zajęcia sportowe dla przedszkolaka

Co robimy w wolnym czasie, co warto polecić...
ladymakbeth
Piaski - witamy w piaskownicy

Postprzez ladymakbeth » 2 lis 2011, o 09:34

Szukam informacji gdzie w Pabianicach można zapisać moją 5-letnią córkę na jakieś zajęcia ruchowo-sportowe. Córka jest bardzo energiczna i potrzebuje dużo ruchu - również po wyjściu z przedszkola. Próbowaliśmy się dostać do MDKu na tańce ale za dużo było chętnych, do tej pory chodziła na basen ale przydałoby się coś jeszcze. Wiem że jest w Pabianicach klub karate ale tam podobno przyjmują dzieci od 6 lat... Poproszę o info jakby ktoś coś wiedział

siti

Re: zajęcia sportowe dla przedszkolaka

Postprzez siti » 16 lis 2011, o 15:54

Możesz ją zapisać na tańce. Są zajęcia w Salsa Picante dla grupy 4-7 lat we wtorki, zajęcia trwają godzinę.
Jest też jakaś nowa szkoła tańca gdzieś na Piłsudskiego i mają zajęcia dla dzieci.
Widziałam ogłoszenie przedszkola "Czarodziejska Akademia" - mają w soboty zajęcia taneczne.
A z typowo sportowych dla dziewczynek to chyba nic nie ma. Jest piłka nożna na PTC, niby dziewczynki też mogą chodzić, ale na treningach były tylko 2-3, a reszta chłopaków i to 7-8 letnich, to bez sensu.
Może ktoś o czymś jeszcze słyszał?

mooleda
Starówa - witaj starszy forumowiczu
Starówa - witaj starszy forumowiczu

Postprzez mooleda » 17 lis 2011, o 08:55

ja proponuję tenisa :) idealny wiek żeby zacząć grać, sport trochę drogi ale frajda niesamowita (wiem bo sam grałem 6 lat).

Belicar

Re: zajęcia sportowe dla przedszkolaka

Postprzez Belicar » 17 lis 2011, o 19:36

Spokojnie możesz zapisać ją na karate do 17tki. Treningi są w środy i piątki o 17.00 Mój syn też ma 5 lat i chodzi z dzieciakami od września. W zeszłym roku trener stwierdził, że jest za młody, ale w tym nie było żadnego problemu.

Powrót do Po godzinach