabarecie u Pietrzaka (polecam - ubaw po pachy) i on to nazwał bodaj chyba efektem zjedzenia szalonych krów - rozmiękczenie mózgu. Tak to jest jak się w kółko ogląda TVN 24 i czyta Wybiórczą. Argumenty nie trafiają żadne. W pewnym wieku wyrasta się ze słuchania "autorytetów" i taki długowłosy musi do tego dojrzeć.
I najzabawniejsze jest to, że oni to robią pod szyldem liberalizmu gospodarczego. To jest notabene jedyna rzecz jaka mi się w PiS nie podoba - za mało liberalizmu.

MariuszR napisał(a):- budżet na ten rok już był przez PiS przygotowany i nie wiele się dało w nim zmienić
- wyższe pensje to wszyscy chcą mieć z tym że z pustego to i salomon nie naleje, a do tego najpierw przyszli lekarze, poźniej pielęgniarki, teraz celnicy, jak celnicy dostaną to przyjdzie następna grupa społeczna a po niej kolejna i kolejna, i tak czy tak komuś trzeba będzie powiedzieć nie i ktoś będzie się czuł pokrzywdzony.

jasiu napisał(a):ten dowcip jest stary i pierwotnie dotyczyl PiS-u. ach ci pisowcy.

Brzoskwinka napisał(a):jasiu napisał(a):ten dowcip jest stary i pierwotnie dotyczyl PiS-u. ach ci pisowcy.
Nie jestem z Pisu, tylko z Polskiej Lewicy, chcemy rozwijać w polsce socjal i pomagać poszkodowanym na transformacji gospodarczej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników